Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mit okoz a D-vitamin hiánya fórum

Mit okoz a D-vitamin hiánya (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mit okoz a D-vitamin hiánya (Jó tudni!)

ma 19:55

Nekem a béka segge alatt volt. Azóta szedem rendszeresen. legalávv egy év volt mire alulról karcolta a normális érték alját a D vitamin szintem.

Van is egy-két autoimmun betegségem.

Mondjuk nem mondták, hogy attól. Ott még nem tartunk, hogy kimondják, mi okozta őket.

5. Karmol (válaszként erre: 4. - Andi6020)
ma 18:00

Csukamaj olajat kell enni :)

Volt egy öreg néni, aki régen felettünk lakott, és az orvos visszakuldte egy második rontgenre, mert nem létezik.. Pedig de. A nagyon öreg néni csontja osszeforrt. És azt mondta, azért mert minden tablettát kidobalt, és csukamajolajat evett. Gyermekkorában is az volt jó, és akkor is az használt.

Tudományosan nem megbízható, de volt egy olyan karakán nőszemély, hogy 6-7 héttel a csípő törés után maga ment le a postáért a harmadikrol.

ma 15:39

D vitamint önmagában szedni nem elég. Kell hozzá minimum K2 meg magnézium.

Ez így egy Google kereső szintű cikk. Nesze semmi fogd meg jól.

ma 15:23
Nem szedek és napozni sem szoktam. Változókori kiinduló vizsgálat miatt mentem reumatológushoz, ő kért szintmeghatározást. Jó lett, DEXA is jó, egyelőre várok...
ma 15:16

Igazából most ez a divat!

A felkapott téma, mely szerint ez az egészség csúcsa!

De talán... jó lenne arról is beszélni, mi a hatása a túlzott fogyasztásának!

Mert, mint zsírban oldódó és felhalmozódó vegyületnek... - hát van!

A D-vitamin fontos szerepet játszik a kalcium és a foszfor felszívódásában, a csontképződésben, az immunrendszer, az idegrendszer és az izomzat működésében, valamint a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Hiánya súlyos egészségügyi problémákat okozhat.

Ugrás a teljes írásra: Mit okoz a D-vitamin hiánya

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook