Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. fórum

Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetés)


❮❮ ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... ❯❯
1109. Babóca87
2011. máj. 9. 09:42
a kókuszt csak második időszaktól lehet enni, mert édes, magas a cukor tartalma
1108. hcs2
2011. máj. 9. 09:41

szerintem a kókusz azt elsőtőlis lehet, de nem biztos.


Én néha teszek a reggeli zabpehelyhez a fahéj mellé, így kicsit változatos:))

Szombaton készítettem kókuszos sütit, majd a naplómba megírom a receptet.

1107. e9ohil (válaszként erre: 1095. - Warj)
2011. máj. 9. 09:35
második időszaktól ugye?
1106. hcs2 (válaszként erre: 1100. - Bondita)
2011. máj. 9. 09:17

Szia!


Én szombaton csináltam spárgalevest:)

A tetejét levágtam félretette,. kb. 1,5 cm-es barabokra vágtam és sós viízben puhára fűztem. Tettem hozzá kevés kaprot és fokhagymát, leturmixolta, méregyszer felrottyantottam ekkor egy doboz (2,5dl) nat joghurt és levesbetétnek a spárga teteje!:))

Szeintem egyész fincsi. A tetejének (ami a levesbetét) kicsit olyan az íze, mint a zöldborsónak:))

1105. Babóca87
2011. máj. 9. 09:15
mert sajnos tojást is csak a második időszaktól lehet enni bocs hogy ilyeneket mondok:(
1104. Babóca87
2011. máj. 9. 09:14
te új vagy itt? melyik időszakban vagy ?
1103. Babóca87
2011. máj. 9. 09:13
sima rizst sem lehet enni:( csak barnát
1102. bondita (válaszként erre: 1101. - Babóca87)
2011. máj. 9. 09:06
Sime rizzsel. Azt lehet úgy tudom, de teljes kiőrlésű lisztet teszek 1-2 kanállal bele, meg tojás.
1101. Babóca87
2011. máj. 9. 09:04
szerintem semmilyen gombát nem lehet enni. És a rizskókot barna rizzsel szoktad csinálni?
1100. bondita
2011. máj. 9. 09:03

Köszönöm a válaszokat!

Nem teljes kiőrlésű lilszt van a kekszben, hanem sima. És édesítős.

Inkább maradok az édesítős, vízzel főzött rizskóknál. Az nekem nagyon bejött. Szeretem.

Tegnap vettem spárgát! Nincsen valakinek egy jó kis receptje hozzá? Nem ettem még soha, és gondoltam kipróbálom!

Még egy kérdés! Laska gombát lehet enni?

Nagyon imádom és a párom most vett 1 kilót az egyik munkatársától!

1099. Babóca87
2011. máj. 9. 08:52
nem találom a kókuszgolyó receptjét:( segítsen valaki
1098. warj (válaszként erre: 1093. - Bondita)
2011. máj. 9. 08:41
Búzalisztekből csak teljes kiőrlésűt, ezenkívül rozsliszt, rizsliszt (barna), zabliszt, hajdinaliszt. (hirtelen ennyi jut eszembe)
1097. warj (válaszként erre: 1090. - Bondita)
2011. máj. 9. 08:40

Írd le privát üzenetben pontosan mi van benne (összetevők) és megmondom lehet e, de ha nem teljes kiőrlésű gabonából készül akkor nem lehet enni.


Nem édes ugyan de nasinak szupi a kölesgolyó (natúr).

