Mit lehet tenni erőszakos hittérítés ellen? (tudásbázis)
Kiraktok egy papírt a kapura :
Hittérítők kíméljenek!
Minden harmadik hittérítőt megverjük,és ma már ketten voltak.
Viccet félretéve,nem sokat tudtok ellene tenni.Nem értenek a szép szóból.Enged ki a kutyát ha legközelebb jönnek.
Hozzánk is járnak A Jehova tanui. Ők tagadják Jézus Krisztus Istenségét. A második a mit tagadnak, hogy Jézus Isteni Lélekké támadt fel. A harmadik, hogy a Pokol nem létezik. A Bibliában amit a kezükben fognak /Károli G. forditás/ mind benne foglaltatik. Vagy ezekról kell beszélni velük, vagy amit én is csináltam, hogy meghivtam Őket a Gyülinkbe Istentiszteletre. Amikor megjelennek akkor mindig ezt teszem. Jó lenne ha helyre állnának de sajnos nem akarnak. Eljönni sem. Ez megakadályozza Őket abba, hogy engem ma- ceráljanak. Ugyanazt teszem velük amit Ők tesznek velem. El kell Őket hivni a saját Istentisztelet-i helyünkre és akkor leszoknak rólunk, legalábbis rólam leszoktak.
Mert jót akarnak neked.
De ha te nem akarod... :(
De hidd el, ez az áldásos módszer jó lesz! Minél nagyobb áhítattal csinálod, annál előbb mennek el. És már messziről elkerülik a házad. :)
Az a baj ám, hogy átmennek valami agymosáson, mielőtt téríteni kezdenek, ki vannak képezve az én szerény fegyvertáram ellen... Csak azt nem értem, minek?
Mondd nekik: "Katolikusok, tudja, mint az olasz maffia...";-)
De viccen kívül, valóban el kell, hogy fogadják, ha világosan közlöd, hogy más a vallásod és ne keressenek többször. Tedd tanúk előtt, szépen, szívélyesen, és meg lehet kérdezni, hogy tudnak-e idézni olyan részt a Bibliából, hogy mások akaratát figyelmen kívül szabad hagyni. Végül legközelebb meg lehet nekik mondani, hogy ha nem kopnak le, feljelentés jön. Zaklatásért, meg mert nem tartják tiszteletben a vallásszabadságodat és a magánéletedet. Ennyi. Ha szép szóval nem megy...
Szerintem többet nem is mennek. :)
Megmondod nekik határozottan ,köszönöd de nem kérsz belőle!!
Ez lehet, hogy jó. Persze latinul. A végén meghintem őket kis szenteltvízzel.
Én is ezt mondtam, de sajna ezek a térítők megpróbáltak meggyőzni, hogy az övék az "igaz hit". Mindenesetre nem vagyok a durván elküldés pártján, próbáltam türelmesen elmondani nekik, hogy kösz, de nem! Nem áll szándékomban beszélgetni a Bibliáról, stb. (Mondjuk, én olyan szempontból szerencsésnek mondhatom magam, hogy a kapun az jön be, akinek én - személyesen - kinyitom!)Sok sikert! Nehéz meccs lesz!
De azt mondhatod nekik, hogy hithű, vallásgyakorló katolikus vagy és szívesen megadod az egyházi vezetőtök elérhetőségét, vele bocsátkozzanak vallási vitákba.
Minden alkalommal amikor megjelennek, meg kell áldani őket. :)
Nem hiszem, hogy nagyon szent emberek lennének, mert megjegyezték, hogy az én hozzáállásom miatt a kislányom a pokolra fog jutni.
Ha ennyire erőszakosak, akkor meg kell mondani nekik, hogy hagyjanak békén, különben feljelented őket zaklatásért. Vagy kicsit kamuzni kell, hogy ha legközelebb jönnek, nem te nyitsz ajtót, hanem a kedves férjed és amit tőle kapnak az nem fog tetszeni nekik.
Egy zsidó barátom mondta, hogy valljam magam zsidónak, akkor nem mernek cseszegetni. De sajnos a múltkor a férjem már bevallotta nekik, hogy katolikusok vagyunk.
Én megmondtam neki, hogy már van vallásom és nem kívánok másikra áttérni. Ha igazán hívők, megértik.
Biztos van valami kötelező kvótájuk, amit teljesíteni kell, hogy x embert kell megkeresni egy nap, és mivel közel lakunk a központjukhoz, nálunk hamar letudják, azt csókolom. Mert hogy értelme nincs, az biztos. Szegény nagyikámat az utcán vették körül, ott agitálták, a férjem szabadította ki. Elegem van.
Mond nekik azt, hogy már másik egyház tagja vagy és nincs szándékodba áttérni, punktum!
Meg kell mondani nyíltan, hogy téged nem érdekel ez a téma, és hagyjanak békén.
Hozzánk a múltkor beadtak egy újságot, én hü..e meg elfogadtam. Akkor mentek is tovább, de kb. 1 hét múlva visszajöttek, hogy beszélgessünk az újságról. Én meg megmondtam nekik, hogy hagyjanak békén, és hogy hagyjuk inkább a témát. Szerencsére elmentek simán.
Folyamatosan zaklatnak egy kisegyház tagjai (nemcsak minket, az egész társasházat). Megvárják a kapuban, hogy valaki kijöjjön, és beosonnak mellette, mert már senki nem engedi be őket. Aztán nyomják a csengőt végtelenségig, hadd ébredjen fel a gyerek. Ha nem nyitok ajtót, annál többször csengetnek. Ha kinyitom, nem bírom elzavarni őket. Hetente többször eljatsszák. ?ár arra gomdoltam, szólok valami helyi vezetőnek, de erről lebeszéltek: egy ismerősöm mondta, hogy ezzel kitenném magam a még durvább zaklatásnak. Már odáig jutottam, ha még egyszer becsöngetnek, rájuk eresztem a kutyát. Valakinek ötlete?
Engem még nem akartak erőszakosan megtéríteni.
Néhány mondat után köszönik a találkozást és elmennek.
Ha az utcán állítanak meg, én kedvesen mosolyogva azt mondom: elnézését, de halaszthatatlan dolgom van és továbbsietek.
Becsapod előtte az ajtót! :)
Mit lehet tenni erőszakos hittérítés ellen?
További ajánlott fórumok: