Német adóvisszatérítésnek mennyi idő a határideje? (tudásbázis)
Szia! Mi április 3.-án adtuk be. 4 hete kaptunk egy hiánypótlást, amit 2 hete vissza is küldtünk. Azóta még mi sem kaptunk semmit. Tavaly 21 hétre jött meg az adónk.
Sziasztok április elején aki be adta, az már meg kapta az adó-visszatérítést?
Most fontosabbak a bónusz kifizetések mint a hónapokig elhúzódó adókifizetések....
Én is hasonló cipőben járok , neked azóta jött valami?
Üdv mindenkinek,Én március 25.én adtam be a bevallást , azóta jött 1 hiánypótló kérték a magyar navtol is valami papírt azt is el küldtem már 1 hónapja de semmi válasz nem jött még, szerintetek mennyi idő mire megjön a német adó visszatérítés?
Ja..de látom azért van venne osztrák is..azért érdeklődtem🙂
Te akkor osztrak adobevallast keszitettel ha becsbe adtad le :/ ezen a forumon nemetorszagi adobevallasrol kerdeznek :/ igy teljesen mas orszag
Szia!Wien- be postáztam!Köszönöm a válaszod!Kolleganőm 1-héttel korábban adta be,neki még semmi..
Szia Izabella! Melyik varosba adtad le az adovisszateritesed mert enis aprilisba adtam le de nekem még semmi :/ Elvileg ha megkaptad a 2021-es visszatéritest a 2022-es ra korulbelul 2-3 hetre erkezik!
Sziasztok!Most adtam be először adóvisszatérítést 21-22 évről ápr.11-én adtam fel, junius 14-én a 21-est megkaptam és másnap határozatot is!Szerintetek mennyi idő lesz a 22-es?
Január 18 án adtad be és most kaptad meg?
Hogy kell visszaigènyelni az adòt,milyen papirok kellenek hozzà? Kik foglalkoznak ezzel?
Megkaptam végre az adóvisszatérítés utalását.
Határozat,levél nem érkezett.
Január 18 óta kb 18 hét telt el.
Feladtam nekik az EU EGT nav nyomtatványt de a magyar adószámomat külön elfelejtettem nekik elküldeni azt gondoltam a nyomtatványon ott van valahol de nem.
Azóta csendben vannak a levél épphogy odaérhetett május 10 előtt...
Nem tudom így lesz e belőle valami és mikor...
Január közepén lett nekik beadva, csak április végén még kértek ezt a nyomtatványt is előtte meg a lakcím változás miatt leveleztek velem...
Valaki kapott azóta valamit, határozatot vagy pénzt?
Uhh akkor tényleg rá érnek vele
🤔
Hát kíváncsi leszek,januárban adtuk be a családi pótlék külömbözetre is a viszaigénylést nem tudom abból is mikor lesz valami,,hümm köszönöm szépen a válaszod!
Szia! Mi márciusba adtuk be, de ismerek olyat aki februárban. Idén nem kapkodják el, kivárjàk a minimum 4hónapot, vagy a maximális 6hónapot.
Sziaztok április 20 án küldte a könyvelő a papírokat az osztrákoknak szerintetek mikor lesz belőle utalás, tavalyi évről igényeltük,
Nem még, majd utánna reménykedhetek de új a helyzet nem tudom így mennyit kell várnom majd. Még csak ma fogom nekik feladni az igazolást.
Es egyebkent mar megkaptad?
Nekem január közepén lett beadva, de mivel nincs elfogadva ezek szerint nekem onnatól kezd számítani majd az idő ha elfogadták a "hiánypótlást".. A Bajom egyébként "csak" azzal van, hogy ezt miért Április végén sikerült kitalálniuk..
Úgy értem, hogy ha hiánypotlást kérnek az olyan mintha nem lenne beadva addig amíg meg nem kapják a hiány pótlás tárgyát esetemben a magyar adószám és az EU EGT nyomtatvány kitöltöt és NAV által lepecsételt mivoltjában.. Tehát a beadási határidő érvényes, ha csak nem szabnak rövidebb határidőt a hiánypótlást kérő levélben..
Január 18.án adtuk be nekünk ez az idei már.
Szia hogy érted hogy hataridő? 6. Honapja ugy erted ?! nekunk is sajnos es semmi hir rola 😕
Szia neked hàny hónapra jött meg nekunk ma a 6. Honap
De jó, örülök ! Végre egy kis remény, hogy fizetik az ideit is. Remélem hamarosan mi is megkapjuk.
Tegnap megjött a határozat ma meg a pénz. Akkor május 10 után várhatod te is
Szia nem kaptam határozatot csak utalást.
Szia elodte kaptal harmtarozatot vagy csak utaltak ?
Sziasztok tegnap 8 hónap után megkaptuk az adót ugy hogy kitartást mindenkinek.
További ajánlott fórumok: