Mit gondolsz arról, ha egy nő nem igazán végez házimunkát, inkább dolgozik, karriert épít? (beszélgetés)
Ha az a karrier valóban épül, akkor az ő dolga, hajrá!
Azért elképzelem, hogy megszokunk egy bizonyos életszínvonalat, és hirtelen valamiért nem tudnánk finanszírozni, kínos meglepik jöhetnek idősödő fejjel :)
Optimális esetben viszont nagyon jó lehet.
Én nem tudom elhinni, hogy egy házastársi kapcsolatban az egyik fél ne érne rá arra, hogy rendbe tegye a lakást.
Hacsak nem végez mindkét fél tudományos kutató munkát.
Szerintem ez a bejáró nősdi csak a nagyzolás kedvéért van.
Nem azt írtam, hogy csak otthon takarítana...
Szerintem 4 órás meló mellett még jutna idő a gyerekekre, nem csak rohanásból állna az élet.
Engem soha nem érdekelt a karrier.
akkor más a szótárunk :-)
számomra a "rongy rázás" az amikor valaki igazából nem engedhet meg magának valamit, meg tudná maga is csinálni mégis inkább ezt az utat választja.
örülök, hogy egy kifejezésből tudtál rólam véleményt alkotni :-), mondjuk ez alapján már én is tudtam :-)
Nagyon helyes!
Bizalom is kell ehhez, engem idegesítene a dolog, hiába egyeznék meg vele bármiben is, mindig azt hinném, turkál vagy kutat vagy nézegeti a cuccainkat.
Én sem tudnám könnyen megszokni, hogy más takarít helyettem, szeretem a házimunkát én elvégezni, de valljuk be nem mindig megy könnyedén.
Akinek meg ez nem fontos annyira, nem érz a nőiessége részének az miért ne tegye....amúgy nem ettől szerintem még lehet jó egy család élete, lehetnek boldogok, csak mások.
Nekem régóta van ilyen segítségem,mert egyszerűen anyagilag nem éri meg nekem otthon porszívózni,mikor a munkámmal jóval többet keresek.Először nekem is furcsa volt,hogy más csinálja helyettem,de mára már belerázódtunk.Egyedül főznie nem szabad,mert nekem az a kikapcsolódás,és a gyerekeim is imádnak a konyhában sertepertélni.
A holmimhoz soha nem nyúl.Egyszerűen eszébe sincs.
Bárcsak megtehetném én is! Utálom a házimunkát. Igazságtalan is, hogy egy nőtől munka mellett ezt is elvárják, tisztelet azoknak a kivételes férjeknek, akik rendesen kiveszik a részüket belőle.
Szóval ha egyszer gazdag leszek, nekem biztos lesz takarítónőm.
Engem rohadtul idegesítene, ha más takarítana helyettem, mosná a szennyesemet, stb.
Az a baj, hogy napjainkban már nem is igazán nő a nő. Túl nagy a teher...
Ezért is csökken folyamatosan a családok száma.
Ha rajtam múlna, a nők 4 órában dolgoznának 8 órás fizetésért, és többet nem is vállalhatnának.
Az lenne a normális, hogy ha valaki becsületesen dolgozik, keressen annyit, hogy meg tudjon fizetni egy bejárónőt...
Holnap megnyerem az ötöst, és én is kiadom a házimunkát a kezemből. :)))
Egyébkéét mennyit kaphatnak manapság ?
Bár szerintem a legtöbb időt a fözés-mosogatás veszi el, ha meg azt is meg kell csinálni, akkor az elég sokba kerülhet és minden nap dolgoznia kell.
Egy "szimpla" takarítónő azért nem kell hogy olyan gyakran menjen.
Nagy kaland! Egyébként egy karrier építő nő is, lehet rend mániás, és szerethet főzni, és imádhatja a gyerekeit! Szervezés kérdése az egész, illetve alapja egy jó párkapcsolat ahol a felek teszik a dolgukat, és nem azt lesik kinek mit kéne csinálnia!
Mindenki ki veszi az éppen aktuális feladatból a részét!
Nálunk sose kérdés ki főz, ki megy a gyerekért, viszont a tipikus ffi feladatok( pl. fűnyírás...), vagy női (vasalás..) azt magunktól megcsináljuk, nem is várjuk el a másiktól!
en, mint au apir ugy gondolom, igy rohadt konnyu lakast fentartani, hogy mas takarit s nem a csalad/anya.
Viszont, aki megteheti..miert ne eljen vele?
Lehet kompromisszumokat kötni - pl. ne menjen be a hálószobába, intim helyekre.
Nem feltétlen kell neki végeznie minden munkát, sőt, végezhet akár csak bizonyos munkákat. Gondolom, egyéni megegyezés kérdése.
További ajánlott fórumok:
- Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban?
- Pasik és a házimunka
- Ti hogyan osztjátok be a házimunkát?
- Ki tett le többet az asztalra: aki tanult, dolgozik, karriert épített. Vagy aki férjhez ment, szült 3 gyereket és főállású anya?
- Hogyan oldod meg 8 hónapos baba mellett a házimunkát?
- Mennyire szeretjük, vagy csak muszájból végezzük a házimunkát? Ki rendmániás, és ki az, aki elviseli a káoszt maga körül?