Mi újság a kiskertben? (beszélgetés)
Igen kukac, és egyre több termés érintett. Annyit tehetünk hogy a lyukas paradicsomokat mielőbb a komposztálóra tesszük, mert a rohadék ha elunja magát képes átmenni a szomszéd paradicsomba is. Ha érett szemen látjuk a lyukat és már kevés a termés, kivágjuk az érintett részt, az egészséges ehető.
Ezt a kárenyhítést ismerem, teljes megoldás szerintem nincsen.
Azt hiszem kukacos a paradicsomom:(((
Mit lehet ezzel csinálni? Permetezzem? Segít rajta? Mivel?
Lyukak vannak rajta és a zöld is barnul.
Vagy darázs eszi?
Tudok tenni valamit?
Megöntöztem a kinti növényeket, meg a kis törpefákat, mert megkértek rá.
Tavaly lettek ültetve ezek a fácskák, és az egyiken már van két szép alma.
A többi még nem hozott termést.
Milyen begóniát?
Mert azokat én nem szoktam teleltetni.
Régen is volt mindig az erkélyemen, tavasszal vettem a piacon néhány kicsit, amik onnantól szépen megnőttek, virágoztak onnantól késő őszig, majd az első fagynál tönkre mentek. Azokat nem igen sajnáltam, mert vettem újat.
Hamar megnőnek, nagyon szépek abban a néhány hónapban, de annyit nem értek, hogy bíbelődjek velük. Lehet, hogy ezzel a tölcsér jázminnal is így lesz. Kiültetem, aztán majd veszek másikat jövőre...
Nem hülyeség! Gondolkodom is rajta, hogy hová tudnám tenni ott.
Köszi!
Ötletem sincs, hogy kihez adjam be. A lépcsőházak sötétek a panelekben és még meleg is.
Lehet, hogy kiültetem és majd jövőre veszek másikat, vagy talán elszórja magát?
Nekem nem sikerült 🙄
Sajnos épp így voltam,,nem volt annyi eszem hogy hazahozzam a lépcsőházba.
A kertben meg vagy sötét vagy túl hideg hely volt.
Nem segített a csomagolás.
Talán valakihez beadni,,,szép és drága virág hogy elhaljon.
Sajnáltam gyönyörű rózsaszínű volt.
Vettem egy tölcsér jázmint, azt hittem kinti virág, ami részben igaz, de teleltetni kell, világos helyen. Hogyan csináljam?
A garázsunk hideg télen, nincs benne fűtés, esetleg bebugyoláljam a cserepet, Ez vajon elegendő lehet?
Gondolom a padlás melegebb lenne, de ott sötét van és fényigényes a növény.
A lakás pedig meleg lenne...
Hogy csináljam?
Próbáld meg bátran,,nekem a nászasszonyom küldött nektarin lekvárt,,nagyon finom volt.Persze ízlés kérdése.
Nagyon jókat főz,,csoda volt nézni,,ami még nagyon jó volt a piros szőlő lekvár.
Ránéztem milyen,,tényleg jó lehet,,most a vödrös cuccot készítem,,mert üvegeim nincsenek nagyon.
Ami volt abban ilyen olyan lekvár van,,csak pici mindenből.Még szederből készítek,meg szilvából,,de keveset,,azt is hűtőben tartom.
Szépen terem minden,,végre megkóstolhattuk az első füge termést:))
Igaz pár szem van csak,nagyon finom.Pedig régebben kóstoltam akkor nem ízlett,,,bár nem ez az első hogy valamit nem szerettem,, aztán a saját már bejött.
Jó vastag húsúak a paprikák,,érget a következő menet őszibarack.
A piros vilmost leszedtük,,a keményebbeket eszegetjük ahogy puhulnak,,a többiből pálinka lesz,,nagyon gyorsan érik szinte egyik napról a másikra.
De még sok és sokféle körte lesz.
Ringló is rengeteg van ,,nagyon finom édes,,és nem is nagyon kukcacos,,szilvát is lehet már kóstolni,,de még van ideje.
Gyümölcs robbanáás van
További ajánlott fórumok:
- Szólánc-folyóiratokkal, újságokkal
- Kinek mi a véleménye Rubint Réka újságjáról?
- Zavar ha a párod valahol pl. újságban, filmben, neten bombanőket lát? Nem érzed hogy összehasonlít, vagy különbséget lát?
- Miért lehetnek ma már trágár szavak az újságcímekben?
- Mit válaszolsz, ha azt kérdezik tőled "Mi a helyzet" vagy "Mi újság"?
- Kertészkedés kiskertben