Nektek is van "jó" szomszédotok? (beszélgetés)
Néhány évvel ezelôtt elutaztam egy hétre külföldre;
tavaly festés-mázolás, új konyhabútor.
Jött a kérdés: mibôl telik nekem erre????
Nekünk is szuper szomszédaink vannak! A hétvégén felbőgnek a motoros szerszámok csak hogy zaj legyen a csendes nyugodt környéken :D
Bolondok!
Vannak olyan szomszédok,akik mindent elleneznek:
redônyt az ablakokra, a bejárati ajtó lecserélését, a fal külsô szigetelését, festését, virágokkal való díszítést, riasztó felszerelését, stb. Szóval bármit...
Alighanem zavarja, de attól nekem nem lesz jobb.
Utcáról befogadott kutty volt, rendberakta, örökbeadta, aztán két hónap után visszahozták. Mit mondjak? Nem csodálkozom. Azóta elüldözte a cicái egy részét, kiirtotta a zöldövezetet az udvarán. Ami szintén nekem baj, mert a cicái azóta hozzám járnak kiásni a növényeimet.
És erről meg az jutott eszembe, hogy a szomszédhoz járók nem fáradnak feleslegesen, hanem ha megérkeznek kocsival, akkor el kezdik nyomni a dudát, majd a szomszéd asszony el kezd bentről üvöltözni, hogy gyere be!
Nincs ezzel sem baj, ha ezt nem hajnalban játszák, ne de mikor játszanák, ha nem akkor, máskor nem érdekes....
Vicces ezeket olvasni, de tudom, milyen idegesítő, ha egy szomszéd hülye...
Nálunk nincsenek ilyen egetrengető problémák, annak ellenére sem, hogy a másik házban "c-típusúak laknak".
Közvetlen mellettünk lakik egy 3 (plusz mínusz 2)fős család. A családfő (nevelőapa) tök sügér, abszolút nem is dolgozik semmit évek óta (tudom, sajnos ma ilyen világban élünk). Na de esze sem sok van, úgy tűnik. Okoskodik mindig, mindent jobban tud. De már fáj a butasága. A nyári heppje az volt, hogy locsoljuk fel a port, mert hogy felszáll a tiszta ruhákra...dehogy locsoltuk, locsolja meg ő, ha már úgyis itthon eszi a fene...(közös a kert a 4 szomszéddal) Előszerettel jártak le a családdal a mi kis kertrészünkbe paintballozni, vagy csak úgy beszélgetni...hát csessze meg, letaposott mindent...
Egy év után végre eljutottak odáig, hogy kigazoltak mindent, ami hozzájuk tartozik (illetve csak a felét). fél éve előszeretettel locsolja ez az észlény a majd' 10 méter magas tujáját...nem számít, hogy szárazságtűrő növény...és ha mondjuk locsolni akarja, akkor egy ekkora fának nem elég a 4-5 vödörnyi víz...de nem baj. :)
persze akkor locsolt, mikor normális ember fürdik...így hol volt víz, hol nem...kellemes volt. a másik időpont, amikor rájött a locsolás: déli 12 óra...hát ez esküszöm hülye...délben nem locsolunk...:D
abszolút nem becsüli meg, hogy más feltakarítja a lépcsőházat...a cigicsikk a lépcsőn, a fahordalék szintén...és ez egyértelműen az övéké...de takarítani nem szeretnek...
és mindez apróság, tudom. csak a hülyeség fáj már. na meg az, hogy egész nap tényleg nem csinál semmit...
ja és a minap megint felhúztak...hozzánk csönget be egy "c"...(nem szeretem, ha csöngetnek, mert abszolút nem jár hozzánk senki ismerős...). hogy ő jött fát aprítani, megbeszélte a fiúval...milyen fiúval? hát a nagy magassal (egyáltalán nem magas, de mindegy...:D). jó, beengedtem. kérdeztem, hogy ők miért nem tudják beengedni. azt mondja, mert nincsenek itthon, elment a feleségével valahova (szerintem nem is a felesége...)...hát basszus! Normális ember nem megy sehova, ha munkást vár, nem?! Vagy én vagyok a nem normális, és én látom rosszul a dolgokat?!
Na de a munkás persze ne jöjjön fel hozzám szólni, ha készen van...majd én kinyitom az ablakot, és kiabáljon...oké, de így a konyhában kellett készenlétben állnom, hogy ez a szerencsétlen tudjon szólni, ha elmegy. Azóta egy köszönömöt sem kaptam. Bár inkább ne is szóljanak hozzám...:D
Bocs a sok sorért, de ha a szomszédról van szó, mindig felstresszel...:D
Nincs megkötve, és nincsenek kóbor ebek. Ő csak kimegy az udvarra, és üvölt. Ennyi. Van egy másik kutyája is, egy öreg kutty, sosem volt problemánk vele. Most ő is kimegy és aláénekel. Ő a basszus.
Tényleg elfogadható, hogy a szomszédok képtelenek aludni a koncert miatt?
További ajánlott fórumok:
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Problémás szomszédok....
- Áztatjuk az alsó szomszédot a panelban
- A szomszédom tönkreteszi az életemet!
- Elviselhetetlen szomszédok!Mit tegyünk?
- Mi tennétek az ilyen szomszédokkal?Már kezd elegem lenni...