Mit tudtok a Napvilág Születésházról? (tudásbázis)
Nandut egyszer megkerestem ez ügyben, nem válaszolt az e-mailemre, úgyhogy ő nálam kilőve... de Alexa77, te otthon kivel fogsz szülni? Király Ágiról semmit nem találtam a nevén és e-mail címén kívül, ez elég kevés... :-)
Én is tudom, de ami már van róla, az fönn is van.
Megnézem neked, mert így most nem emlékszem, de fenn van, az tuti.
Ági nem mindenkinek szimpatikus - ez nem nagy baj, ugyanis gondolj bele, ha mindenki vele szeretne szülni!:-) De van még rajta kívül más bába is, pl. a Király Ági, ő teljesen más karakter, van, akinek ő jobban bejön. De rajtuk kívül is vannak még otthonszüléseket kísérő bábák, sőt, orvosok Magyarországon. A Geréb Ági stílusa egészen fura lehet elsőre, de akik szültek már vele, imádják, azért, ahogyan akkor és ott velük törődött. A Nandut is sokan dicsérik, ők másik csapat, nem is tudom a honlpjuk nevét, de rájuk lehet keresni...
Az infót legkésőbb holnap megírom, hogy mit hol találsz!
Még a múlt szeptemberi esetet csak most kezdték tárgyalni. Ősszel lesz folytatás.
A szules.hu oldalon melyik menüpontban keresgéljek? Így hirtelen nem találtam.
Nem a kórházban szülés mellett akarok kiállni, mert erről is olvastam már bőven, és igen durva, hogy ott is mik történnek. (Azt hiszem a könyv címe: "Mik vagytok ti, istenek?", vagy valami hasonló.)
Egyelőre még nem érint a dolog (21 évesen), de ha majd oda kerülök, hogy arról kell döntenem, hogy milyen körülmények között kell szülnöm, azt hiszem nagy gondban leszek. Nézegettem már a szules.hu oldalt korábban, de nekem elég ellenszenvesnek tűnik G.Á. a botrányoktól eltekintve is.
Csak annyit jegyeznék meg - és anélkül, hogy bárkit is rá- vagy lebeszélni akarnék az otthonszülésről - hogy egyik esetben sem lehetett megállapítani felelősséget, sajnos vannak az életben ilyen iszonyú tragédiák, amik egyszerűen megtörténnek. Nem is lehet rá szavakat találni, mekkora fájdalom lehet elveszíteni egy gyermeket. Sajnos azonban ezek a babák bárhol születnek, ugyanez történt volna velük. Nem az én véleményem, hanem hozzáértő orvosoké.:-((
Amúgy a terhesség előtt, sőt még egy darabig közben is lovasterápiával foglalkoztam. Valószínűleg még fogom folytatni, ha megszületik a lányom. Láttam mindenféle sérült gyereket, enyhén fogyatékostól a súlyos halmozottan sérültekig. Több volt köztük olyan, akivel nem genetikai hiba történt, hanem a születésük közben lett valami baj. A közös bennük, hogy mindannyian kórházban születtek. Ezzel azt akarom mondani, hogy amíg két halott babával próbálják meg az otthonszüléstől eltántorítani a nőket, addig a kórházi statisztikákat jobb nem megnézni. Csak azok ugye nincsenek mutogatva a tv-ben. :-(
Ha valóban a teljes sztorira vagy kíváncsi, elolvashatod a valóságot, még az orvosszakértői véleményeket és bírósági jegyzőkönyvet is a szules.hu-n.
Hát igen, azoknak a babáknak a szülei biztos nem reklámozzák többet az otthonszülést, meg az ilyen születésházakat. Szerintem már ők is bánják...
Személyes tapasztalataim nincsenek, így kénytelen vagyok a médiára hagyatkozni ezügyben, és tisztában vagyok azzal is, hogy amit ott közvetítenek, az nem teljesen fedi a valóságot. Kíváncsian várom a másik oldalt is, hogy szerinted miért halt meg az a három kicsi.
Ez így van. Nem lehet "életmentő császárt" végezni. De leginkább el se jut odáig az ember, hogy bármi életmentő dologra szüksége legyen. Tudod, miért van annyi császár Magyarországon? Itt nem csak arra gondolok, amiket kényelemből csinálnak, mert sajnos ilyen is van bőven, hanem a többire. Azért, mert baromi sok az indított szülés. Olyankor nyomják az emberbe az oxitocint, aminek megvan az a mellékhatása, hogy a szervezet saját oxitocintermelését leállítja, így aztán egyre több kell... És mitől romlik el hirtelen a babák szívhangja, amiért azonnal császározni kell? Hát a túlzott oxitocin-adagolástól. Csak erről nem beszélnek az orvosok. Amerikában pl. ha az oxitocin-termelést akarják fokozni, nem infúzióban adják, hanem gyakran alkalmazzák a mellbimbó-stimulációt, ami fokozott oxitocintermeléshez vezet. Így aztán a test saját maga oldja meg a problémát.... Ezt se nagyon hangsúlyozzák Magyarországon. Meg még mennyi mindent! De inkább nem kezdek bele kisregénybe. Azt hiszem, amit el lehetett olvasni a szüléssel illetve az otthonszüléssel, valamint a fejlettebb és kevésbé fejlett országok szülészeti eljárásaival kapcsolatosan, azt mindent elolvastam. Megdöbbentő dolgokat találtam.
A Napvilág Születésházból meg lehet venni, rendelés útján is könyveket, videókat. Ajánlom a Tenger szülöttei, illetve a Születnek így is című videókat. Ha teheted, rendeld meg, olyan dolgokat láthatsz, amit nem is gondolnál! Ha megnézed a videókat, csakis arra fogsz gondolni, hogy a szülés/születés a világ legnagyobb csodája és legszebb dolga! Ajánlom a Születés művészete, az Inda, illetve a Bába válaszol című könyveket is.
Köszi a jókívánságot, aranyos vagy! Én a kórházban szülést nem merem bevállalni, ha nem muszáj... :-))
Persze, sok rosszat hallani a kórházakról is. De én mégis nagyobb biztonságban éreztem magam ott. Mi van akkor, ha vmi komplikáció van? Tudtommal az ilyen születésházakban nem lehet életmentő császárt végezni...
egyébként én a vízben szülésre is kiváncsi lennék...
igen, én is azt gondolom, hogy a média elég sok hülyeséggel tömi az emberek fejét egyébként is, nem szabad mindent elhinni amit ott hallunk, sőt... én félelemmel vegyes kiváncsisággal fordulok, na nem az otthon szülés felé, inkább vmi kisebb szülőotthon-szülőház felé, ami mégis felszereltebb mint egy otthon, de nem "futószalag", mint egy kórház. sajnos kathlee, a kórházakról is olyan sok rosszat hallani. ennyi erővel ne is szüljünk...
Szia!
Jó egészséget kívánok nektek! Remélem nem lesz semmi gáz az otthonszülésnél. Én biztos nem merném bevállalni, olyan sok rossat hallani...
Vigyázz magatokra!
Ha csak azt tudod róla, amit a híradóban mondtak, akkor elég hiányosak az információid, vagy mondjam inkább, hogy teljesen tévesek? Sajnos a média valami egészen másképp adja elő a dolgokat, mint ahogyan valójában vannak.
Azért kérdezem, mert az elmúlt időben elég sok újságban találkoztam a nevével, a híradóban is szokták emlegetni. :S
azt gondolom, hogy igen. mert érden ő volt és a tanfolyamon biztosan tart előadást, ezt viszont tudom. nem vagyok túl indiszkrét, ha megkérdezem, miért Kaccc?
Ez a születés háza az, ahol Geréb Ágnes is tevékenykedik?
Köszi!:-) Amúgy ha érdekel a téma, itt a hoxán vannak már néhányan, akik otthon, illetve a születésházban szültek. Csupa jó tapasztalatuk van, érdemes velük beszélni. Ajánlom figyelmedbe Dodicát, remélem, nem haragszik meg, hogy így ajánlgatom, de ő szült kórházban, születésházban (akkor még Érden volt, de ugyanarról van szó, amiről kérdeztél) illetve otthon. Van róla cikk, Kórháztól otthonszülésig címmel. Olvasd el, érdemes!Minden jót neked és a hugodnak is!:-)
hát ez a főleg vidéken még rásegített... :-))) lükén érzem magam egyébként, hogy itt válogatok, azt hiszem túl sokáig vártam, és túl sok info ért időközben...20 évesen biztos nem gondolkoztam volna ennyit. a szülésfelkészítőt mindenképpen szeretném megcsinálni, a pesti fentlétet addig megoldom. de most még szeptemberben szül a húgom, kórházban, vele szeretnék lenni...aztán a saját ügyem meg lesz ahogy lesz... :-) neked pedig sok sikert a szüléshez és majd a babázáshoz sok sok örömet!!!ha szabad előre
Ha nem akarsz otthon szülni, természetesen van lehetőséged a születésházban, de az pont olyan, mintha otthon lennél. Ott nincs kórházi felszerelés, ha erre gondolsz. Pont ugyanazokat a feltételeket tudják megteremteni számodra, amit otthon is, esetleg annyiból lehet jobb, hogy ha mondjuk valami zavaró otthoni körülményt szeretnél kiiktatni, vagy ha az otthonotoktól nincs elérhető kórház, ha kellene.
Én napokon belül, remélhetőleg itthon fogok szülni, a Napvilágba jártunk szülésfelkészítőre, csodás élmény volt. Nagyon ajánlom akkor is, ha végül mégsem az otthonszülés mellett döntesz.
Megértem, hogy elijesztenek a kórházak, tisztelet a kivételnek, irtó pocsék mind. Főleg vidéken.
Babavárást tervezünk, és elijesztenek a kórházi állapotok, hozzáállások, de otthon sem szeretnék szülni. talán van köztes megoldás?
Menj fel a szules.hu-ra és ott minden infót megtalálsz róla! Amúgy én csak jót mondhatok az egészről. Miért érdekel? Otthon szeretnél szülni?
Mit tudtok a Napvilág Születésházról?
További ajánlott fórumok: