Német adóvisszatérítésnek mennyi idő a határideje? (tudásbázis)
És még nem kaptatok meg?
Nem is hivtad őket, hogy mi van?
Mert én pont arra gondoltam, hogy ha 12 hétig nem kapom meg, akkor hívom őket, hogy mi van
Szia!
Nekünk Kitzingenbe lett küldve12 hete
Azt meglehet kérdezni, hogy ki melyik adó hivatalba küldte
Mi pl Münchenbe
Tavaly is oda lett küldve és megjött időben
Ebben az évben is és most sajnos még sehol semmi
Ma este?
Furcsa, a németek délelőtt 10 körül szoktak utalni és ennyi
Ha 10után nem jön tőlük valami, akkor már nem, sőt hétfői nap ritkán is utalnak
De azért jó tudni, hogy akkor este is nézzem a netbankot 😊😉
Mi is kikuldetesben vagyunk és azért furcsalom, mert tavaly oktoberbe beadtuk és rá 5 hétre meg is jött
Most meg már 9dik hete várjuk és semmi
De még papír sem, hogy gond lenne vagy valami
És nem hivtad őket közben, hogy mi van?
Én úgy gondoltam, hogy ha 12hétig nem küldik, akkor felhivom őket, az már 3 hónap lenne
Sziasztok!
Mi is a 12. hétnél járunk és sehol, semmi. 😔
Sziasztok
Ilyen nincs esküszöm
Ma 9dik hete, hétfő, és semmi
Még mindig nem kaptuk meg
Nem értem mire fel ülnek rajta
Van aki megkapja időben, másnak meg húzzák
Van aki később adta be mint más és mégis megkapta már
Én nemértem már tényleg hogy mi a fene van
Szia
És most ez pontosan mit jelent ez a levél amit küldtek?
Mert csak akkor szoktak levelet küldeni mikor valami gond van, vagy kérnek még be valami papírokat, vagy a pénzzel együtt jön levél, hogy megkaptad a pénzt és mennyit
Erről még nem hallotam, hogy ilyenről amit írtál, küldtek volna levelet
Mert mi is csak egy rózsaszín kis papírt kaptunk tőlük,hogy tértve adtuk fel nekik, és azt küldték vissza, hogy igen megkapták az adó papirunkat és hogy mikor dátummal, de ezt kb mi rá 1 hétre kaptuk tőlük vissza miután feladtuk nekik
Sziasztok .
Én ma kaptam tőlük levelet .
Vissza küldték a igazolásokat .
Azt írjak , hogy feldolgoztak az igazolásokat de , az adó megállapítása elkészítése és elküldése azonban eltart egy ideig .
Nekünk még mindig semmi, pedig mi apr végén adtuk be
De még papír sem jön, hogy probléma lenne vagy valami
Már az idegtol szetrobbanok
Nem kevés pénzt várunk pedig vissza és már ideje lenne, ha jönne
8dik hete várjuk
Sziasztok!
Nálunk sincs semmi. Húsvét hetén érkezett be az adó hivatalhoz, ennek 11 hete. Tavaly 3.5-4 hónapra kaptuk meg. Amíg Nürnbergbe ment, addig kB 5-6 hét volt mire megkaptuk. Azt hiszem ez a 3. év, hogy Kitzingenbe megy, és ott ülnek rajta hónapokat 🤔
Sziasztok, nekünk április 28ával kapták kézhez a német adó hivatal és azóta is várunk
Már 8 hete és semmi utalás
Tavaly októberben adtuk be és rá 5 hétre meg is kaptuk
Valaki kapott már mostanság vissza? És ha igen, mennyi időn belül?
Sziasztok!
Valakinek valami infó?
Az baj én sem értem.
Föleg azt nem hogy azt mondta aki csinálta a papirjainkat hogy a páromnak lehet elutalták már csak nem írta jóvá a bank, hogy a páromnak hogy hogy utalták mikor közös a számlánk,és nekem még nem megfelelö a bankszámla szám. Idegesítő ez az egész
Írtam egy emailt a német adóhivatalnak hogy tudnak e valamit a mi adónkrol,és olyan problémánk akadt hogy aki csinálta nekünk a papírokat hiányosan írta le a bankszámla számot. És most kellett írnom levelet amiben helyesen van leírva. Csak azt nem értem hogy azt mondta aki csinálta nekünk a papírokat,hogy a páromnak lehet elküldték már a pénzt csak nem írta jóvá a bank, de közös a bankszámla számunk.
Ilyenkor mit csináljunk?
Köszönöm a válaszokat.
Még annyit kérdeznék, hogy akik már megkapták mostanában a visszatérítés összegét, adtátok be Bajorországi adóhivatalba?
További ajánlott fórumok:
- Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV?
- Osztrák adóvisszatérítés
- Nem kaptam adóvisszatérítést automatikusan
- Meghiúsult ingatlanvásárlás esetén, mennyi a határideje a foglaló visszafizetésének?
- Milyen adóvisszatérítések vannak Németországban?
- Olyan személyt keresek aki német adóvisszatérítéssel foglalkozik, valaki tud ajánlani ilyet?