Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Napraforgó 2 recept

Napraforgó 2 recept

A Napraforgó 2 hozzávalói:
Tészta: 50 dkg liszt 1 tojás 1 kis doboz joghurt (lehet tejföl is) 3 evőkanál olaj 1,5 teáskanál só 1 evőkanál cukor kb. 1,8 dl víz 2 dkg élesztő szezámmag fekete szezámmag
Töltelékhez: 25 dkg sonka (lehet más egyéb felvágott) 1 kis doboz tejföl mustár hagyma finomra vágva só bors 1 tojás a lekenéshez 10 dkg reszelt sajt


A Napraforgó 2 elkészítési módja:
A töltelékhez apróra vágjuk a sonkát, adunk hozzá egy kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát és reszelt sajtot. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, kissé lágyabb de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, négy egyenlő részre vágjuk. (2 napraforgó jön ki belőle.) Az egyik tésztát kb. 2-3 mm vastag kör alakra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral sütőlemezre tesszük, és megkenjük a töltelék felével. Kinyújtjuk a következő lapot és befedjük vele a tölteléket. Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele de ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe. Pizzavágóval vagy egy éles késsel felcsíkozzuk a tésztát (kihagyva a közepére szúrt kört), a következőképpen: először négy, majd nyolc, végül tizenhat részre, mindig felezve, majd minden csíkot azonos irányban egyszer-kétszer megtekerünk. Kb. 30 percig hagyjuk pihentetni, majd egy egész felvert tojással lekenjük. A közepét fekete szezámmaggal megszórjuk, a többi részét szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt szép pirosra sütjük. Jó étvágyat!


Kategória: Tésztafélék receptjei


A napraforgó 2 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook