Mit adjak a páromnak, ha 39.8 a láza és amit az orvosok írtak fel gyógyszert az nem használ, sőt benne sem marad? (tudásbázis)
már én is jártam így az urammal, nem ment le a láza. kihívtam az ügyeletet (azért kérdeztem tőled hány kiló a párod!) és ők mondták, hogy nyugodtan bevehet 2 algopirynt és 4 óra múlva másik lázcsillapítót! 4 óránként kell váltani, egyszer az egyiket 4 óra múlva a másikat, és lemegy a láza!
van otthon algopiryn?
és van? mert nekem ugyan mondhatnának ilyet...
demost már nyugi! megy a segítség.
Nyár elején nálunk is pont ez volt a helyzet.
Felhívtam az ügyeletet mit csináljak...Azt mondta a doki, hogy adjak neki 2 db Algopyrint egyszerre, vagy 1 Algopyrint ampullába (ez 2 Algopyrint tartalmaz). Mondta, ha ez nem viszi le, akkor kijön. Nem volt rá szükség, mert levitte 37,2-re és utána már autóba tudott ülni és mentünk az ügyeletre.
Igaz az is, hogy az én férjem nem hányt.
én még mindig azt mondom, hogy hívd ki az ügyeletet!!!
már lehet ott lennének, kapna a lázra inj-t, és ennyi.
egyet??
mert nem elég ilyenkor adhatol neki 1 rubofent +1 algopirint is!!
állott vizes ruhás borogatás, Algopyrin, jó lázcsillapító és egyben fájdalomcsillapító is, de csak 4 óránként adható, no meg ha ez sem elég, hűtőfürdő, nem csak gyereknek jó :)
számolj be ha javult a helyzet és egyébként is :)
jó egészséget :)
jaa és ha nem marad benne semmi, akkor miután kijött belőle, száját öblítse ki, majd picit várjatok és csak 1-2 kanál teát és nem mást, igyon meg, de negyed óránként.
Lassacskán megmarad, akkor majd ihat, mert a láz csökkenéséhez fontos a folyadék.
További ajánlott fórumok:
- Védőoltás, orvosok, egészségügy, gyógyszerek, járványügy, stb. pro és kontra
- Ki milyen gyógyszert szed szociális fóbiára és hogy használ neki?
- Milyen hatásos gyógymód van a parlagfű allergiára, ha már a legerősebb gyógyszer se használ?
- Bedugult a fülem, a gyógyszer eddig nem használt, van-e rá jó gyógymódotok?
- A páromnak nem húzták ki a fogát mert nagyon le van törve, mit csináljon mert semmi gyógyszer nem használ már?
- Hüvelyfertőzés esetén a nőgyógyászom a páromnak is fel tud írni gyógyszert, vagy külön el kell mennie orvoshoz?