Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Munka pénzügyi tanácsadóként? fórum

Munka pénzügyi tanácsadóként? (tudásbázis kérdés)

13. michelle.r (válaszként erre: 12. - Rora)
2014. márc. 21. 13:14

Ügyfélként is folyton megtalálnak, de több cégnél is tanácsadó vagyok, egészen közelről látom, hogy mit csinálnak.

A baj az, hogy még a tisztességes dolgaikat is elbaxarintják, mert gyakorlatilag a háromlábú kutyát is felveszik tanácsadónak :S.


Sajnos láthatólag tényleg tojnak az ügyfélre, ha valaki köt egy évi egy-két-sokmillió díjas üzletet, azt piedesztálra emelik, ahelyett, hogy lecsekkolnák mielőtt befogatják a szerződést, hogy az ügyfél valóban pontosan tudta-e, hogy nem egyösszegű szerződést kötött, hanem minden évben elvárják tőle.

Hosszasan tudnám mesélni a disznóságokat.

12. rora (válaszként erre: 11. - Michelle.r)
2014. márc. 18. 11:13
Közben ebbe is belegondoltam, teljesen igazad van. Ilyenekről persze az első beszélgetésen nem esik szó. Röviden annyit mondanak, kérdőíveket kell majd kitöltetni, hogy felmérjük az ügyfél igényeit. Tulajdonképpen az a csoda, hogy működik a cég, hogy ennyien megbíznak bennük. Téged egyébként lehetséges munkatársként is megkerestek, vagy "csak" mint ügyfelet?
11. michelle.r (válaszként erre: 9. - Rora)
2014. márc. 17. 16:09

Abban gondolj bele inkább, hogy milyen pénzügyi tanácsokat fogsz adni? De főleg kinek? Elvárják, hogy a saját ismerőseidet, barátaidat "kösd be" első sorban. Nem vicc, szakkifejezés ;)


Utána majd kapsz mindenféle listákat, akiket hívogathatsz. Engem is hívnak legalább hetente egyszer. El tudod képzelni, hogy egy idegennek majd őszintén beszélek a pénzügyeimről?

Vagy azt, hogy ha van befektetendő pénzem, azt majd egy idegenre bízom? Egyáltalán befektetésről beszélni egy biztosítótársaság esetében?


Tanuld ki a biztosítási szakmát, ha abban jó vagy, évezredekig lesz munkád. Nagyon kevesen értenek a kockázati biztosításhoz és arra valóban nagy szükség van. Vagy vagyonbiztosításra.


De minden sarkon belebotlasz néhány "pénzügyi tanácsadóba", aki még a vezető indexeket sem tudja és fogalma sincs, hogy működik egy befektetési alap. Egy dolgot tud, hány szerződést kell leadnia ahhoz, hogy ne rúgják ki.

10. rora (válaszként erre: 8. - Michelle.r)
2014. márc. 17. 15:51
Bocs, már értem, hogy úgy értetted, nem kamu, hanem valóság.
9. rora (válaszként erre: 8. - Michelle.r)
2014. márc. 17. 15:49
Hát figyelj, engem havi kb 80 e fizetéssel hitegetnek, persze gondolom nem az első hónapokban, amíg tréningre járok. Ezért is ajánlják elsősorban mellékállásnak. Nekem viszont nem az lenne, és mivel hónapról hónapra élek, nekem ez bizony rémhír.
8. michelle.r (válaszként erre: 5. - Rora)
2014. márc. 17. 15:37

Ez nem rémhír. Amikor az ügyfél megköti a szerződést, kb. az éves díjával egyenlő jutalékot kap az ügynök. Biztosítótól függően 2 vagy 3 éven belül felmondott szerződések jutalékát visszakövetelik.


Az ügyfél elveszíti ezt a pénzt, az ügynök is, a biztosító nyeli be.

7. rora (válaszként erre: 6. - Szafaripók)
2014. márc. 17. 15:37
Eddig csak egy interjún voltam a cégnél, ahol rögtön úgy kezeltek, mintha már fel lennék véve. Kicsit gyanús volt, hogy valami átverés. Nem tudom, alá merjek-e írni bármit is.
6. szafaripók (válaszként erre: 5. - Rora)
2014. márc. 17. 15:28

Attól függ, mit árulsz.

Vannak olyan biztosítások/befektetések, amihez az kell, hogy meghatározott időintervallumig fizesse a szerződéskötő. Te persze rögtön kapsz jutalékot, de ha a szerződéskötő nem fizeti be az adott intervallumban végig, a te céged tőled visszakéri a jutalékot!

(Pl. kötsz valakivel egy 20 éves életbiztosítást, mondjuk az első 3 évben be KELL fizetnie az illetőnek. Te megkapod rögtön a jutalékot, de ha mondjuk a 2. évben illető nem fizet, neked vissza kell adnod a jutalékod egy részét...) Ami azért is gáz, mert a legtöbb ilyen egyéni vállalkozóként foglalkoztat, te befizeted az adót a kereseted után, majd visszeveszik...

Jól meg kell nézni, kinél milyen feltételekkel vállalsz ilyesmit.

5. rora
2014. márc. 17. 15:20
Arra lennék kiváncsi, érdemes-e belevágni munkavállalóként? Hallottam egy olyan rémhírt, hogy ha mondjuk egy év múlva kiszállok, visszakérik a pénzt, amit addig kerestem.
2014. márc. 17. 15:17

Nem születnek minden bokorban. Pénzügyekben tanácsot attól fogadok el, aki lényegesen többet tud nálam.

Minimum közgazdász, évek óta sikeres a szakmájában és a saját portfóliója meggyőző eredményeket mutat.


Pár hónapos tanfolyam után biztosítási termékekkel vigéckedő ügynökökkel nem keverendő a pénzügyi tanácsadó.


A pénzügyi tanácsadó az ügyféltől kapja a jutalékát.

2014. márc. 17. 15:16
mit akarsz tudni?
2. rora
2014. márc. 17. 15:15
Van valakinek ismerőse aki dolgozott ilyen munkakörben? Jutalékos rendszer, kötetlen munkaidő, tudtok róla valamit?
1. rora
2014. márc. 17. 15:13
Munka pénzügyi tanácsadóként?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook