Nászajándékba mit kellene adni ha kijelenti a pár hogy pénzt várnak...? (beszélgetés)
... kicsit szomorkás a hozzáállásod... Nézd, ha nincs miből, akkor nem tudsz többet adni és kész, sajnos nagyon sokan tanuljuk manapság ezt...
Tedd a 10 ezret borítékba, és készíts/írj hozzá egy szép képeslapot jókívánságokkal, szép gondolatokkal... értékelni fogják. Annyira nincs pénz manapság, hogy lassan újra értéke lesz az odafigyelésnek, a szeretetnek. :)
Valószínüleg mindenük megvan,vagy nem szeretnének 6 kávéfőzőt és 10 étkészletet.Ezért jó az amcsi gyakorlat, hogy egy cégnél,lista alapján "vetetik" meg amit szeretnének.
Én nem tartom azt se hülyeségnek ha pénzt "kérnek".Valszeg mindenki a tehetőssége szerint ad majd,de ajánlok egy köztes megoldást;amennyit az ajándékra szántál volna abban az értékben vásárlási utalványt adjatok.
az eszedbe sem jut, miért pont pénzt kérnek???
mi is pénzt kértünk mindenkitől, és abból mentünk el nászútra, Dániába, így 10éve megtehettük, hogy 2hétig ott voltunk és nem egy olcsó hely...3 mikróval és 5 kenyérpirítóval nem mentünk volna ilyen csodás helyre és nem lennének gyönyörű élményeink onnan....
Hányan mentek?
Általában úgy szokták, hogy a vacsi ára + egy pici föle legyen az ajándékba szánt pénznek. Ha ketten mentek, és nem vagytok régi ismerősök, akkor elmegy a 10 ezer.
Úgyhogy családdal?3-an vagyunk..
10-s az elég kevés lenne...
az az igazság, hoyg az "mondják" egy esküvőn akkora értékben illik ajándékot vinni, ami a vacsora kb ára/fő...vagyis minimum 20ezer ft értékben. Mi is többször vittünk már pénzt, mert azt kérték, és 20 vagy 30ezret adtunk, attól függően mennyire volt "közeli" barát, rokon.
ha azt kérnek, azt adjatok...de akár a 10-15ezernek is jobban örülnek, mint egy 3. kávéfőzőnek, mikrónak stb...
ez a kijelentés szerintem inkább a rokonokra vonatkozik, szerintem beszéljétek meg velük h ti mást szeretnétek adni.
anno a mi lagzinkon mi is pénzt kértünk, de nem a meghívón tüntettük föl, hanem aki megkérdezte annak megmondtuk, viszont volt akitől ennek ellenére mást kaptunk, de örültünk neki
Szerintem is gáz így megjegyezni...de ők tudják..
Mennyi pénzre gondoltál?
Sziasztok!
Tudnátok segíteni nekem abban hogy mit illene adnom egy párnak az esküvőjére akik kijelentik hogy pénzt szeretnének..(a meghívón frappánsan kifejezve...)
Nagyon kedvesek,aranyosak de sajna nemrég ismerjük őket,nekünk már család is van,és nem nagyon van csak úgy felesleges 20-30 ezrünk..
Mi lenne a jó megoldás...?
Köszi a segítséget!
További ajánlott fórumok:
- Szüleimtől két szatyor primőr zöldséget kaptam nászajándékba. Te mit éreznél?
- Mit csinálnál, ha férjhez megy a barátnőd, akiben mostanában többször csalódtál és kijelenti, hogy pénzt kér nászajándékba?
- 60 év körüli nagymama kijelenti, hogy nem akar az unokákra vigyázni. Hát ennyire rossz dolog nagymamának lenni?
- Mit adjak nászajándékba?
- Mennyi pénzt illik adni nászajándékba kollégának?
- Esküvőn mennyit illik adni nászajándékba?