Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mivel kenjem be a kiflik tetejét, hogy olyan szép arany szinü legyen? fórum

Mivel kenjem be a kiflik tetejét, hogy olyan szép arany szinü legyen? (tudásbázis kérdés)

2009. nov. 19. 13:53
Tojássárgájával. (én nem szoktam vízzel hígítani)
2009. nov. 18. 17:17
Köszönöm mindenkinek
2009. nov. 17. 12:23
őőő...sárgájával...
2009. nov. 17. 12:23
tojásfehérjével...
2009. nov. 17. 12:15
Ha tejes kiflit sütsz, és a boltit akarod utánozni, akkor vízzel hígított tojássárgája a nyerő - nálunk. Tényleg szép sárga fényes lesz, több helyen is ezt ajánlották, és bevált.
2009. nov. 17. 12:11
aranyporral :)))
2009. nov. 17. 12:07

Ha nem kelt tészta,akkor tojás sárgájával,kétszer egymás után.(5 perc szünettel közben),amíg az első kenés kicsit megszikkad a tetején.

Ha kelt tészta,akkor a sima víz is jó,mert ettől a lisztben lévő cukor karamelizálódik rajta.Ettől lesz aranysárga színű.

Ha kivetted a sütőből,akkor mindjárt vizezd be még egyszer.Ettől szép fényes is lesz.:)

Gagoanyu.(higgy nekem,pék a szakmám):)

15. yoya
2009. nov. 17. 12:06

Ha sima, sajtos, sós, vajas, tejfölös,akkor semmivel, csak permetezz rá vizet.

Ha édes, akkor tojássárgájával de cukor nélkül.

Én picit fel szoktam vizezni és úgy kenem.

2009. nov. 17. 11:34
köszi akor cukros tejet választom
2009. nov. 17. 11:32

tejről is hallottam vagy alább írták

tojással

2009. nov. 17. 11:30
Ha edes kifli akkor cukros tejjel, es ha turos vagy sos akkor kell tojassargajaval, en nekem anyu mindig igy mondta ;-)
2009. nov. 17. 11:27
melyik a legjobb :)
2009. nov. 17. 11:27
Tojássárgájával
9. 673567bc24 (válaszként erre: 4. - Simijako)
2009. nov. 17. 11:27
jaja,valami rémlik,nekem is! :))
2009. nov. 17. 11:27
Attól függ, milyen kifli, de szerintem is cukros tejjel. Nem kell feltétlen vaníliásnak lennie.
2009. nov. 17. 11:27
vagy tojás fehérjével, mint a sütik tetejét
2009. nov. 17. 11:27
Hu köszi én gondoltam tolyás fehérjére de ez jobban hangzik
2009. nov. 17. 11:26
tojássárgája?
2009. nov. 17. 11:26

tojássárgájával??


Mintha úgy emlékeznék, hogy anyu azzal kente a sütik, tészták tetejét.

2009. nov. 17. 11:26
tiszta vízzel, sütés közben, és miután kivetted akkor is.
2009. nov. 17. 11:24
Szerintem vaniliás cukorral kikevert tejjel. Elvileg meg kell h piruljon:)
2009. nov. 17. 11:23
Mivel kenjem be a kiflik tetejét, hogy olyan szép arany szinü legyen?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook