Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nem kell se férj se gyerek! fórum

Nem kell se férj se gyerek! (beszélgetés)

36. 814f8b8f23 (válaszként erre: 34. - 6b006fc769)
2012. febr. 25. 15:02
én maradnék nálatok a klubban, ha nem baj. :)))
35. Anatita81 (válaszként erre: 33. - Pethoevi)
2012. febr. 25. 15:02
Nem, szerintem sem ez jár az emberek fejében, sőt, az sem, hogy a társadalmi normáknak akar megfelelni. :D Sőt, mindenki szereti azt gondolni, hogy ő más és felrúgja azokat. :D
2012. febr. 25. 14:58

Végül is, előbb-utóbb összejöttök páran, akik így gondolják és klubosodhattok:)

Ezzel a nézettel sincs semmi baj, ahogy a többivel sem, amíg nem kötelező.

33. pethoevi (válaszként erre: 22. - Ujlany)
2012. febr. 25. 14:56

Én nem hiszem,h bárki,aki szül arra gondol,h 70 évesen legyen,aki pelenkáz majd.Sőt,sokan nem is engedik meg a gyereküknek ezt a fajta gondoskodást.De az tény,h ha megkérdezel egy idős embert,legyen az nő vagy férfi,azt fogja mondani,h a családja élteti.

A másik,amit szeretnék írni,h akár vállalunk babát,akár nem,az önzőség,mert mindenképpen a saját önös érdekünkből cselekszünk vagy döntünk úgy,h legyen,vagy ne.Ha legyen,akkor azért,mert mi szeretnénk (ez is önzőség valahol),ha ne legyen,akkor meg az.:-)))

Remélem,sikerült érthetően leírnom.:-)

32. Anatita81 (válaszként erre: 31. - 309310c237)
2012. febr. 25. 14:55

Téged valamiért érdekel a másoké is.

Az első hsz-ről annyit, hogy igaz, egészen más a véleményem, mégsem vagyok ellentábor. Nem akarlak meggyőzni semmiről. A nővérednek meg nyugodtan elhiheted, hogy boldog, ha azt mondja. Nem az az ember boldog, aki folyton mosolyog.

A szüleidről érdekes dolgot írsz, nyilván ők sem úgy élték le azt az x évet, hogy mindig minden happy volt, de szerencsédre kitartottak egymás mellett, mert különben te sem lennél.

Sok minden változott a világban, de attól még emberek vagyunk, szükségünk van emberi kapcsolatokra.

Nem mindig a könnyebb út a szebb!

31. 309310c237 (válaszként erre: 29. - B486c9cf7d)
2012. febr. 25. 14:28
Mindenki a vélményét írja ki a fórumra az adott témával kapcsolatban. :) Az enyém is egy a sok közül. :)
30. 309310c237 (válaszként erre: 28. - Anatita81)
2012. febr. 25. 14:23
Ez nem a bölcsességről szól. :) Ez csak egy nézőpont.
29. b486c9cf7d (válaszként erre: 1. - 309310c237)
2012. febr. 25. 14:16
Szerintem ez oke, mindenkinek a sajat dontese, ertem is az indokaid, de ezt miert irtad ki forumba?
28. Anatita81 (válaszként erre: 1. - 309310c237)
2012. febr. 25. 14:15
Jó, örülünk, hogy Te 27 évesen ilyen bölcs vagy. :)
27. Deni plus (válaszként erre: 25. - 6b006fc769)
2012. febr. 25. 14:14
nem tudom ,bár nekem sem kell ,de férfi sem :((
26. 309310c237 (válaszként erre: 25. - 6b006fc769)
2012. febr. 25. 14:11

Puszta kíváncsiság, felmérés, statisztika. :) Kinek mi a véleménye a témában. :)

Amúgy itt egy cikk [link]

, amiben taglalják a lehetséges okokat. Nem divat, hanem valós indokok.. Igaz ez csak a gyerekvállalásról szól. A férjes kérdéssel csak mint extra egészítettem ki a témát.

2012. febr. 25. 14:07

Ha nem kell, hát nem kell.

De miért indult a fórum?

24. 309310c237 (válaszként erre: 22. - Ujlany)
2012. febr. 25. 14:06
Amúgy osztom a véleményed. :)
23. 309310c237 (válaszként erre: 22. - Ujlany)
2012. febr. 25. 14:04

Egy berögzött dologgal ha szembemész akkor sokan nem értenek meg. :)

Pont ezért dobtam fel a témát, kíváncsi voltam, kinek milyen véleménye van és nagyjából hasonlót vártam. :)

22. ujlany
2012. febr. 25. 14:01

Szerintem meg egy iszonyatos tudomanyos-technikai fejlodesben van a vilag egy ideje, es ez csak hatvanyozodik evrol-evre.

Kinyilt a vilag, sok minden elerheto ami regen nem, vagy csak nehezen volt az.

A tanulas, tovabbkepzes elerheto szinte mindenkinek, nagyon sok okos ember "termelodik ki", akinek mar nagy celjaik vannak.

Az elet mar nem csak annyibol all, hogy ferjhezmenes meg gyerek. Van aki kiteljesedik a munkatol, van aki a munkatol es a csaladtol, van aki pedig "csak" a csaladtol is.

En nem szeretem amikor azt mondjak, hogy ha nincs gyereked ki gondoskodik rolad idos korodban? En ezt nagyon onzonek erzem. A gyerekem, ha idos is vagyok, menjen es elje a sajat eletet, ne engem pelenkazzon.

Persze ettol meg jo, hogy valaki ram nyitja az ajtot idoskoromban, de nem varnam el a gyerekemtol, hogy o gondoskodjon rolam.

2012. febr. 25. 13:45
Szerintem az a baj az emberekkel, hogy azt hiszik, hogy az a rózsaszín köd ami egy párkapcsolat elején van végig megmarad. Pedig nem Ez a nagy hév átalakul ugyan de fellángol újból ha mind a két fél akarja és tesz is érte. A mai világban talán egyszerübb kilépni egy kapcsolatból, ha ezt a ködöt nem érzi. Én négy évve vagyok együtt a párommal 3 évve együtt is lakunk és van egy egy éves lányunk. Imádom őket, nem is cserélném el az életemet semmire.
20. 814f8b8f23 (válaszként erre: 1. - 309310c237)
2012. febr. 25. 13:44

Valahogy képtelennek érzem magam egy ember mellett hosszútávon megmaradni.

Ezt mintha én írtam volna. :D

19. zsuzsika83 (válaszként erre: 1. - 309310c237)
2012. febr. 25. 13:43

Én sem ítéllek el, annál rosszabb nincs, ha valaki azért szül gyereket, mert a társadalom elvárja. De egy dolgot ne felejtsünk el. Nem csak házasságban vannak hullámvölgyek. Azok mindenki életében lehetnek. Úgy, ahogy ismerek olyat, aki szenved a házasságában, olyat is, mint a te szüleid, akik 30-40 év után is végtelenül boldogok együtt. Ugyanúgy ismerek 40 éves boldog szinglit, aki megy egyik pasitól a másikig, olyan is van, aki 40 évesen házasság és gyerek nélkül tiszta depi. Szóval ezt mindenkinek magának kell tudni.

Egy dolgot azonban ne felejts el! Ha a szüleid egyszer már nem lesznek, a barátaid életét pedig kitölti a család, gyerek, unoka, és neked esetleg pont nem lesz pasid, nem biztos, hogy akkor is annyira fogod élvezni, hogy nincs férjed, gyereked. És le lehet cserélni minden pasit, ha elmúlik a tűz, de meddig 60-70 évesen is lecseréled majd az aktuális pasid, mert elmúlik a tűz? Emellett azt se felejtsük el, hogy a mai világban nagyon nehéz egyedül boldogulni. Egyedül lakást, kocsit stb. fenntartani. Persze ne ezért menj férjhez, csak azért ne felejtsük el, a házasságnak nagyon sok pozitívuma is van, és jó esetben, csak rajtunk múlik, mennyire lesz tartós.

18. Tücke
2012. febr. 25. 13:43
Én azt mondom szived joga eldönteni hogy mit teszel az életeddel. Az meg hogy a külvilág véleménye érdekel téged kicsit furcsának tartom a te döntéseid mért nem tojsz rá nagy ívben ki mit gondol ezekről a döntésekről????
17. 06718ca650 (válaszként erre: 14. - Spinneli)
2012. febr. 25. 13:41
így így! annak aki nem akar, tényleg ne legyen.
2012. febr. 25. 13:41
nekem sem. köszönöm. :)
2012. febr. 25. 13:40
Az alap hsz.-ben nekem kicsit annyi sántít, hogy úgy beszélsz a párkapcsolat alakulásáról/alakításáról mintha a feleknek nem lenne beleszólása a folyamatba...
14. spinneli (válaszként erre: 2. - Pici Manócska)
2012. febr. 25. 13:39

miért ne?

sem társsal élni, sem gyereket szülni nem kötelező.

13. ujlany
2012. febr. 25. 13:34

Nekem nagyon tetszik amit irtal. Kenyes temat feszegetsz, es majd a reakciokbol is latszik, hogy sokan a sajat ertekrendjuket probaljak rad eroltetni.

Tedd azt ami szerinted helyes, a te eleted, neked kell jol erezned magadat benne.

Sok sikert hozza.

2012. febr. 25. 13:33

Én sem vágyom férjhez menni,de a gyereket semmi pénzért nem adnám.:D

Tény,hogy manapság ritka az életre szóló kapcsolat,de azért ennyire negatívan sem kell látni a dolgokat.

Nem gondolom,hogy gáz,az ha valaki nem akar családot,hiszen élhet teljes életet az is aki,nem megy férjhez,vagy nem szül gyereket.Aki ezt elítéli,az szűk látókörű.

De úgy gondolom,hogy 27 évesen még közel sem vagy öreg.Én 26 évesen jöttem össze a gyerekem apjával,akivel hagyjuk,hogy most milyen a viszonyom.:D

De a gyereket ,akit szültem soha semmi pénzért nem adnám.:D

Úgyhogy ne légy negatív,mert meg kurv a fiatal vagy az ilyen hozzáálláshoz!

2012. febr. 25. 13:32
semmi baj. :) akinek nem kell, annak ne is legyen. :)
10. Remoni
2012. febr. 25. 13:31

Hmmm. Miért izgat, hogy a külvilág hogyan ítél meg? Miért magyarázkodsz? Egy életed van, úgy éld, ahogy az neked a legmefelelőbb. Ne foglalkozz a holnappal, csak ma érezd jól magad. Menj a lelkesedésed irányába, hagyd hogy vigyen magával. Az a fontos, hogy úgy élj, ahogyan az neked jó, neked megfelelő. Gyerekkel, férjjel, vagy ezek nélkül.

BTW egy anyáktól hemzsegő oldalon leírni, hogy nem kell gyerek... lehet, hogy csak unatkozol?? :))

ez lemaradt:

idős korodban kergetheted a szikrát,a szerelmet,de akkor már a gyermekeid,unokáid szerete lesz a legfontosabb.Már ha lesznek.Mert ha nem,egyedül lenni a legrosszabb,miközben senkire nem számíthatsz majd.:-(

8. 1dc16653d6 (válaszként erre: 1. - 309310c237)

Szia!

Én elolvastam amit írtál és egyáltalán nem ítéllek el.Sok igazság van abban amit írsz....

Szerintem a te döntésedhez senkinek semmi köze,ha úgy érezd te így érzed biztonságban magad neked ez a komfortos életvitel akkor tedd így.Ki akadályozna meg benne?Aki elvárásoknak megfelelően éli az életét az hatalmasat tud bukni...

Férjhez menni ma már nagyon sokan nem akarnak. A gyerek kérdés pedig nem mindenkinél jön el ugyan akkor. Lehet, hogy pár év múlva másra se vágysz majd jobban, lehet hogy ez sosem jön el. Én azt mondom nem kell mindenkinek gyereket szülnie csak azért mert ez a társadalmi elvárás, de ha elutasítja a dolgot utána 50 évesen ne sírjon nekem hogy miért nincs gyerekem.

Én 9 éve vagyok a férjemmel, voltak hullámvölgyek és lesznek is, olyan nincs hogy mindig lángol a szerelem. De teszünk a kapcsolatunkért és nem cserélném el múltunkat, a közös élményeket és semmi mást egy új lángolásért ami 9 év után már biztos nem lenne olyan mint az első nap. És ez nem azért van mert gyerekünk van. Azért mert a mai napig tud úgy nézni rám ahogy senki más, jó mellette ébredni, és nemcsak a férjem hanem a társam.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook