Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben? (tudásbázis)
Hát meggondolandó... Meteor vagy Maliga emléke..
És az utcabelid tapasztalata milyen?
Még őszibarackot szeretnék, a párom azt mondta, hogy csak le lehessen húzni a héját.És az melyik?
mert a leírásokban erre nem térnek ki. És még egy mandulafa, aztán betelt a kert. Almám van, kordonra metszve, egy naspolya is a díszítőértéke miatt-ez lehet hogy kimegy,mert a talaj nem tetszik neki, tápanyag hiányosnak mutatja magát, pedig kapott trágyát, komposztot és wuxalt is.
2 éve vettem, még kicsi. Utánaolvasás, és egy utcabelim tapasztalata alapján választottam.
Nekem ami fontos volt: Kevésbé károsítsa a monília, korai és bőtermő legyen, és nem utolsósorban ne legyen kukacos.
Koraisága miatt a cseresznyelégy nem tudja bepetézni, ezért ez a fajta nem kukacos. :)
"Az erre vonatkozó részletes szabályokat a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló kormányrendelet fogja meghatározni."
És ez már realizálódott, mert a linkelt cikk végén még jövő időben beszélnek csak róla.
80m-ig nem kell engedély:
Én is szeretek gyönyörködni a gyülekezésükben.
Nagyon hülye az időjárás, már nem elég a megérzésük hogy kiszámítsák...elég baj az:(((
Nekem csak gyümölcsöm van meg paradicsom otthon.
Ahol van hely ott nem tudok locsolni.
Itthon nincs hely....ez van.
Poloska már nálunk is látom hogy szaporodik.Tavaly akkor volt rengetek amikor fáztak és jöttek volna befele....egy részüknek sikerült is valahogy.
Sziasztok kertészkedős lányok, asszonyok!
Mi újság a kertekben?
Nálunk a teraszt ellepték a poloskák, így minden zöldségtől és virágtól megszabadultunk, kivéve a kis rózsafánkat... először azt hittem pók petézett a hajnalka levelére, aztán mikor nőttek a kis "pókok" jöttünk rá, hogy poloska. Évek óta szenvedünk vele, és ahogy olvastam a helyzet csak rosszabb lesz...
Az otthoni kert szép, bár ott meg baracsi tüske nőtt mindenhova, egész szombaton kesztyűvel szedtem és zsákba rakva dobjuk ki, nehogy a magját eldobálja...
De szép minden. Képzeljétek, gyerekkoromban volt egy kedvenc szőlőm, csak úgy hívtam, a "szagos szőlő". Már két méterről érezted az illatát és olyan ízű volt, mint az illata. Na nem tudom elmagyarázni, de a mindenem volt.
Tavalyelőtt ültettünk pár tő szőlőt lugasnak, és az egyik termett az idénre. Megkóstoltam és nem hiszitek el, az én kedvenc szőlőm volt, csak már illata nincsen. Pölöskei muskotály. Hát én majdnem sírva fakadtam az örömtől annyi jó emlék jutott eszembe. Férjem nem győzött rácsodálkozni, hogy milyen finom. Szóval őszre még ültetünk pár tövet. Kibírta a -30 fokot, a nyári hőséget, igazán ellenálló, pedig csak két éves tő. Persze takarva volt, meg már most van állvány, ahová majd futtatjuk.
Paradicsom roskadásig van, ültettünk vagy 10 félét, anyu rakott el lecsót, most valami kész fűszeres paradicsomszószt fog gyártani. Krumplink is szépen van, nem vettünk már hónapok óta.
Felétek mi újság? Kertészkedtek még?