Nem bìrok a 12 évesemmel. Mit tegyek? (beszélgetés)
Közölte a fiam hogy nem hajlandó nyaralni menni. Egész nap nem csinálok semmit, lusta dög vagyok..
Betelt az a bizonyos pohár!! Holnap jön anyukám, akkor nem jön velünk. Ha nem csinálok semmit mosson, főzzön magára.
Hát gratulálok neki, éljen a felelős édesapa!
Azt értem, hogy emberek könnyelműen házasodnak, és válnak el, de hogy valaki egyszerűen elhagyja a saját gyerekeit... :(
Szerintem ez a könyv segíthet:
Marshall B. Rosenberg: A szavak ablakok vagy falak
Vannak benne konkrét példák kamaszokkal.
Szerencsére van segìtsêgem, ő se enged meg neki mindent de nála egy angyal a fiam mint mindenki másnál csak nálam ördög :(
Ha nyugiba van pl. most is, akkor filmet néz, tesója telefonját nyomkodja, laptopon játszik stb. De most a laptop telefon elvéve.
Ha annyira követelőzik, én megmondanám neki, hogy keresse meg magának a rávaló pénzt és akkor oda mehet, ahova csak akar! Addig viszont míg te tartod el, a többiekről is kell gondoskodni. Ennyire futja és kész! Nem kell minden vágyát teljesíteni, mert az lehetetlen. És csak többet szeretne. :(
Nem követelőzhet!
Jó nyaralást nektek!
És amikor nem morog, akkor mit csinál?
Egyébként én még mindig nem hiszem el, hogy egyik napról a másikra lett ilyen.
Ha nem lenne gyerekem, illetve nem nőtt volna fel mellettem több gyerek, akkor elhinném, de így nem.
Valamit nem mondasz el, ami nagyon fontos lenne ahhoz, hogy ötleteljünk.....
...és ezt a gyerek tökéletesen megérzi.
Kellene nagyon, hogy legyen egy társad a gyereknevelésben. Nem feltétlenül pasi, hanem olyan családtag, aki hatással van a srácra.
Igen probáltam vele beszélgetni de alig hallgat végig, azt mondta ő egyedül szeretne lakni saját lakásban (12 éves!!!), ő külföldre akar menni nyaralni stb. Elhiszem hogy vannak vágyai de sajnos nehéz megvalósìtani :( Pénteken megyünk nyaralni, remélem jobb lesz.
Az a baj hogy akaratos, követelőző :(
Még valami.
Az erőszak erőszakot szül és csak vita van belőle.
Most se számítógép, se telefon és ráadásul egy nem kívánt, rájuk erőltetett ebéd ígérete, amin már ma vitáztok.
Mi jöhet még?
Azt ők honnan tudják, hogy holnap mennyire lesznek éhesek? :)
Ezt vagy együtt szoktuk megtervezni, vagy azt tálalok, amit főztem, anélkül, hogy előzőleg bejelenteném.
Ha viszont bejelentem és határozott az elutasítás, akkor másnap nem azt főzöm.
Ha vitázik a két testvér, már csak azért sem lesz jó az, amit az egyikük választ.
Valószínűleg mind a két fiú hibás volt, de azért mérlegeljél. A kicsi tudja, hogy "kiprovokálta" a tesó pofonját. Talán nem ez lehetett az első.
Ha a nagyobb is azt mondta, hogy műsírás, akkor lehet egy kis alapja. Arra ügyelj, hogy a kicsi miatt, nehogy a nagy is elforduljon tőled, vagy befelé forduljon, ha nem adsz hitelt a szavainak.
Csak olyasmit ígérj, amit be is szándékozol tartani. Ebben a helyzetben, éppen a nyaralás hiányzik a legjobban mindannyiotoknak.
Nem lehet, hogy csak mű-sírás? :) Ő is tudja, hogy helytelenül cselekedett, de így próbálja csökkenteni a súlyát.
További ajánlott fórumok:
- Elegem van a párom nyavalygásából! Mit tegyek?
- Mit tegyek az apósommal ha nagyon megkívánt engem?
- Megcsaltak most mit tegyek?
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Szerintetek van okom a féltékenységre? Mit tegyek?
- Hölgyeim, mit tegyek?