Mosógép tisztítás (beszélgetés)
20%-os ecet (valaki nekem 2 litert ajánlott, de lehet 1 liter is elég lenne), 90 fokos mosás
Ecetesen ti milyen programot indítotok? Már én gondoltam rá, hogy át kéne mosni a gépem, de nem tudom, hogy milyen ecettel, milyen hőfokon és milyen programmal. Az enyém elöl töltős, így az öblítő tartóval nincs bajom, csak a gép belsejét kéne kicsit átmosni néha.
Lehet, hogy penész...
mikor öntöttem a perem részre ecetet, és úgy hagytam ázni egy kicsit akkor elkezdte feloldani, de nem jött le sok. Még rajta jócskán.
Nincs valami penész irtó cucc, amit a mosógépben a perem gumira is lehet használni?
A lányom egyik ruhját most nyírta ki nagyanyám nem tisztított mosógépe... Ráesett valami mosószer- vagy öblítőcsomósodás és foltokban kiszedte a színét...
Ezen kívül, valamilye még el van trutyisodva, mert a dobnyitónál megállás után maradó ruhán kimosható barna folt figyel...
Hát ezért érdekel minket. :(
A fekete dzsuva, amire gondolsz, nem penész? A perem alatti gumitömítés hajlamos bepenészedni. Azt majdnem lehetetlen leszedni. A W....l mosógépemet utáltam nagyon, nehéz volt a mosószer és öblítőadagolót tisztítani. A mostani, E....lux szuper, egy mozdulat az egész. De tudatos választás volt, direkt néztem az áruházban, melyik könnyebben kezelhető ebből a szempontból (is).
Zéró stornózva!!!! Most néztem, csak a WCkagylóban használható... :(
Az zavar, hogy teljesen eldugul.
Őszintén csajok?!
Titeket komolyan idegesít,hogy öblítő maradvány van az öblítő tartóban?
Ki a szentszar nézegeti rajtatok kívül a mosógépeteket?:DDDDD
Esetleg valami sűrű tisztítószert odakenhetsz. De mit? Ami megtapadna, az a Dom. Zéró, de lehet azt mosógépbe tenni?
De leszedhető, de tovább nem tudom szétszedni, már minden lehetséges eszközzel próbálkoztam, de most akkor kipóbálpm a forró ecetes vizet. Nem lehet új adagolót venni?
Az a gáz azzal a résszel, hogy csak akkor oldaná fel akármi is az ottani mocskot, ha jól beáztatnád. De nem szabad csordultig tölteni a mosógépet vízzel. 22-es csapdája... :(
Az öblítő-adagolót nem lehet leszedni valahogy? Én úgy tudtam, minden típusét le lehet... Elvileg jó erős "patentzár" tartja a helyén...
A mosószer, és öblítő adagolót, és ecetes forró vízbe áztattam, és szépen kitisztult..
viszont a dob és a mosógép oldalánál lévő peremnél...fú...:S
Sziasztok!
Én a Dr.Beckmann-féle mosogép tisztítószert használom, de csak kb. 3-6 havonta. Magyarul, mikor eszembe jut. :S
Nekem az ecet nem hozta le..
A c...-t, nem próbáltam.
Szia, én Polly mosógép tisztítót használok félévente. A flakonon rajta van minden a használatról.
Én az öblítőadagolót nem tudom kitisztítani. Erre van-e valami ötletetek?
Én is ecetezni szoktam, de ez a belsejét tisztítja és vízkőteleníti. Sajnos a mienknek össze vissza van törve a teteje, így elég nehéz pucolni, de kis szivaccsal szoktam ledörzsölni róla a mosószermaradványokat meg a szöszöket.
Szia,mi 3havonta ecettek mossuk ki,szerintem jobb,mint a c...on.Nekünk bevált...
Ki hogyan takarítja ki a mosógépét(leginkább a felültöltős érdekel)???
Próbáltam már az ecet+90 fokos mosást, de nem tűnt el a "fekete dzsuva" a perem alól...fogkefével is próbálkoztam, de semmi...
Tippek?
További ajánlott fórumok: