Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mivisek.-)) fórum

Mivisek.-)) (beszélgetés)

❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯
2012. máj. 15. 11:34

Most járt nálam a futár ismét. Hozta a húsvéti tombola utolsó heti sorsolásának a jutalmát. Alapcsomag, olyan mint a vigaszdíj+ Dove férfi tusfürdő, Dove krémtusfürdő, Dove kézápoló és Baba testápoló. Mi már mindent megkaptunk.

A sütit bátran próbáljátok ki, mert nagyon finom!

További szép napot mindenkinek!

2012. máj. 15. 10:39

Sziasztok!

Köszi a süti receptet. Biztosan kipróbálom.

Itt nagyon hideg van, csöpörög az eső.

Ennek ellenére szép napot mindenkinek!

434. Deszike
2012. máj. 15. 10:29

Sziasztok!

Szép napot nektek!Szabina jobbulást kívánok nektek.Ti rátok is rá jár a rúd betegség téren.mi is betegegeskedünk,de még ma voltunk oviba.

A süti jól hangzik,kiprobálom én is.

433. zerge
2012. máj. 15. 10:21

Sziasztok!

Nálunk "erőlködik" a nap!

A hétvégi beszélgetésetekhez hozzá szólva, náluk is hagyomány, hogy mindig húsleves van a hétvégén.

Én ma kirántott gombát csinálok tartármártással és krumpli pürével.Róka gomba Knorr leves lesz.

Szabina jobbulást nektek!

Mindenkinek szép napot kívánok!

2012. máj. 15. 09:52
Szép napsütésest !
431. Gyöngybagoly (válaszként erre: 425. - 1e1856d100)
2012. máj. 15. 08:45
Egyre jobban hangzik! Ha mogyoró, akkor én a "Mogyi" sótlan pirított mogyoróját veszem, azzal sütök. Az nagyon finom! :-)
430. Gyöngybagoly (válaszként erre: 426. - 1e1856d100)
2012. máj. 15. 08:43
:-)))
2012. máj. 15. 08:42

Sziasztok! Jó reggelt, kellemes szép napot kívánok mindenkinek!

Hűvös van, de az eső nem esik, pedig az nagyon kellene!!

Jelek helyett most is innen és most: Sok-sok szívecskét és nagy-nagy ölelést küldök mindenkinek!

Betegeknek gyógyulást, dolgozóknak jó munkát, otthon lévőknek kevés házimunkát sok pihenést! :-))

2012. máj. 15. 07:55

Jó reggelt mindenkinek!

Csepereg az eső nálunk és még hideg is van hozzá.

Az ebéd karfiolleves lesz és túrós tészta, sok-sok szalonnapörccel és tejföllel. Közben meg vasalni fogok.

Nektek is jó munkát és vigyázzatok magatokra!

2012. máj. 14. 20:59
Sziasztok ! Nálatok is esik ? Most már kisüthetne a nap...
426. 1e1856d100 (válaszként erre: 423. - Gyöngybagoly)
2012. máj. 14. 19:11

Ez sem rossz elgondolás! Erre is nyitott vagyok!

És hogy te mit csinálnál? Hát csupa olyan dolgot, amit most nem, mert nincs rá időd, fáradt vagy.

425. 1e1856d100 (válaszként erre: 422. - Gyöngybagoly)
2012. máj. 14. 19:08
Csak még annyit kiegészítésképpen, hogy a mogyorót, vagy diót én először kicsit megpirítottam egy lábasban, majd durvára törtem.
424. Gyöngybagoly (válaszként erre: 418. - Szabina83)
2012. máj. 14. 16:39

Szia Szabina!

Jobbulást kívánok nektek!

Ebben az időben tényleg nem csoda, hogy mindenféle gondunk, betegségünk van. Ez nem normális idő!

Ügyes vagy, finomakat főztél!

Vigyázz magadra, legyen szép a Te napod is!

423. Gyöngybagoly (válaszként erre: 421. - 1e1856d100)
2012. máj. 14. 16:36

Nekem megtenné egy robot is! A tabletta szedésében nincs élvezet.

Előző este megmondom neki, hogy mit szeretnénk enni másnap. Robotunk reggel elmegy, bevásárol, hozza friss, ropogós pékárut stb. megterít, megfőz, kitakarít, ablakot pucol, leszedi a függönyt, és így tovább, és így tovább. :-))

Hogy akkor mit csinálnék én??? Na ez már egy másik kérdés! :-)

422. Gyöngybagoly (válaszként erre: 419. - 1e1856d100)
2012. máj. 14. 16:31

HÚÚÚ!! Ez irtó jól hangzik! :-))

Ki fogom próbálni!!

Szeretjük a kelt tésztát. :-))

KÖSZÖNÖM!!!

421. 1e1856d100 (válaszként erre: 417. - 6c1065f621)
2012. máj. 14. 16:00

Már ezen a tabletta dolgon én is gondolkodtam. Teleraknánk a polcot formás kis üvegcsékkel, aztán ki-ki kedvére válogathatna belőle. Milyen egyszerű is lenne! De egyenlőre az a valóság, hogy bizony főzni kell. Én sem főzök minden nap, mert legtöbbször ketten vagyunk Katával, így én is általában 2 napra készítek ételt. Igazat adok a férjednek a húslevessel kapcsolatban. Ha vasárnap, akkor húsleves! Tegnap nem az főztem, és most valahogy hiányzik.

Az utolsó mondatodra utalva: úgy legyen!

420. 1e1856d100 (válaszként erre: 418. - Szabina83)
2012. máj. 14. 15:49

Szia Szabina! Eseménydús napjaitok vannak úgy látom. Nem csodálkozom, hogy mindenki betegeskedik ebben az időben. Olyan jól esik a meleg, fűtünk mint télen.

Jobbulást az egész családnak!

2012. máj. 14. 15:47

Megjöttem és akkor írom a Pudingos csiga receptjét.

Hozzávalók:

tészta: 45 dkg liszt, 1 tasak Dr.Oetket Instant

Élesztő, 7 dkg porcukor, 1 csipet só, 1 tasak

vaníliás cukor, 1 citrom lereszelt héja, 6 dkg

Rama, 1 tojás, kb.2 dl langyos tej.

pudinghoz: fél liter tej, 10 dkg porcukor,

2 tasak Vaníliás pudingpor, 25 dkg túró

díszítéshez: kb.25 dkg bogyós gyümölcs, 10

dkg mogyoró vagy dió

A tészta hozzávalóiból sima tésztát dagasztunk. és meleg helyen megkelesztjük.

A 2 csg.pudingporból, a tejből és a porcukorból pudingot főzünk. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a túrót robotgéppel jó simára. Amíg hűl, többször megkeverjük.

A tésztát fél centi vastag lappá nyújtjuk és a pudingos túrót egyenletesen elsimítjuk rajta. A bogyós gyümölcsöt és a mogyorót egyenletesen elosztjuk a puding rétegen. A tésztát lentről indítva feltekerjük. A roládot 20 szeletre felvágjuk. A szeleteket a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és további 25 percig pihentetjük.

Én fagyasztott erdei mixet használtam, ami 30 dkg-os volt. Fagyosan szórtam a pudingra.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.

Ha édesebben szeretitek a pudingba lehet még tenni több cukrot.

Jó étvágyat hozzá!

Még több jó recept is van a füzetbe, ezek is izgatnak, tehát ki fogom próbálni őket.

2012. máj. 14. 15:26

Sziasztok!

Nálunk is fúj nagyon a szél én is begyújtottam.Most hozta a futár a csomagomat:-)Ma én sem főztem tegnapról van húsleves meg kakaós csiga és kapros-túrós lepény holnap valószínű lecsó lesz.Nálunk most elég nagy baj van kislányomnak fáj a füle szombat óta nem tudom letenni az ölemből csak bőg és bőg és szopizik:-((Férjemnek nem múlik el a torok-gége gyulladása ma voltunk fül orr gégészeten vérvételen röntgenen vele Nórival meg fülészet gyerekorvos holnap eredményért menni szerda vissza dokihoz szóval lesz szaladgálni való a héten remélem nincs nagy baj és már hamar helyrejön.Szép napot nektek!!!!

2012. máj. 14. 13:25
Sziasztok!Azt mondják, mit ér a hideg szél nélkül, hát nálunk mindkettő van. Szombaton felkötöztük a paradicsompalántákat, remélem nem lesz bajuk.Mi is maradékot eszünk, igaz, hogy szombat és vasárnap kivételével mindig, mert előre főzök. A hétfő kivételes nap, máskor 2-3 körül érek éhesen haza, ezért jobb, ha előző napon főzök.Ebből kifolyólag nekem a vasárnap a legfárasztóbb, ilyenkor 3 napról gondoskodok.Vasárnap húsleves nélkül a férjem szerint a 7 főbűn egyike, ezért főzök egy nagy fazékkal, keddig elég-remélhetőleg.A zöldségekből franciasaláta készül, 1-2 alkalomtól eltekintve mindig.Ez a lányom óhaja, általában el is készíti.Most töltött csirkét készítettem krumplipürével, fejes salátával és lecsós csirkét rizzsel. Aztán mindenki azt eszik, amihez kedve van.Legközelebb holnap főzök, valószínűleg frankfurti levest és palacsintát, szerdára.Előfordul, hogy olyan programom van, hogy nincs időm főzni, pl. kirándulás, fogadóóra, értekezlet, akkor szétnézek a fagyasztóban.Mivel nem vagyok már mai csirke, időnként igen elfáradok és akkor arról ábrándozok, hogy feltalálhatnák már azt a tablettát, amit bekaphatunk kaja helyett.Vagy állítsák vissza a régi nyugdíjkorhatárt, esetleg nyerjek a lottón, hogy ne kelljen dolgoznom.
416. 1e1856d100 (válaszként erre: 415. - Gyöngybagoly)
2012. máj. 14. 13:19
Pudingporhoz volt most csomagolva receptfüzet és abban találtam. Délután leírom majd, de most megyek, mert Kata most jön iskolából és ebédeltetni kell.
415. Gyöngybagoly (válaszként erre: 413. - 1e1856d100)
2012. máj. 14. 13:05

Örülök, hogy megkaptad a csomagot, de hogy még mindig van tartozásuk, az nem jó hír!

Még nekem sem jött meg a porszívó. Már arra is gondoltam, hogy lehet, el sem küldik.

Sütöttem meggyes piskótát, az ebéd meg omlós tésztában sült sajtos-tejfölös-tojásos kelbimbó volt. :-)

Meg egy letolás anyukámtól, mert a fájós lábammal nekiálltam sütni. Akkor is fáj, ha ülök, akkor is ha állok, akkor meg miért ne? Addig is másra figyeltem. :-)

Pudingos csiga? Azt hogy csinálod??

414. Gyöngybagoly (válaszként erre: 411. - Deszike)
2012. máj. 14. 12:58

Kedves Deszike!

Teljesen igazad van, a kapirgálós, tápot még hírből sem ismert csirkének teljesen más az íze, mint annak, amit a boltban kapunk.

És ez így van a tojással is. Karácsony előtt vennünk kellett, mert szüneteltették a tojás termelést. :-( A piacon vettünk, ismerőstől, aki azt mondta, a tyúkjai nem kapnak tápot. Elhittük. Amikor felütöttem kiderült át vagyunk verve.

Szépeket mondtam, nagggyon szépeket.

2012. máj. 14. 11:49

Szép napot mindenkinek!

Most járt nálunk a futár és a vigaszdíjat hozta./Saga tea, pörkölt alap,bögrés leves, ropogós csirkeszárnyak, ropogós csirkecombok/. De még van tartozásuk mindig.

Nálunk is nagyon rossz idő van. Erősen fúj a szél, a nap nem süt. Hűvös van a lakásban, ezért úgy döntöttem begyújtok. Már bekészítettem a kazánba a fát, csak alá kell gyújtani.

Az ebéd nálunk is tegnapi lesz. Borsóleves, pörkölt rizibizivel. Még van süti is, pudingos csiga. Frisset holnap főzök.

Vigyázzatok magatokra!

2012. máj. 14. 10:16
Sziasztok! Nálunk is igazán hűvös az idő. Nálunk is "maradék" lesz az ebéd tegnapról: borsóleves, brassói aprópecsenye és még maradt gesztenye tortánk is(ezt együtt készítettük a fiúkkal). Annyi a teendőm, hogy frisse sütök ki burgonyát. Szép napot nektek! :) Sziasztok!
411. Deszike
2012. máj. 14. 09:15

Sziasztok!

Nálunk is Csak 10 fok van,a fiúkra vissza került a téli kabát.Tegnapi maradékot eszünk kedves gyöngybagoly,Húsleves,meg sűlt csirke.Tegnap pár csirkét levágtunk,teljesen más az íze,meg az illata is mint a boltinak. Vacsira meg majd lesz valami,a fiúk most piritóst esznek minden nap.Szép napot nektek!

2012. máj. 14. 08:49

Sziasztok! Jó reggelt, szép napot kívánok mindenkinek!

itt hideg van, csak 10 fokot mutat a hőmérő. :-(

Még mindig fáj a lábam. De vajon most épp mitől??

Nem hinném, hogy a csütörtöki nap utóhatása lenne, az előbb kijött volna. Vagy még sem??

Fogalmam sincs, hogy ma mit fogok főzni??

Nálatok mi lesz az ebéd?

409. zerge
2012. máj. 13. 10:55

Köszönöm Göngybagoly, hogy próbálsz segíteni.Már én is telefonálgattam sokat.Az okmányirodában azt mondták, hogy születësi anyakönyvi kivonattal kell mennie és intézik elõszõr az indeglenes okmányokat.

A fõ probléma a munkája és, hogy vizsgája is van pont az egyetemen.

Ami engem nagyon idegesít, hogy a vonat bérlete is oda lett, ez napi plusz 1500 ft, mivel most diákigazolványa sincs.

Nem sok esélyt látok arra a mai világban, hogy valaki feladja postán az iratokat

408. Gyöngybagoly (válaszként erre: 403. - Zerge)
2012. máj. 13. 08:38

A fiam is a Közbonti Okmányirodában intézte a pótlást.

Beteszem a linket is:

[link]

Itt a NYITVATARTÁS IS FENT VAN.

2012. máj. 13. 08:33
Jelek helyett itt és most: Nagy-nagy ölelést és sok-sok szívecskét küldök mindenkinek!! :-))
❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook