Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » NAV-os értékbecslés lakásra - segítsetek fórum

NAV-os értékbecslés lakásra - segítsetek (beszélgetős fórum)


2015. febr. 25. 09:02
Elég naivak vagytok,ha elhiszitek, hogy az ár miatt mennek ki...érdekes, hogy sokszor hónapokra, miután az adás vétel megtörtént...fotóznak stb...kiváncsiak az anyagi helyzetre..
5. michelle.r (válaszként erre: 1. - Bec4dfe1b4)
2012. márc. 19. 14:40

Ne parázz, nem lesz baj. A lakás értékére kíváncsiak, mert valószínűleg nem tartják reálisnak a szerződésben szereplő vételárat. Ez csak egy szemle, és csak az ingatlan érdekli őket.

Nem foglalhatnak határozat nélkül. Ha ez a bejelentett tartózkodási helyetek, nem sok értelme van a titkolózásnak.

Egyébként soha nem bizonyítható, hogy bérlők vagytok, ha a szerződés nem kerül a kezükbe.

A kedves szomszédok meg úgyis készségesen válaszolnak a kérdésükre, hogy laknak-e a lakásban vagy sem ;)

4. timycat (válaszként erre: 1. - Bec4dfe1b4)
2012. márc. 17. 19:58

Természetesen csak a lakást nézik, NAV-nál most nagy divat hitetlenkedni és kijárnak becsülgetni;kell nekik a pénz na.


Ha tényleg semmi gond nincs a tulajékkal, akkor szerintem igazán megtehetitek, hogy pár órára leléptek. Ha ottmaradtok, akkor a bérbeadótokat mószeroljátok be és az neki egyáltalán nem és nektek sem lenne jó :S

3. a14deb9047 (válaszként erre: 1. - Bec4dfe1b4)
2012. márc. 17. 18:50
Amennyiben bíztok egymásban (és miért ne tennétek???), akkor nem lesz gond. Aligha azért megy, hogy elvigyen valamilyen holmitokat :(
2012. márc. 17. 18:45

Tényleg kimegy a Nav felbecsülni az ingatlant ha eladják azért, mert az ő általuk becsült ár alapján szabják ki a vagyonszerzési illetéket, amit a vevőnek kell majd megfizetni. Nem biztos, hogy nem fogadta el az értéket, mert minden ingatlan vásárláskor lezajlik ez a helyszíni szemle.

Azt nem gondolom, hogy a bútorok is az ingatlan árát emelnék, hiszen azok ingóságok. De a környék, a háztömb, a lakás állapota biztos érdekli őket, és e szerint vizsgálják, hogy reális e az ár amit a vevő fizetett.

2012. márc. 17. 18:27

Sziasztok! A sztori a következő. 2009 november óta lakunk egy albérletben, rendesen fizető, jó bérlők vagyunk. A tulajékkal sincs semmi gond, jóban vagyunk. Pár napja szóltak, hogy megvették az ingatlant valakitől, mármint az ingatlanrészt (lehet társtulajdonos volt, nekünk ez új, mert úgy tudtuk, hogy teljesen az övék-mert a gyerekeiknek vették anno). Viszont az APEh-mára már NAV nem fogadta el az értéket, ezért ki akar jönni megnézni a lakást felértékeltetni. A tulajék nem szeretnék, hogy kiderülne, h bérlők is vannak, mármint mi, így arra kértek, hogy menjünk el pár órára innen, ill. ha lehet a gyerek játékokat is pakoljuk el, meg vegyük le a nevünk az ajtóról, postaládáról.

Ezt megteheti? az ok, h nem jelent be, a bérlők 95%-át amúgy se szokták bejelenteni, de nem fura ez, hogy menjünk el, mintha nem laknánk ott? Na meg az, hogy NAV jön a lakást felértékelni? Ez mit jelent, mit fognak csinálni? Ez csak a lakás bútorok nélküli értékét jelenti, vagy minden ingóságra vonatkozik? Ergó mi rendeztük be, minden a miénk, a székek, az asztal, tv-k, számítógép..stb. Nav-os ember egyáltalán ilyen esetben kimegy lakásba? Azt nem az ingatlanbecsüs csinálja? vagy milyen esetben jön ki már a NAV?? bocsi, h ennyit kérdezek, azért itt vagyunk pici gyerekkel, eddig sose volt problémánk, bejelentett ideiglenes ez a címünk, nem szeretnénk, hogy váratlanul érjen valami hátrány minket (pl. tudtunk nélkül sumákolnak az öregék, és kilakoltatnak, vagy elkobozzák az értékeinket, vagy azt se, hogy kijönnek a tulaj meg azt hazudja, h övé minden, szóval értitek.). Mi rákérdeztünk, hogy mi ez, túl sok mindent nem tudott mondani, csak amit levélben is írt, mi meg aggódunk. Jövőhéten jönnek amúgy, nekünk meg rendes szerződésünk van itt lakni.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook