Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mogyorós csirkemell (japán recept)

Mogyorós csirkemell (japán recept)

Elkészítési idő 70 perc

A Mogyorós csirkemell (japán recept) hozzávalói:
-50dkg csirkemell
-15dkg mogyoró (sótlan)
-2 ek. olaj
-0,5 dl szójaszósz
-2 nagy fej vöröshagyma
-1 ek narancsdzsem
-őrölt fehér bors


A Mogyorós csirkemell (japán recept) elkészítési módja:
Megtisztított , finomra vágott hagymát a forró olajon megfuttatjuk, majd rá a kiujjnyi vékonyra csíkozott csirkemellet. Ráöntjük a szójaszószt, lefedjük és lassú tűzön pároljuk. Ha a hús kezd levet engedni, hozzáadjuk a mogyorót. Ha a hús már puha, ízesítjük kis őrölt borssal, hozzá a dzsemet és egyszer-kétszer átforgatjuk. Forrón tálaljuk, főtt rizzsel.

Nálunk ma ez volt a vacsora. Pedig a családom nagyon kedveli a hagyomásnyos ízkete, mégis ez, nagy sikert aratott.
Én sötét szójaszósszal csináltam, de ennél a receptnél szerintem lehet világosat is használni.
Én ma vadrizses riszt készítettem mellé.:)
Ne sózzuk(húst se!), a szójaszósz sós, meg az édeskés ízű ételhez nem is illene.


Kategória: Húsételek receptjei


A mogyorós csirkemell (japán recept) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook