Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mitől más egy androidos telefon, mint egy sima? fórum

Mitől más egy androidos telefon, mint egy sima? (tudásbázis kérdés)

2011. febr. 19. 05:28

Mi is az az Android?


Az Android Linux-alapú nyílt forráskódú operációs rendszer okos-telefonokhoz. És mi is az az okos-telefon? Mi a különbség a nyílt és zárt operációs rendszer között? Azokat a telefonokat illeti az okos jelző, amelyek lehetővé teszik további, valamilyen szempont szerint kiválasztott alkalmazások telepítését. Gyakorlatban azok a telefonok sorolhatók ide, amelyeken például Android, Symbian vagy Windows Mobile operációs rendszer fut. Ezek az úgynevezett nyílt operációs rendszerek. Ezeknél a letölthető és telepíthető programoknak az internetnek és a szorgos programozóknak hála, se szeri, se száma. Egyes rendszerek esetében már most több mint százezer letölthető alkalmazásról beszélhetünk, és számuk már ennek a közleménynek az elolvasása alatt is egyre nagyobb ütemben nő.


Van operációs rendszer, amelyik teljesen gyártóhoz kötött, ezek a zárt operációs rendszerek, ezzel szemben az Android legnagyobb előnye, hogy teljesen univerzális; könnyű integrálhatóság és kompatibilitás jellemzi. Másik fő előnye az egyszerű bővíthetőség, amelyhez egyre több alkalmazás áll rendelkezésre. A számtalan miniszoftver soha nem látott mértékben növeli a készülékek egyénre szabhatóságát. A programozók gyakran olyan megoldásokkal állnak elő, amelyre a felhasználók nem is gondolnának, legyen szó akár szórakozásról, vagy praktikus és hasznos kiegészítőkről.


„A jövőben a mobiltelefon piac két vezető operációs rendszere az Andorid és a Windows 7 lesz, így várhatóan egyre több ilyen telefon jelenik meg különböző árkategóriában és tudással. A telefont a közösségi nethasználatot előtérbe helyezve fejlesztették ki. A telefonnal a gyártó új típusú mobilélményt kínál azon felhasználók számára, akik egyre jobban igénylik, hogy kedvenc közösségi szolgáltatásaik (pl.: Facebook, Twitter, iWiW) mindig elérhetők legyenek, bárhol is vannak. A telefonon a felhasználó közösségi profiljai egyszerre felügyelhetőek és az ismerősök oldalai is egy kattintással elérhetőek. A felhasználó a telefon névjegyzékében keresés közben is látja a barátoktól érkező friss információkat, és akár közvetlenül is felkeresheti weboldalukat.


Figyelembe kell azt is venni, hogy eltérő lehet valamennyire a telefon tudása. A gyártók és típusoktól függően.

2011. febr. 19. 05:05
Google a barátod ☺ Wiki meg a barátnéd ☺ Kérd ki a véleményüket ☺
6. kozmami (válaszként erre: 3. - Ritapam)
2011. febr. 18. 23:14
:D:D:D:D
2010. szept. 9. 21:11
Az android olyan, mint pl. a windows, csak ugye ez telefonra.
2010. szept. 9. 21:05

Szia!


Gugli jó barát és a Wikin egy egész korrekt ismertető van róla.

2010. szept. 9. 21:03
űrlények csapnak a kezedre ha sokáig beszélsz rajta,,,
2010. szept. 9. 20:53
még nem is hallottam errol? de kiváncsian várom a választ én is
2010. szept. 9. 20:40
Szaisztok. Tudja vki,hogy mitől más egy androidos teló mint egy sima???

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook