Nespresso kapszulás kávégéppel kapcsolatos vélemények (beszélgetős fórum)
persze. pont mint ahogy 1-2 ezerért már egész jó kávét lehet venni a tescoban:)
ez ugyanaz. sajnos otthon akárhogy is szeretnéd, nem tudsz kávéházi minőséget főzni. csak hogy az alább már elkezdett autós hasonlatot folytassam, hiába töltöd bele az opelbe a hiperszuperextra benzint, attól még nem lesz ferrari (bár tudom, hogy így reklámozzák:))
köze nincs azoknak a gépeknek a kávéházi gépekhez:)
kb pont ugyanakkora a különbség, mint a spar gazdaságos kávé és egy általad emlegetett minőségi kávé között:)
szerintem hívd fel a barátodat, és kérdezz rá hogy akkor milyen kávéfőzők vannak és mi a különbség :D
figyi, jó kávét csak jó presszógéppel lehet készíteni, azok pedig kb egy autó áránál indulnak, nem véletleünl járnak az emberek kávéházba.
megveheted a prémium kávét, de úgysem tudod otthon jól lefőzni, úgyhogy akkor már megint ott tartunk, hogy ne igyál otthon, menj le a kávézóba.
persze. nyilván. de az egy más kategória.
ha az ember lemegy egy JÓ kávézóba (itt bp-en van azért már elég sok), ott kap minőségi kávét, normális presszógépen lefőzve. igen. az más, mint az otthoni kávék.
de itt most arról volt szó, hogy otthon milyen lehetőségek vannak a kávéivászatra, és szerintem ehhez a kapszulás a legjobb választás.
Szia. Nekem Philips Senseo-m van. Az nem igaz, hogy csak a saját márkás kapszuláik jòk. Meg kell nézni milyen nyomással főz a gép és olyan kapszulát venni. Én például a Spar sajátmárkás kapszuláit veszem 18db 6-700 ft. Ja és emlìtették a tartòt amibe bármilyen kávét tehetsz.
Szerintem ilyeneknek nézz utána és utána dönts.
Tudtátok, hogy melyik a világ legexkluzívabb, legdrágább kávéja?:)
A világ legexkluzívabb kávéfajtájáról csupán néhány száz kiló készül évente.Különlegességét az adja, hogy egy macskafajta közreműködése is szükséges a megfelelő állag kialakításához. Egészen konkrétan a macska ürülékéből válogatják a babszemeket, melyekből a kávét készül.
Egy pohár capuccino ebből a nemes nedűből majdnem annyi, mint egy tank 95-ös benzin. Ha valaki pedig egy teljes kilót szeretne vásárolni, két-háromszázezer forint alatt még ne is álmodjon a mágikus fekete őrleményről.
Indonézia, Szumátra, Jáva szigetén terem az igazi kávébab, amit nem emberek, hanem egy cibetmacska-féle, a maláj pálmasodró szüretel le. A bundás jószág csak a legízletesebb terméseket harapja le az ágakról. Szakértelmére jó pár tízezer év gyakorlata a biztosíték. A kitüntetett kávészemek aztán szépen, lassan végigcsorognak az emlős emésztőrendszerén. A bab azonban nem oldódik fel, ellenben a benne lévő fehérjékkel, amelyek apró szakaszokra töredeznek, bizonyos anyagok pedig egyszerűen eltűnnek belőle.
Miután a bogyó távozik az állat szervezetéből, a kávétermelők összeszedik a salakanyagnak tűnő kincset, lemossák, enyhén megpörkölik, és kilóját nagyjából ezer amerikai dollárért dobják piacra.
A lap idéz egy dán kávéínyencet, aki szerint a Kopi Luwak lágy íze leginkább a csokoládé aromájára hasonlít, amit a torok hátsó szegletében érezhetnek hosszú perceken keresztül a szerencsések.:))
Igazad van, de ez kivitelezhetetlen, már ha nincs valakinek annyi pénze, hogy magánrepülővel kireppenjen érte, vagy hozasson magának.
Olyan mintha azt mondanám az igazi pecsenyét a kukoricával etetett, frissen vágott állatból lehet készíteni, így is van, de ezt sem lehet kivitelezni naponta, pedig ez jóval egyszerűbb, mert hazai viszonyok között kellene megoldani :)
Én még a padokat sem mertem magam tölteni, mert attól tartottam, hogy a nem lezárt papírból kikerülő zacc eltömi a főzőt.
Szerintem ha drágállod, akkor nem érdemes megvenned.