Ne másoknak éljünk! (beszélgetés)
Hjaaaaaaaaaaa, nem esik mindenhol? :OOO
Akkor lehet, hogy milly itt van a szomszédban? :O))
Így van! Tehát visszatérve arra,amit korábban írtál: élhetsz önzetlen szeretettel körülvéve másokat, de ez nem másoknak élés,mert ez belülről jön (és ez a normális)
...és élhetsz önfeláldozásban, bármiből eredő kötelességtudatból vagy önző egoizmusból -Naked ez kifizetődő.
:)))))
Itt is szakad:)
... arról ne felejtkezzenek meg a többiek! :o))))
Alapjáraton "elragadtatott-típus" vagyok... :o)))) ... különben is most kevertem le egy óriási adag mézeskalácsot... odakinn gyönyörűen szakad a hóóóóó.... hááát hogy ne lennék elragadtatva??! ;))))))
Kissé elragadtattad magad:))))
Igen szabad vagy,mert olyan dolgokat cselekszel ami téged boldoggá tesz.Azért néha ne felejtkezz meg a te vágyaidról sem:)
Hogyhogyhogy szabadok? :OOOO
Másoknak élek... attól a pillanattól, amikor gyerekem született... vagy már előbb is. ;)) Vannak körülöttem emberek, és igen, úgy kelek fel minden reggel, hogy nekik hogyan lehetne a legjobb.... nah, akkor most másnak élek? ... de neeeem, mert én attól boldogságos vagyok, ha szép és jó napjuk van. :o) Opppppáááá, akkor én önző vagyok, mert lám csak lám, csak-csak a saját boldogságommal foglalkozom. Sőőőt, ez a kis töltet bennük is megvan... a gyerekeimben, a páromban, a szüleimben.... ők is igyekeznek, hogy a legjobb legyen a másiknak, mert az nekik jó! Pfuj, micsoda randa, önző banda vagyunk, ha jól belegondolok! :o))))))))))
Csak a te "hibád".Te viselkedtél úgy ,ahogy viselkedtél vele szemben,te vonúltál háttérbe.
Csak magadat teheted ezért felelőssé,nem őt.
Janis Joplin jutott az eszembe, ő énekli valamelyik számában "Ha semmid sincs, Sivi, semmid, csak akkor vagy szabad"
És milyen igaza van. Ha már van valamink,valakink, meg kell találni azt a kényes egyensúlyt, ami az önmegvalósítás (ami nem egyenlő az egoizmussal!) és az (igazi szereteten és nem a kényszeren alapuló) önfeláldozás között van. Mindenkinek máshol. Minden emberi kapcsolatunkban máshol.
De a boldogtalanság jó fokmérője ennek, mint pl. Mothertiger esetében.
Egyébként másoknak élni azt is jelentheti,hogy meg akarunk felelni vélt/valós elvárásoknak, akár a személyiségünk elnyomása árán is. Míg az előző esetben a másik előbbre jutása volt a lényeg, addig ebben az esetben ez valójában a saját önbizalomhiányunkról szól.
Szerintem, kedves Fényvándor, amiről Te írtál a 9-ben, az egy harmadik változat, amikor a hétköznapok rohanásában annyira elveszünk a "anyagi" dolgokban,hogy el is felejtjük átélni,hogy kik vagyunk és hova tartunk, amikor nem "éljük" az életet, csak telik.
És mi van ha nem akarok teljesen szabad lenni?
Továbbá bocsi,de van gyereked??Mert kivitelezhetetlen hogy az ember akkor ne neki éljen éjjel nappal egy ideig....
További ajánlott fórumok:
- Ingyen segítség másoknak!
- Ti hogyan fogytatok? Tippek, ötletek másoknak
- Ha van egy partnered, akkor miért akarsz tetszelegni másoknak?
- Mikor kezdett nőni pocid, és mikor vált egyértelművé másoknak is?
- Ki milyen magyar várat látott már? És melyiket ajánlanátok másoknak is megnézni?
- Dícséret - magadnak, másoknak, a pozitív dolgok ereje