Mivisek.-)) (beszélgetés)
Sziasztok!
Ilyen indokot se hallottam még,de semmin nem csodálkozom már.
Hallottam olyat is ,hogy farsangkor a kicsiket haza kellett vinni hogy ne lássák a többi gyereket jelmezbe.
Gesztenyevirág örülök hogy beválasztottak a lenor tesztelésbe.
Szép napsütéses napot kívánok mindenkinek!
Na ilyen baromságot se hallottam.még A nagyobbik fiamnál pl az egyik osztálytársának meghalt az anyukája még amikor harmadikosok voltak. Szomomorú és döbbenetes dolog az ilyen haláleset .Egy vidám kedves barátságos nő volt vmi nagyon ritka betegség
miatt halt meg még az orvosiba össze is találkoztunk és mondta nem tudnak rájönni mi a baja.Mégsem maradt el az anyák napja a suliba.
Programajánló2.
Tatai Patara, 2012. május 18-20.
Program:
2012. május 18. Péntek
11 óra: A keresztény sereg gyülekezője Almáson
13 óra: Hajós, szekerész sereg menete Almásról Tatára
16 óra: Koszorúzás a Várban az 1597-es emléktáblánál
17 óra: Úgy megrótta fáját …. . A bognárságot bemutató szakmatörténeti kiállítás megnyitója az Eszterházy Kastélyban.
20 óra: Mustra az Eszterházy téren, Zenés felvonulás és ünnepélyes megnyitó
22 óra: Tábori kis tracta – tiszti gyűlés a török kori átjáróban
2012. május 19. Szombat
10 óra: Életképek a vízi hadviselés történetéből
Vízi csata az Öreg-tavon
A hajós nép dicsérete
14 óra: Keresztény hadak ostromtámadása a Kecskebástya ellen
A katonai hagyományőrségek életképei, játékai
Életképek a középkori bíráskodás történetéből
21 óra: Zenés vármustra a vízről
2012. május 20. Vasárnap
10 óra: Csausz a keresztény táborban
Török támadás a keresztény tábor ellen
14 óra: Patara - támadás a főkapu ellen, majd létrás betörés a Rondellán
Kézitusa a várban
15 óra: Hagyományőrségek búcsúztatása
Programajánló! :-))
Talentométer Világ- és Népzenei Elődöntő
2012. május 13.
14:00 - 17:00
Fellépnek:
Bitang
Ethnofil
Fakutya
Galileo
GipSyndrome
Gánica
Héttorony hangászok
Kravaiar
Shambala
és az internetes közönségszavazás nyertese, a Kalapos Folk Band
Zsűrielnök: Pál István "Szalonna"
A zsűri és a közönség is 1-1- formációt juttat a döntőbe. Ha van kedvencetek a mezőnyből vagy csak kíváncsiak vagytok a világzene kategória esélyeseire, vasárnap délután a hajón a helyetek!
A belépés ingyenes!
Sziasztok! Kellemes szép napot, jó hétvégét kívánok mindenkinek!
Ma babgulyást főztem, holnap sertésnyelvből vadas lesz knédlivel. :-)
A süteményt még nem találtam ki.
Nagy-nagy ölelést és sok-sok szívecskét küldök mindenkinek! :-)
sziasztok!
Az oviba tegnap volt az anyáknapja.A gyerekek nagyon aranyosak voltak.Másképpen lett volna az anyáknapja,jó kis balhé lett belőle.Sajnálom hogy egy ilyen szép napot is csak balhákkal kell megünnepelni.Nekem a gyerek mondta anyuci titok,nem szabad elmondani,mi lesz anyáknapján.Tavaly a nagy gyerekek olyan szép hosszú verset mondtak hogy majdnem én is elbőgtem magam.Most inkább megnevetettek minket.
Jó estét mindenkinek!
Elfáradtam nagyon. Ma voltunk a keresztlányom ballagásán. Megható volt, hiszen nem olyan rég még pici cserfes lányka volt, most meg már érettségizni fog. Minden jól sikerült, jókat ettünk, szépek voltak a virágok.
A meghívót nem tőled kaptam. Szerintem szerencse kérdése az egész. Ebbe a projectbe alig 10 napja jelentkeztem. A meggyőzéssel kapcsolatban szerintem csupa butaságot írtam./szétosztom a kapott mintákat, utána kikérem a véleményüket a termékkel kapcsolatban, stb./ Most egy flakon öblítőt és azt hiszem 20 csg.termékmintát küldenek. Ha megkapom a csomagot majd pontosítok. Bízom benne, hogy legközelebb, majd sikerül.
Sziasztok!
Nekem most sem sikerült bekerülnöm a közvélemény kutatásba. Sajnálom.
Gesztenyevirá!
Mit írtál a topicba, ahol bizonyítani kellett, hogy miért Te lennél a megfelelő tesztelő? Kérlek írd meg! Biztosan hülyeséget írtam most is és a múltkor is... :)
Az este nálunk is nagy vihar volt. Dörgött, villámlott, egy kis jég is esett.
Voltam tegnap az Anyák napi műsoron az oviban. Hát nagyon megható volt! Puszi nektek! :)
Sziasztok!
Nekem sem sikerült a lenorba bekerülni az arielbe sem a multkor:-((
Bőrnyugtató kövirózsa
A hegyvidéki övtől egészen a havasi övig felhatol a virág, sziklapárkányok gyepjeiben, száraz réteken, napsütötte helyeken fordul elő. Háztetőkre, kőfalakra már az ókor óta ültetik. A kövirózsa könnyen elvaduló, változatos formákban előforduló növény. Hazánkban vadon a Villányi-hegységben, a mészkősziklagyepben található a védett virág.
Tartása Tilos vadon gyűjteni, hiszen védett, de a kertben könnyen tartható. Szereti a tűző napsütést, talaja legyen köves, kavicsos, jó vízáteresztő. Ha már van kövirózsánk, akkor a gyökérsarjait leválasztva újabb helyekre is ültethetjük, vagy akár el is ajándékozhatjuk. Gyógyászatra a friss levél, illetve a belőle kinyert lé is alkalmas. Az utóbbit lefagyasztva is tárolhatjuk.
Gyógyhatása A növény gyógyhatását már Discorides görög orvos is említi, vérzéscsillapító és emésztésserkentő hatást tulajdonít neki. A kövirózsa nedve az aloéhoz hasonló bőrnyugtató anyagot tartalmaz, így kezelhetünk vele rovarcsípéseket, égési sérüléseket, viszketést. Belsőleg lázcsillapító, enyhíti a torokfájást, de vízhajtó, görcsoldó hatású is.
Használata A frissen letört levélből kifolyó (egy kis nyomással rásegíthetünk) nedvvel kezeljük az enyhe égési sérüléseket, napégést, rovarcsípést, viszketést, de szemölcs és tyúkszem ellen is hatásos lehet. Torokfájásra, lázcsillapításra, valamint görcsoldóként és vízhajtóként belsőleg használjuk: a levelekből nyert friss levet cukros vízzel keverjük el, és így fogyasszuk.
Forrás: [link]
Érdemes megnézni!
Szia! Mi megúsztuk, de a közelben volt vihar, mert a villámlást azt láttam.
Szép napot neked is! :-)
Gratulálok!! :-)
Nem kaptam e-mailt, így biztos, hogy nem sikerült. :-(
Na nem baj! Minden nem sikerülhet! :-)
Sziasztok! Szép délutánt kívánok mindenkinek!
Nagyon meleg van, égnek a szemeim. Tényleg kellene már valami szemcseppet vennem.
A tegnapi nap elég zűrös volt. Elutazott a nagybátyám. Azt ígérte, gyakrabban fog jönni! Jó lenne! :-)
Bent voltunk Pesten az ortopéd dokinál. Jövőhéten szerdán kell vissza mennem. Akkor ott lesz a műszerész is, aki majd megcsinálja az új lábat.
A fiamnak ma van a szóbeli nyelvvizsgája, holnap meg írásbeli lesz. Furcsa, hogy megfordították a sorrendet. Nagyon bízom benne, hogy sikerül neki.
Várom a hívását!
....
Most hívott!! Az első felén túl van, azt mondja, érzései szerint sikerült, de a neheze majd délután 3-kor jön.
Szia!
Nálunk az iskolában azért nincs anyáknapi műsor, mert az igazgató megtiltotta. Azzal az indokkal, hogy amelyik kisgyereknek nem tud elmenni az anyukája, annak ne legyen rossz, ne sírjon, amikor mondják a verset.
A kövirózsa tényleg jó csípésre. Éppen engem csípett meg valami a karomon, pillanatok alatt bedagadt és viszketett. Nyomtam rá a levéből és máris jobb volt.
Sziasztok!
Jó kis zuhé volt az éjjel nagyokat dörgött arra riadtam félek a viharban ám.Jól eltüntem mindig van valami.Jöttek a búcsúsok beszéltem velük nem lesz sergő sem meg dodzsen sem mert eladták hurrá örültem erre ma reggel jön a sergő de csak egy egyenlőre így ki tudunk állni a kocsival és most aranyosak voltak a kislányom mehet egy kört ingyen állítólag de hogy mi lesz belőle majd vasárnap kiderül.Mennem kell az orvoshoz Nórit kell kontrollra vinni jó lenne ha lenne időm még beugrani pelusért is olyan sok dolgom lenne mára nálunk ma van a fizu így ilyenkor bolondokháza van csekkeket befizetni tankolni bevásárolni egy hónapra a tartós dolgokat tuisztítószert ilyesmi szóval lesz dolgom.Holnap sajtos pogit meg francia krémest is szeretnék sütni majd kiderül mi lesz belőle ma nem főzök tegnapról van pörkölt az lesz holnap meg még nem tudom mi legyen.Szomorú vagyok nem lesz az oviban anyák napi ünnepség mert az iskolában vannak mert most építenek új ovit és ott 2 csoport van egy szobában így nem tudnak csinálni tavaly meg azért nem voltam mert itthon voltunk mandulaműtét miatt remélem azért jövőre lesz benne részem.Sziasztok szép napot és hatalmas ölelést mindenkinek!!Jaj majd elfelejtettem nem tudtam hogy a kövirózsa csípésre is jó mi a fülfájásra szoktuk használni!
Sziasztok!
Nálunk is hatalmas vihar volt az este. Villámlás, felhőszakadás és jég. Remélem ma már kisüt a napocska. Szép napot mindenkinek!
Szép napot mindenkinek!
Nálunk tűz a nap, már most nagyon meleg van. Bevásároltam a piacon, most pedig sütni fogok, mert holnap ballagásra megyünk. Finom epertorták készülnek /az egyik diabetikus lesz a cukorbetegek kedvéért/.
Vigyázzatok magatokra!
Sziasztok!
Azt mondtátok osszuk meg, ha találunk valami jót, nyerőset stb!
Cafepluscokft- ezt írjátok a be a facebook keresőjébe. Csak lájkolni kell. Naponta lehet egy bögrét nyerni. Ez egy kávé és más automatákat forgalmazó cég.
Márciusban indult 1 évig lesz így!
Minden nap feltesznek egy kérdést, aki elsőre adja a helyes választ az automatikusan kap egy bögrét.
Ám az kávéautomatájukban található pohár alján levő mosolygós fejet kivágja és beküldi 20 vagy 30 db-ot , ha benne van a havi 320 -ban szintén nyer egy bögrét. 1 hónapban csak 1 bögrét nyerhetsz, mindegyik más./ más néven beküldeni és már jó is/
1 hónapja lájkoltam, bizony még nem sikerült nyernem, nem olyan könnyű elsőre szavazni jól.
Nálunk nagyon borús idő van.
Ölellek benneteket!