1096. Babóca87 (válaszként erre: 1091. - E9ohil)
2011. máj. 9. 08:39
a det5ki kekszben, nincs édesítő sem szerintem, viszont fele fehér liszt. ezért nemhiszem h ehető lenne.
1095. warj (válaszként erre: 1092. - Kataaa84)
2011. máj. 9. 08:39
igen ehetünk kókuszreszeléket és kókusztejet is lehet inni.
1094. Babóca87 (válaszként erre: 1093. - E9ohil)
2011. máj. 9. 08:38
hát én mindíg igyekszem "csak magamnak" főzni tehát egy olyan szerintem max egy kilós tök lehetett anno, de ez fagyasztva volt. de szerintem a friss biztos finomabb:)
1093. e9ohil (válaszként erre: 1086. - Babóca87)
2011. máj. 8. 18:16
Még mindig nem csináltam meg a parajt, majd a hétre marad. És tökből fagyasztottat vettél, vagy a zöldségesnél vetted. Én láttam már a zöldségesnél azért kérdem. Ja, és mekkora darabot? Mert szerintem én nagyot láttam (amiből legalább 4-5 adagot tudnék magamnak csinálni), így azt eltenném a fagyóba.
1092. e9ohil (válaszként erre: 1093. - Bondita)
2011. máj. 8. 18:15
Nem akarok butaságot írni, de javarészt igen. Durumból lehet enni a sima tésztát, de azt mondják jobb a teljes kiőrlésű. Van amiben vannak "engedmények", mert vannak lisztérzékeny candidások is. Ha konkrét kérdésed van, nyugodtan írd le ide.
1091. e9ohil (válaszként erre: 1090. - Bondita)
2011. máj. 8. 18:13
Ezt a detki kekszet mintha én is néztem volna de szerintem nem jó. Nem nádcukor van benne?
1090. bondita
2011. máj. 6. 19:26
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Találtam egy kekszfajtát, ami se cukrot, se tejet, vagy tejport... nem tartalmaz. Detki keksz. Szerintetek azt lehet nasiként enni? Köszi!
1089. hcs2 (válaszként erre: 1088. - Warj)
2011. máj. 6. 09:16
tényleg:)) köszi szépen!:)
1088. warj (válaszként erre: 1087. - Hcs2)
2011. máj. 6. 09:03
Nem szabad. A keményítő cukorrá bomlik a szervezetben és tápanyag a gombának. Tulajdonképpen a burgonyát is ezért nem ajánlják fogyasztani, mert magas a keményítő tartalma.
1087. hcs2
2011. máj. 6. 07:40
lehet, hogy már volt erről szó, de nincs időm visszakeresni, hogy étkezési keményítőt lehet-e használni?
1086. Babóca87 (válaszként erre: 1082. - E9ohil)
2011. máj. 5. 17:03
én parajt ugyan nem csináltam sose joghurttal, de a tök főzeléket kipróbáltam, és abba legalább két doboz joghurt kellett,plusz 4 ek zabliszt hogy kicsit besűrűsödjön. De ugye a parajnál más lehet a helyzet, hiszen rakunk bele kenyeret is , tehát azt inkább hígítani kéne.
1085. e9ohil (válaszként erre: 1084. - Warj)
2011. máj. 4. 15:36

Semmi baj, a lényeg, hogy érzéssel csináljam :)


Aztán lehet nem is ez lesz holnapra, attól függ, hogy este mikor érek haza, lehet, hogy vízbegríz lesz fahéjjal...:)


A lényeg: köszi :)

1084. warj (válaszként erre: 1083. - Warj)
2011. máj. 4. 15:29

hú de magyarosan fogalmaztam, "végül hozzákeverjük a behabarjuk (natúr joghurt és pl zabliszt). "


szóval a hozzákeverjük szó nem kell, csak először máskép akartam fogalmazni így benne maradt bocsi

1083. warj (válaszként erre: 1082. - E9ohil)
2011. máj. 4. 15:27

A tönköly vagy a zablisztet ajánlanám. Én a neten tudok receptet keresni és átalakítani, de én nem szeretem a paraj főzeléket és ezért soha nem csináltam. Az lenne az igazi, ha valaki olyan írná le a receptet aki már próbálta és a növényi tejet kiveszed helyette natur joghurttal és valamelyik általad említett lisztfajtával behabarod.


A spenótot egy lábosba tesszük, és tűz fölött dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, végül hozzákeverjük a behabarjuk (natúr joghurt és pl zabliszt). Kb ez a menete, de nem tudok neked dkg-ot, darabot mondani a fent említett okok miatt.

1082. e9ohil
2011. máj. 4. 15:22
A készítés menetét írjátok le kérlek. Igen, én joghurtból szeretném csinálni, csak mivel kell sűríteni, habarni. Lisztem van otthon: tk rozs, tönköly, és zabpehelyliszt.
1081. warj (válaszként erre: 1080. - Babóca87)
2011. máj. 4. 15:19
igen de növényi tej a második időszaktól lehet a joghúrt meg már az elsőben is, ezért szoktuk inkább ezt ajánlani.
1080. Babóca87
2011. máj. 4. 15:16
én növényi tejből. nekem nem jött be a joghurtos változat amit tökfőzeléken csináltam.
❮❮ ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook