Negyvenesek, ötvenesek beszélgessünk az ifjú éveinkről! (beszélgetés)
Az alföldi papucs előtt volt a klumpa divat ugye? Farmer: butikokban lehetett kapni először és emlékszem, hogy gyufafejet húztunk végig rajta, hogy igazi.e. :) Miniszoknya, banánszoknya, szilon ing, anorák, Piramis rajongók kontra Omega rajongók ... :)
minket télen szánkón vittek iskolába.a János bácsi,a Faludy/Kovács /Fanny nagyapja volt a kocsis.
Imádtam amikor a nagyim nagy katlanban főzte a lekvárt, paradicsomot az udvaron,az egész utcában érezni lehetett:))
Ő is tetszett :) De poszterem nem volt róla kirakva.Emlékszem még a német Bravot vettük talán a Huszár utcában ?Valami kis zeneboltban,meg volt a Körúton a Labiritmus onnan vettük a másolt kazettákat :)Az nagyon menő hely volt :)
Óh :D
Laci a munkahelyemhez közel lakott akkoriban,bejárt hozzánk dumálni és hozott néha koncertjegyeket ajcsiba .
Jóban volt a szállítósrácokkal.Bútorboltban dolgoztam a Rákóczi úton és asszem vagy felettünk vagy velünk szemben lakott :)
Már férjnél voltam, Jean-Claude Van Damme nagy posztere volt a WC ajtón,a párom mindig morgott miatta:))
Igaz, én nem negyvenes, ötvenes, hanem már hatvanas vagyok, így még emlékszem , hogy a gyerekkoromban Anyukám teknőben mosott, sparhelton főzött. Rádiónk úgy volt, hogy nagypapa adta oda az ővét és porszívóra spóroltunk. 10 évesen lett tévénk, ami nagy szó volt akkoriban. NDK-ban nyaraltunk a rokonoknál, kamaszkoromban IM-met olvastunk. Télen vaskályha melegített és ha nagy volt a tél, örömünkre szénszünet volt. Ennek az életnek is megvolt a romantikája, de azért a technika sok könnyebbséget hozott. Jó a régi dolgokra emlékezni és a maiak kényelmét élvezni.
Volt Iron Maiden,Pokolgép,Scorpions és Metallica koncert eredeti plakátom amit életünk kockáztatásával szedtünk le az oszlopokról :)Féloldalas, faborítású plafonos (hajópadló) volt a szobám ,marha jól mutattak ott a plakátok .)
:)
Volt hogy nem engedtek el a koncertre,lemásztam az erkélyen(földszint),anyám pofonnal várt az ajtóban, de mondtam :-megérte!:DD
Tele volt a szobám fala poszterekkel :)
Egy Omega szabadtéri koncertjén Benkő bedobta a tornacipőjét a közönség közé. Hozzánk esett, enyém lett.
Boldogan haza, otthon ágyam felett polcon, egyszer nincs.....Anyu meglátta, szagol, fél pár, nagy, mi ez? kidobta. Bőgés.
De senki nem " akart beszélni róla ", lehet nem hevertem ki. DD
Nekem is ,nem felejtem el,mikor NDK-ban voltunk az osztállyal és a pályaudvaron torkunk szakadtából üvöltöttük/énekeltük a Kört! 1985-öt írtunk akkor :)A németek csak néztek :)
Nekünk is,meg a kazik is :)
Nekem gimiben az Edda volt a kedvencem.Minden sarkon álltam már,A hűtlen,Elhagyom a várost..
A bakelit lemezeim még most is meg vannak!:))
Anno a "robbanós" Pokolgépen is,ami elmaradt.
Ezek koncertjein mind kint is voltam :)
Én is,meg Lord,Pokolgép,Edda,Ricse,Depeche Mode és Queen,meg stb :)
Igen szerteágazó az ízlésem most is :)
Én nagy P Mobile rajongó voltam!!:)
Mi jártunk nyaralni, Jugoszláviába, Rijeka és opatia között egy kempingbe. Megismerkedtem 3 olasz családdal( sok gyerek), egész nap velük játszottam, és mikor elmentek, egyik anyuka adott nekem egy farmernadrágot , életem elsőjét! Trapper. Azt a boldogságot!
Nekem a Mustang farmer volt a "kedvencem", először a szüleim kínai farmer utánzatot vettek,aztán megismertem a mai férjemet 18 évesen,ő vett igazit nekem meg magának!:)
Az első autónk az apósomtól kapott Zaporozsec volt,minden sarkon leállt!:DD
Discoba ritkábban jártam,koncertre sokkal inkább :)Na meg házibulikba :)
én hatvanas vagyok,nem baj?
Hoztuk a videómagnót,kazikat,banánt,Limarát,Impulse-t Bécsből :)
Mennyire örültem az első walkman-nek.
Amikor én először Bécsben voltam(öcsémmel mentünk,ő videót akart venni)én kiwit vettem hat szemet ott láttam először ilyet mint egy kincset szorogattam a buszon:)Jut eszembe:Videódiszkó??Meg egyáltalán a diszkók!Mennyi első csók csattant el ott!!
Hát nekem anyukám mindig csak a legszükségesebb cuccokat vette meg, ezért ezek a márkák kimaradtak a szókincsemből.
Ritt,Casucci menő farmermárkák voltak
Bulgáriában a mi időnkben a bűvös kocka volt a menő
További ajánlott fórumok: