Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Munkahelyi stressz (munkatársak) fórum

Munkahelyi stressz (munkatársak) (beszélgetős fórum)


1 2 3
2011. márc. 22. 14:38

sziasztok!


A szakdolgozatom témája a munkahelyi stressz és ennek kapcsán szeretnélek az alábbi kérdőív kitöltésére kérni titeket:


[link]


rövid, anonim, de személyes visszajelzés email megadásával kérhető.


Azt vizsgálom, hogy melyek azok a tényezők, jellemzők, amik "csökkentik" a stresszt.

Köszönöm a segítségeteket, az összesített eredményeket természetesen megosztom. :)


szép napot mindenkinek!

66. Héris
2011. márc. 21. 13:43
Sziasztok! Úgy látom, az én sztorim is idevág... Én már 3 éve dolgozom ugyanott és nekem kezdetben jó volt minden, kb az első egy évben. Igyekeztem mindent megcsinálni, mindenkinek segíteni és a fejemre nőttek. Most már hiába mondom, hogy nem érek rá, én vagyok a szemét, meg hogy képzelem. Alapvetően az a baj szerintem, hogy nincs rendesen leosztva nálunk a feladat, de én túl kicsi vagyok, hogy itt bármiért pattogjak. Mindig én vagyok a fiatal, mindig én alkalmazkodjak. Egy pasival dolgozom egy irodában, ő kb egész nap semmit sem csinál. Nem mondom azt, hogy a 8 órából 8at végigdolgozok, de azért elég sok mindent megcsinálok egész nap, és mégis engem csesztetnek, engem figyelnek... Elegem van. Nálam szerintem a váltás a megoldás, csak várnom kell még.
2010. aug. 19. 10:11
Szia! Mi újság azóta??
64. bobe2 (válaszként erre: 63. - Matica)
2010. aug. 7. 20:50
Köszönöm ,bizom benne hogy sikerülni fog ,nekem is neked is és mindenkinek aki hasonloan kényszerült elhagyni a munkahelyét,az ember sokat tür mert muszály de mindennek van határa,Sok szerencsét mindanyiunknak.
63. Matica (válaszként erre: 60. - Bobe2)
2010. aug. 7. 18:46

Minden elismerésem a tiéd, hogy eddig bírtad.

Kívánom neked, hogy találj magadnak egy jó kis munkahelyet!

62. Matica (válaszként erre: 61. - 722e0f163c)
2010. aug. 7. 18:40

Ha számodra kezelhető a dolog, mint már írtam, akkor ne add fel.

Én mindenesetre, nagyon sok szerencsét kívánok Neked, kívánom hogy befogadjanak, elfogadjanak, megoldódjanak ezek a problémáid.

61. 722e0f163c (válaszként erre: 46. - Matica)
2010. aug. 7. 14:43

Én is gondolkoztam azon, hogy femondok, de sok ismerősöm és a családban is azt mondják páran, hogy máshol sem biztos, hogy jobb lesz. Amúgy a munka része pedig nem olyan rossz. Mondhatni ideális.


Mindenkinek köszönöm szépen a tanácsokat!

60. bobe2 (válaszként erre: 55. - Matica)
2010. aug. 6. 12:04
Sziasztok.Énis ugyanigy jártam mint te.1 évig birtam a szekálást,1 év után bementem a fönökhöz és elmondtam,én ezt nem birom tovább,én azért jövök be hogy dolgozzak,de azt ne várják el hogy mindenkihelyett,nem engedett kilépni mert majd beszél velük ,minden másképp lessz.( a munkámmal megvoltak elégedve,csak másokat ocsárolni nem voltam hajlandó)utánna 1 honapig mindenki kusba volt,aztán megint folytatták ,igy beattam a felmondásomat és julius 1 -vel kiléptem.én ugy érzem többet ér a becsületem és az egésségem,kevessebb pénzböl de megvagyunk ,és nem bántam meg hogy léptem.Kicsit pihenek ,öszeszedem magam és keresek másik munkát.
59. Matica (válaszként erre: 58. - Titánia83)
2010. aug. 6. 11:59

Miért fáj másoknak? Szerintem csak azért, mert féltik a pozíciójukat, hogy van valaki, aki esetleg jobban elvégzi azt a munkát. Arra persze nem gondolnak, hogy más csak pusztán el akarja végezni azt a mukát amit rábíztak, hiszen ezért kapja a fizetését. Persze ezt lehet még ragozni, és nem kell senkinek bemutatni, hogyan működnek ezek a dolgok. Sajnos ez van.


Nálunk a felvételi beszélgetésen, kerek perec kijelentették, hogy 3 hetünk van a betanulásra,(ami képtelenség) ha bárki vezetőnk azt mondja nem, akkor megyünk a levesbe, mert ott a dolgozó csak darab, és jön más.


Remélem anyukád azóta sokkal jobb helyen van.


Köszönöm a jókívánságokat, dolgozom rajta rendesen, és bízom benne, hogy nagyon hamar megtalálom azt a helyet ahol jól érzem magam.

58. Titánia83 (válaszként erre: 55. - Matica)
2010. aug. 6. 11:33

Szerintem ne tarts önvizsgálatot, ha nagy a fluktuáció azon a területen. Akkor biztos nem a te hibád.


Egyébként ahogy végigolvasom, mindig azokat fúrják, akik nincsennek benne a pletykálkodásban, és nem nyalnak. Én mindenkinek megadom a tiszteletet, senkit nem heccelek. De ugyanezt illene visszafelé is megadni.


Egyébként Anyum járt így egy helyen, hogy ott mindig valakit kikészítettek. És a végén elvitték "beszélőre", vagyis félrehívták, és még ott is bántották ezzel-azzal, fenyegették. Ott is nagy elvándorlás volt. Egyszer Anyum került sorra, és a csopvez őt is fel akarta hívni az öltözőbe, elbeszélgetésre. (Stílusosan, öltözőbe...) Anyum mondta, hogy ő nem megy, csak ha ott van a főnök is. Másnap a kezébe adták a felmondását. Pedig annyira lelkiismeretesen dolgozott. Viszont örülök, hogy egy ilyen gány helytől megszabadult.


És fura, de miért fáj másoknak, hogy mi érzékenyek és lelkiismeretesek vagyunk? Ezért leszünk célpontok. De ha az lenne a megoldás, hogy legyek érzéketlen, besavanyodott, pletykagép, akkor én is kilépnék.


Szerintem elég, ha az ember kiáll magáért, de visszaszólni, visszaheccelni nem szabad. Mert ha így teszed, lealacsonyodsz a szintjükre.


Kívánom, hogy mihamarabb találd meg a számodra minden szempontból legideálisabb munkahelyet. Hidd el, nincsenek véletlenek, és sokszor azért kell elhagyni a régit, hogy találj egy újat, ami sokkal több örömet fog okozni!


Szép napot!

57. b892d196e8 (válaszként erre: 56. - Matica)
2010. aug. 6. 11:25
Mert biztos beszélgetett a kollégájával és nem a melóra figyelt:)
56. Matica (válaszként erre: 53. - Survivor3)
2010. aug. 6. 11:06
Miért?
55. Matica (válaszként erre: 52. - Titánia83)
2010. aug. 6. 11:04

Én nagyon vártam, már hogy legyen munkám. Örültem is neki, mert itt volt a szomszédban. Amig lehetett én is küzdöttem. Én már nem dohányzom olyan 2,5 hónapja és így a szünetekben nem a betanítómékkal mentem, hanem beültem az étkezőbe.

Így a pletyikbe nem is folytam bele, mondjuk én nem is szeretem az ilyen dolgokat. Lehet bután hangzik, próbáltam én is önvizsgálatot tartani, de bárhogy próbáltam alkalmazkodni, nem ment. Tegnap voltam leszámolni, és aláírattak velem néhány papírost, ahol volt egy olyan névsoros kilépő valami. 22 ember jött el onnan március óta, hmmm.

Nem védedi akarom magam, vagy megmagyarázni a dolgokat, mert ettől még nem lesz munkám, de én úgy érzem jól döntöttem.

Mindenesetre gratulálok neked, hogy mertél szólni. Én jobban féltettem a munkám, bár ha jobban belegondolok, ugyan mindegy lett volna.

54. Matica (válaszként erre: 51. - 388b941089)
2010. aug. 6. 10:48
Köszi, már "nagyok", és már csak kettő van nálam. Az egyiknek még nincs gazdija, de remélem ő is jó helyre kerül. Érdemes volt velük ennyit foglalkozni, mert nagyon kis okoskák. :)
2010. aug. 6. 10:45
Engem elültetéssel fenyeget a főnöknőm.
52. Titánia83 (válaszként erre: 46. - Matica)
2010. aug. 6. 10:43

Az én munkám is így indult. Idősebb volt a betanítóm, és egyfolytában bagózott az irodában, mert tudta, hogy én egészséges életmódot folytatok. Én is félinfókat kaptam. Nagyon lelkes voltam, ő meg erre azt mondta, hogy olyan kis idealistán látom a jövőt, majd jól kinevetett. Voltak csípős megjegyzései. Nekem elfogyott a türelmem, és miután többször bőgve mentem haza, bementem a nagyfőnökhöz. És mivel a nőci már többször lebukott előtte, hogy dohányzott az irodában, és még kérte is a főnök, hogy engem rá ne szoktasson a cigire, így rögtön átrakott másik irodába. És hogy elkerülje a konfliktusokat, így az idősek kerültek egy helyre, mi fiatalok pedig egy másik irodába. Ennek lassan 3 éve. Első munkahelyem. Nem bántam meg, hogy erőt vettem magamon.


De tényleg van olyan, h többen fognak össze az ember ellen, és akkor biza váltani kell.

51. 388b941089 (válaszként erre: 49. - Matica)
2010. aug. 5. 22:59
tündériek a kutyijaid...:))
50. a0c1361e44 (válaszként erre: 49. - Matica)
2010. aug. 5. 22:44
Akkor jó:)) Ha magunkba nézünk és megbizonyosodunk arról, hogy velünk nincs gond, akkor mindent bele. Mindenkit meglehet nyerni magunknak, csak meg kell találni a hozzávezető utat. Persze csak akkor ha megéri, és természetesn nem azért, hogy ő érezze jól magát, hanem azért, hogy mi:)))
49. Matica (válaszként erre: 47. - A0c1361e44)
2010. aug. 5. 22:33
Jelen esetben én nem érzem, hogy velem lenne a gond, mert volt pár munkahelyem, és ilyen problémám nem volt. Persze mindenütt vannak összezörrenések, sőt hol nincs? Ahány ember annyi féle. Nekem is volt olyan munkatársam, akit eleinte nem tudtam elviselni, és a mai napig (8 éve)jó barátnők vagyunk.
48. 388b941089 (válaszként erre: 47. - A0c1361e44)
2010. aug. 5. 22:28

sztem az, h ha valaki ércelődős típus, és az h ha valaki rosszindulatú és szemétláda az két különböző dolog. Az elsővel nincs semmi probléma, én is egy nagyon cinikus, kötekedős ember vagyok, a hülyeséget nem tudom tolerálni, mondom a magamét ha nem tetszik. Ezzel ellentétben mindenkivel maximálisan kijövök, megtalálom a közös hangot a 3 évestől kezdve az öregasszonyon át minden társadalmi réteggel. (rengeteg rétegből vannak ismerőseim és kollégáim)


De az, h valaki szemét és rosszindulatú, és direkt a másikat fúrja, az más tészta. E tekintetben egyetértek az előtted szólóval (nem tudom a neved, ne haragudj) nem szabad hagyni h rámenjen az egészséged! Semmilyen munka nem ér annyit!!! Keresni kell okosan másikat!

2010. aug. 5. 22:19

Lányok! Eszetekbe sem jut, hogy veletek van gond?

Én szeretek viccelődni, és elég fanyar a humorom, és szeretem a favicceket is:) A kollégáim meg engem, és én őket:)

Egy kivülálló azt gondolná, hogy piszkáljuk egymást, de nem igy van! Szórakoztatjuk egymást:)))

És nem igaz, hogy a nők között több a konfliktus!

Nekem nő létemre fiúkkal volt csak eddig problémám. Igaz a 25 éves munkaviszonyom alatt csak kettővel.

Ha jó a munkád, akkor nehogy lelépj egy ilyen miatt! Vedd fel a ritmust! Élcelődj te is! Legyél érdeklődő!Kérj segitséget! Ha valóban olyan vagy mint mondod, akkor hidd el nekem megszeretnek, sőt!!!!!

Én elsőre mindenkinek unszimpatikus vagyok, hiszen a fanyar humorom mellett flegma is vagyok:) A hangom sem csilingelő, igy aztán bár mostanában már nem, de mindig azt mondják, hogy elsőre teljesen kiakadtak tőlem:)) Azt gondolták, hogy ki ez a flegba beképzelt liba? Aztán rájöttek, hogy én egy jópofa, kedves ember vagyok, és azóta is imádnak:)))

46. Matica (válaszként erre: 1. - 722e0f163c)
2010. aug. 5. 21:34

Sajnos én is hasonló szituban voltam, nem bírtam sokáig. Aki betanított az már az első napon eldöntötte, hogy nem vagyok szimpi. És mindent megtett, hogy ne mennyek többet. Én sajnos elég lelkis vagyok, és szerettem volna megfelelni, de bármit tettem, nem volt jó. Sőt a munkámhoz csak fél információkat kaptam, így magamnak kellett kitalálni, mit is kell valójában

csinálni. Pedig nagyon kellett volna a munka, mert sajnos nem állunk valami fényesen. Az már csak hab volt a tortán, hogy kibeszéltek, kinevettek a hátam mögött. Volt aki kedves volt elöttem és kérdezgetett, majd átköltve hallottam vissza. Ha nem beszéltem senkivel, akkor azért bántottak. Többször jöttem sírva haza, de másnap remegő lábakkal mentem, mert kellett a pénz. Majd az utolsó két nap már bealáztak többször is. Megvédeni sem tudtam volna magam, mert ha szólok, akkor kipenderítenek azzal, hogy talán mégsem nekem való ez a meló. Szólni csak felsővezetőnek szólhattam volna, de mit értem volna el vele, semmit mert ezek összetartanak, bármiáron. Ekkor szakadt el a cérna. Felmondtam.

Tudom, hogy mindenütt vannak kekec emberek, és nehéz beilleszkedni egy új embernek, de nem kell elviselni mindent. Most megint szorosabbra kell húzni a nadrágszíjat, de nem bánom.

Remélem hamar találok egy olyan helyet, ahol elviselhetőbb a közeg.


Ha úgy érzed, lelkileg nagyon megvisel, akkor inkább néz valami másik helyet. Sajnos tapasztalatból tudom nem egyszerű, de mindennek van határa. Ha ezt nem tudod rendezni, akkor felemészt, az pedig nagyon rossz. Sok sikert kívánok Neked, bárhogy alakul is a dolog.

45. b73e24f31f (válaszként erre: 10. - 722e0f163c)
2010. aug. 5. 18:59
Át tudom érezni a helyzeted, de szerintem az a lényeg, hogy mennyire vagy határozott és mennyire tudsz olyan választ visszalökni nekik, amitől köpni nyelni nem tudnak, ugyanis mindenkinek van gyenge pontja, mindenkit lehet sértegetni, piszkálni, téged azért mert fiatal vagy, őket meg azzal, hogy "öregek". Persze nem kell, hogy elfajuljon a helyzet, de ha ők röhögcsélnek rajtad és viccelődnek akkor te is benyöghetsz egy olyan poént, amitől nekik áll ketté a fülük. Nekem is sértené az önérzetemet, ha b.sztatnának, hát nem is szégyellősködnék és visszapofáznék úgy, hogy ne tovább. Attól mert fiatal vagy még nem vagy se hülye, se lábtörlő. A másik fegyver, ha magasról teszel rájuk és hogy mit mondanak, mintha meg se hallanád, ne aggódj előbb utóbb kapcsolnak, hogy veled nem lehet ilyen pitiáner beszólásokkal hülyére venni, rándíts egyet a válladon és mutasd meg, hogy belevaló csajszi vagy és nem kell veled szórakozni! :)
44. b73e24f31f (válaszként erre: 23. - Mandulacska2)
2010. aug. 5. 18:52
Ez nem igaz, a pasik is fúrják egymást csak nem olyan nyíltan mint a nők!
43. 388b941089 (válaszként erre: 42. - 722e0f163c)
2010. aug. 5. 18:20

értem... hát akkor ez nem jó hír... :S


azért, mert fogást keres rajtad és valószínűleg egy nagy pletykafészek, adja tovább szépen az információkat rólad! Maradj szigorúan kizárólag munkakapcsolatban vele, ne személyeskedj, semmi szükség rá, a munkahelyre az emberek dolgozni járnak és nem "haverkodni".


Mióta dolgozol itt?

42. 722e0f163c (válaszként erre: 41. - 388b941089)
2010. aug. 5. 17:55

A munkája az más természetű, de egyfolytában bejár az irodámba... és nagyon sokszor "össze kell dolgoznunk", tehát együttműködni.

A munka az kikerülhetetlen, de az ezen kívüli személyes barátkozást majd igyekszem a minimumra venni....de basszus mindenbe bele akarja ütni az orrát, minden érdekli (személyes témák)...

41. 388b941089 (válaszként erre: 40. - 722e0f163c)
2010. aug. 5. 17:47
napi szinten kell vele együtt dolgoznod, vagy ő más részlegen van és csak néha kell vele beszélned?
40. 722e0f163c (válaszként erre: 35. - 388b941089)
2010. aug. 5. 17:45
eléggé közvetlen...szerencsére az irodán nem kell osztoznunk :) Megpróbálom a dolgok pozitív oldalát nézni..
39. mandulacska2 (válaszként erre: 38. - 388b941089)
2010. aug. 5. 17:40
Szerintem ezek a problémák mindenütt megvannak. Folyton vetélkednek egymással. Sajnos sok olyan ember van, aki attól érzi jól magát, hogy másokba belerúghat, meg keresztbetehet. Jobb nem is törődni velük, meg kikerülni őket. Persze ha a főnök előtt járat le, az már gáz. Az ellen nem is tudom, hogy lehet védekezni.
38. 388b941089 (válaszként erre: 37. - Mandulacska2)
2010. aug. 5. 17:30
ezt én is szoktam alkalmazni, tök jó megoldás!!! Hihetetlen emberekkel vagyok körülvéve, abszolút nem akarom hallgatni a hülye dumájukat. Nem is értem, h kerülhetett össze ennyi sok elviselhetetlen ember..:-O
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook