Negyvenesen-magányosan...oldjuk meg (beszélgetés)
Nagyon nehéz a párválasztás ebben a korban szerintem.Minden félnek,nőnek-férfinak kialakult szokásai,életmenete stb,van.Na most találkozik két kiforrott személyiség...hát hatalmas kompromisszum kell ahhoz,hogy működjön a dolog.Akkor még nem beszéltem a gyerekekről,az exekről akik ha olyanok megtudják kicsit keseríteni,szóval van egy csomó apróság amiket jó helyre kell passzítani.Szóval nehéz!
Ja és a tudatalattink nem felejt,ott jó mélyen dolgozik a múlt.
Szia!Érdekeseket kérdezel és elgondolkodtatóak a válaszok is.Idősebb nő életében a szex mennyire fontos?Erre így azt hiszem nem igazán lehet válaszolni,mert összetett a dolog.
Ha nincs rendben a lelkem,zűrös megoldásra vár az anyagi helyzetem,akkor nekem az utolsó dolog a szex.Most csak magamról beszélek mert ez biztos nőktől is függ.Én most padlón vagyok sok területen,tehát semmiképpen nem a szex a gondom.
De idáig ahogy én most érzek és amibe vagyok el kell jutni,ez egy folyamat műve.
Te még csak a jókat tapasztalod ,ahogy érzem,neked még legyen fontos a szex,mert azért alapból fontos is,csak meg kell lenni hozzá a belső egyensúlyomnak,nekem úgy megy.
Én attól tartom nehezebbnek a párválasztást ebben a korban, hogy beszűkült a kör, amiből "választani lehet". Valljuk be, a hasonló korosztályú pasik is nagy százalékban nősek. Jó esetben elváltak vagy netán özvegyek, de ennek kicsi az esélye (és a válóperek többségét sem a férfiak kezdeményezik).
És már nem csak arról van szó,hogy ki hogy sérült. Ugyanis az azért meghatározza a nő további párválasztási igényét, hogy milyen minta volt előtte. Más ha elfáradt a kapcsolat és kihűlt (de rendes ember mellett élt), mintha egy szenvedélyes, de fájdalmakkal teli párkapcsolata volt (ital, nőzés...)
Áhh, nehéz na....arról meg még szó sem esett, hogy mi van ha minden oké, de a gyereked nem fogadja el? Na, az gáz....:/
Sziasztok!
Csak olvasgatlak Titeket és egy furcsa kérdés merül fel bennem. Én még csak a 30-as éveim elején-közepén járok, és nem tudom, mi lesz velem 5-10 év múlva. Arra lennék kiváncsi, hogy a szex mennyire meghatározó dolog egy idősebb nő életében? Mennyire igényli az ember, és mondjuk emiatt is belemegy-e egy kapcsolatba, vagy inkább az érzelmi oldal lesz már a fontosabb?
Köszi, ha válaszoltok!
Az én exem is szerette a piát már a házasság elött,csak az ugye nem derül ki....buliztunk,fiatalok voltunk az hozzá tartozott és nem tünt fel.Azt szokta mondani,hogy miattam iszik..hehe:-9
Aztán elváltunk,lett az új nő egy gyermek..akkor is ivott,aztán jött egy másik nő...és milyen érdekes most is iszik.Azért mert egy alkoholista.
Tehát ez egy hülye duma ,hogy azért iszik valaki mert rossz a házassága,azért mert szereti oszt jónapot!
Mikor férjnél voltam és albérletben laktunk,nem igazán tudtam mit tenni, el kellett viselnem azt a rossz állapotot ami volt a házasságomban.Aztán mikor vállalkozó lett és lett lakás,pénz stb....még jobban tönkre ment minden mert jött a pia,játékterem,aztán egy nő,majd egy gyerek a másik nőtől.
De eljön az idő mikor is az ember nem bír már többet.Így teljesen egyedül is jobb,mint akkor volt,pedig nélkülözöm rendesen,de akkor is ezt választanám újból.Én azt mondom mindig van kiút a rossz házasságból!A válás!
miért nem alakítasz ki egy "saját" életet ebben, amiben vagy. Úgy, hogy neked is jó legyen, ha már ilyen "jó" körülmények vannak.
Én szívesen dolgoznék a férjemmel egy saját cégben:D
Esetleg egy párterápián nem gondolkodtatok? Lehet, hogy segítene. Vagy más mindenki másfelé kacsingat?
Mi az, amitől magányosnak érzitek magatokat?
judyt640: Nem tudsz beszélgetni a pároddal?
Vagy nincs közös programotok?
hideghegy: neked gondolom társ kéne, mert azért a gyerkőc csak nem partner mindenben. Nehéz manapság ismerkedni. Munkahelyi kapcsolatok? Nem konkrétan kollégára gondolok:)
igen, én férjnél vagyok nekem a 2. házasságom és két kisfiam van (az első házasságomból a 13 éves, mostaniból a 7 éves)
Néha én is érzem magányosnak magam, de szerintem ez minden kapcsolatban előfordul.
Sokan élnek társas magányban:)