Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Nagymama pitéje recept

Nagymama pitéje recept

A Nagymama pitéje hozzávalói:
50 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
15 dkg zsír,
20 dkg cukor,
1-2 db tojás (attól függ mekkorák),
2 dl tejföl,
csipet só

Töltelék:

1 ü. meggy (magozott),
ízlés szerint cukor,kevés fahéj


A Nagymama pitéje elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit gyorsan eldolgozni, majd kb. 30 percre hűtőbe rakni. Kivajazni, belisztezni egy "gáztepsit", majd a tésztát 2-be venni. Az egyiket kinyújtani, beleigazítani a tepsibe, megszórni zsemlemorzsával és rászórni a fahéjas-cukros meggyet. A másik lapot is kinyújtani, betakarni vele a meggyet, villával megszurkálni és közepesen meleg sütőben megsütni. Kicsit hűlni hagyni, aztán szeletelni. Ezzel a tészta alappal lehet készíteni nyers meggyeset is, almásat is (reszelt alma+cukor+fahéj). A túrós tölteléke a következő: 1/2 kg túró áttörve, ízlés szerint cukor, 2 tojás sárgája elkeverni, pici van.cukor és citromhéj, 1 marék mazsola, bele a felvert fehérje és ezt simítani a lapok közé.

Olyan ízű és állagú, mint a "menzapite" volt az iskolában.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A nagymama pitéje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook