Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben? (tudásbázis)
Meg ugy sosem hallottam, hogy hivjak oket!!!
:DDD
Na ez az.Télire is hagyjál.Akkor is jól esik egy kis paradicsomlé.
Nálam még zöldek, de türelmes vagyok.
Így igaz. Se földet, se szerves trágyát.
De milyen finom az itthoni! :) Most kezdenek érni az ökörszív fajták és a paprika alakú. Hát ezek valami csodálatos finomak. Amit nem bírunk megenni azt leturmixolva isszuk, aszalom, ami végképp kimarad, az megy a fazékba.
En ugy tudom, hogy az ment az iz rovasara, hogy a fajtakat olyanra tenyesztettek, amik egyszerre ernek, nem folyamatosan. Pont nemreg mutatott errol ocsem egy cikket.
De gondolom a tobbi tenyezo is kozrejatszhat. nem beszelve a folias parirol, nemelyik meg foldet sem latott soha szegeny.
Olvastam, hogy az a paradicsom ami fóliás termesztésre lett kinemesítve, annyira elvitték a tulajdonságait a nagyobb mennyiség és a még tovább pulton tarthatóság irányába, hogy az íz rovására ment. Ezen a folyamatos tápoldatozás sem segít, ráadásul egyfolytában permetezik is.
A fóliás áru vitaminszegény és vegyszer dús. Ezért nem is veszem meg, kivárom hogy legyen itthon. Néha veszek paradicsom sűrítményt, az biztos szabadföldi pariból készül mert jó íze van.
nem a föld nm számít hanem a föld tápértéke
nem árt trágyázni állati eredetűvel vagy ha az nem oldható meg akkor műtrágya
van több fajta utána kel járni mi mire való
Igen, én szeretem. Fiam viszont nem. :)
Az lesz számomra az igazi, ha jó érett és sok paradicsommal rakhatom meg a tálcát. Ó, hát az maga a csoda. Hihetetlen mennyiséget be tudok rakni belőle az arcomba. :)
hát ez marha jól néz ki, Judit, én is nyitom az ablakot...... barter?:)
paradicsompasszírozónk mintha lenne, talán.
Nekem is van. Arra gondoltam, hogy esetleg megoszthatnánk a tapasztalatainkat, és adhatnánk egymásnak ötleteket.
Mivel ide képet nem tudok berakni de minél kevesebb kattintásból szeretném megmutatni az idei első aszalványomat, belinkelem amit a másik fórumba most raktam fel: