Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetés)
kávét se lehet.
olvasd végig a recepteket, aytán iheletet kapsz ugyis. és legalább megtudod, mit lehet és mit nem lehet enni.
az ex-candidások forumon pedig kérdezni lehet. itt maradjanak csak a receptek
Most derult ki,hogy elszaporodott nalam a candida...:0(mit mndjak?nem tudom mit egyek?
mai menu:
regel:kave
delben:tok+kapor+paradicsom+csirkecsikok
este:ugyanaz
a fejem iszonyuan faj es nagyon rosszul erzem magam....:0(
cukor kene...de nem lehet...:0(
A lekvárt egyszerű készíteni, szerintem nem kell hozzá édesítő. De én inkább a diéta után javasolnám, vagy már nagyon haladó candidásoknak. Nem feltétlen az eper a legjobb, én inkább ribizli, meggy, szeder, áfonya lekvárt készítenék.
A megmosott gyümölcsött turmixolod, és lassú tűzön főzöd, amíg el nem éred a kívánt sűrűséget. A forró üveg száját bekened graepfuit cseppel, majd fóliát raksz rá, a fóliára tegyél szalicilt és megint fóliázd le. És kész is van a lekvár. Szerintem pont elég a gyümölcsben lévő cukor, nem kell hozzá plusz édesítő. Aki a jövőre gondol a diéta utáni időszakra készíthet sárgabarackból is lekvárt. Mégegyszer hangsúlyozom ez kizárólag csak a diéta után!!!!!!!
Össze-vissza=egészségesen?!
Kíváncsi lennék, hogy te miket fogyaszthatsz? Chips és csoki kólával??
Lányok! Csinált már valaki eperből dzsemet candidás módra?
Gondoltam veszek epret, és abból csinálnék a későbbiekre valami finom lekvárszerűt.
Én annyira gondoltam, hogy 3-4 kiló eperből csinálnám, és adnék hozzá esetleg valamennyi édesítőt (xilitet). Esetleg adjak hozzá vizet is vagy az nem kell?
hali, én borkőport keresek, élesztő helyett írja recept, de sajnos már kb 8 gyóygszertárban jártam (állítólag ott lehet kapni) és senki nem hallott még róla.. tud nekem valaki segíteni, hol lehet kapni?? és van, aki kipróbálta már?
köszike
És itt a receptje is
Viszont ez a recept csak is kizárólag HALADÓ candidásoknak való:)
Kókuszos csillagok
• 6 dkg kókuszreszelék
• 12 dkg teljes őrlésű liszt
• 6 dkg nyírfacukor
• 6 dkg szobahőmérsékletű vaj
• 1 tojássárgája
• 1 tk sütőpor
• 1 ek rózsavíz
• csipet só
A tetejére:
• 1,5 ek növényi tej
• 2-3 ek kókuszreszelék
• A tk. liszttel elkeverjük a sütőport, a nyírfa cukrot, a sót és a kókuszreszeléket. Hozzádolgozzuk a vajat, a tojássárgáját és a rózsavizet.
• A tésztát folpackba csomagolva hűtőbe tesszük és fél órán át pihentetjük.
• Enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát és csillagokat szaggatunk belőle. (A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, szaggatjuk, míg a tészta el nem fogy.)
• Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csillagokat, tetejüket megkenjük növényi tejjel és meghintjük kókusszal.
• Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
További ajánlott fórumok:
- Kizárólag kezdő candidások receptjeit várjuk
- Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná?
- Tud valaki olyan szaloncukor receptet, amit candidások fogyaszthatnak?
- Pontosan mit jelent egy receptnél, hogy "kilábalóban lévő candidásoknak"? Utolsó 1 hónapban lehet csak enni?
- Kell tartani diétát vagy miért van ez a sok recept candidásoknak?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?