Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

697. 52fd553855 (válaszként erre: 696. - Ágota 77)
2009. aug. 16. 14:22

Szia.

A háziorvosom készitett vizsgálatokat,de nem talált semmit arra hogy mi okozza az állandó fogyásom.Pajzsmirigyemet is ellenőrizték a vérvétel során.Semmi.Azt mondta,hogy márcsak a Mirena lehet az oka,vagyis az általa kibocsátott hormonok.Igaz furcsálta mert az ösztrogén hormon inkább hizást okoz...

696. Ágota 77 (válaszként erre: 695. - 52fd553855)
2009. aug. 16. 13:34

Szia!

Milyen problémád van a hormonokkal?

695. 52fd553855 (válaszként erre: 694. - Mogyoró)
2009. aug. 16. 10:27

Nekem abba maradt amióta fenn van a spirál.

ha nagyon erősen vérzel akkor menj vissza az orvoshoz mert az is leviheti.nekem a hormonokkal van problémám azóta.

694. Mogyoró (válaszként erre: 693. - 52fd553855)
2009. aug. 16. 09:41
Uh! Az durva,már használtam/ használom. Csak nem húzom ki! Mondjuk minit vettem,abból is a pro comfortot,és nem nyomom be nagyon! De muszály a tampon,mert nem elég a tisztasági betét,az eü. betétet meg csak nem rakhatom be bikinibe! Indulunk nyaralni! :) A kétéves manóm igazi vizicsibe, imád pancsizni,és ha csak a baba medencébe,de muszály bemennem vele!
693. 52fd553855 (válaszként erre: 692. - Mogyoró)
2009. aug. 16. 09:24

inkább ne használj!A barátnőmnek "csak úgy" eltünt a spirálja.Az orvos szerint kiesett,lecsúszott.

Azóta kapott másikat.

692. Mogyoró (válaszként erre: 691. - Tmaci)
2009. aug. 16. 00:54

Szia!

Szerintem is vágasd vissza a szálakat,nem tudom érdemes-e várni, vagy hogy puhul-e valamit?! A dokim már az elején rövidebbre hagyta,de mivel hátrahajló a méhem nekem is,így bizonyos pózokban a férjem is érzi.És attól hogy rövidebbek a szálak ugyanolyan biztonságos,nem hinném hogy ez miatt elmozdulna.Én most nagyon vérzek,és kérdeztem a dokit,hogy használhatok-e tampont,mert ugye nem ajánlják,és azt mondta,hogy nyugodtan,azért a spirált nem lehet olyan könnyen eltávolítani.Hát nem tudom.

691. tmaci (válaszként erre: 689. - 52fd553855)
2009. aug. 15. 15:12
Köszi a válaszodat. Valóban hátrahajló méhem van - már erre is gondoltunk, mivel így a szálak kissé előreállhatnak. (?)Egy keveset még várunk, ha nem lesz változás, levágatunk belőle. Ettől nem lesz kevésbé biztonságos (nem mozdul el könnyebben felfelé)?
2009. aug. 15. 13:47

Szeretnék tanácsot kérni.Több vizsgálaton vagyok túl már és mind negativ.Lefogytam és nem tudok hízni.Elvesztettem a nőiességemet.(mell ,fenék,combok...)Az orvosok szerint a spirál okozhatja a problémát mivel már minden mást kizártak.VOLT MÁR VALAKI ILYEN HELYZETBEN???

Szerdán kell hivnom az orvost,bár az aszisztense szerint hiznom kellett volna a spiráltól az ösztrogén hormon miatt.2 éve van fenn és az 1.évben minden jó volt.

689. 52fd553855 (válaszként erre: 688. - Tmaci)
2009. aug. 15. 13:40
Szia.Én addig mentem az orvosomhoz visszavágatni amig az adott lehetőségek között jó nem lett.Most nem érzi.Viszont ha hátrahajló a méhed akkor néha észreveszi.
688. tmaci
2009. aug. 14. 17:05

Sziasztok!

A legnagyobb problémám: a páromnak bizonyos helyzetekben kimondottan fájdalmat okoznak a jelzőszálak. Így az elején nekem is keménynek tűnik (tapintás útján). Szülés után vagyok 7 héttel, egy hete került fel a Mirena. Érdemes-e várni arra, hogy esetleg puhul a szál, vagy a méhem feljebb húzódik, vagy mindenképpen le kell vágatni szerintetek? Van valakinek ilyen tapasztalata?

Amúgy a felhelyezés kellemetlen volt, de tűrhető, a tágítás miatt fájt a hüvelyem 1-2 napig, de ez sem volt vészes. Görcseim, hasi fájdalmaim nem voltak még, enyhe vérzésem van.

687. helmo7 (válaszként erre: 686. - Mogyoró)
2009. aug. 13. 10:52

Szia!

Tényleg csak azt tudom mondani(amit itt nekem is mondtak, és igazuk lett)kitartás! Hidd el vége lesz! Annyira , de annyira élvezem most már a mirenát! Semmi problémám vele! Viszont előtte öt kemény hónap áll! Nem csak vérezgettem, hanem rendesen ömlött belőlem, folyton éreztem , hogy helyezkedik, szúr, görcsöltem, derekam fájt. Azon voltam már , hogy szedjék le! Hál istennek nem jutottam el odáig, mert mindenki csak türelemre intett(hoxások, dokim)!! Mindenkinek más és más a felrakás utáni időszak, de az eredmény ugyanaz!!! Lehet , hogy 2,3,5 hónap az az idő amit ki kell várni, de MEGÉRI!!!

686. Mogyoró (válaszként erre: 685. - Helmo7)
2009. aug. 11. 21:16

Szia!

Örülök,hogy megszűnt minden kellemetlenség,és jó olvasni,hogy tényleg van remény,hogy egyszer vége lesz a görcsöknek,szúrkálásoknak. De már mikor?? Ááá....és a legdurvább az egészben,hogy ma megjött. Június 3-án rakták fel,azóta semmi vérzés,még pecsételgetés sem,erre ma megjön. Nem sok van,de van,és görcsöl,és hétfőn megyünk nyaralni! :( :( lehet nekem majd most kezdődik a pecsételgetés?!?! Mikor lesz már december??

685. helmo7
2009. aug. 11. 10:39

Sziasztok!

Nekem öt hónapig volt pecsételgetés, mensi, a felrakás óta! Most hat és fél hónapja van fenn, és gyakorlatilag ez az első hónapom , hogy semmi vérezgetés , görcsölgetés, szúrkálás nincsen!:))) Már azt hittem sosem lesz vége! Akkor amikor felrakták , voltam már itt, és közben olvastam is a fórumot.

Tehát valóban: TÜRELEM!

Nagyon nehéz kivárni, de megéri!

Szeretném megköszönni, azoknak akik annak idején elláttak itt engem jó tanácsokkal, és átsegítettek engem akkor ezeken a számomra ismeretlen dolgokon!

KÖSZÖNÖM!

(remélem, még itt vagytok, és elolvassátok)

684. dsaci (válaszként erre: 683. - Ditta73)
2009. aug. 10. 14:10

Szia Ditta

5.napon tették fel, elvileg már nem menstruálhatnék, vagy akkor most menstruálok megint? annyira zavarossá kezd válni ez az egész. és most honnan kell számítani a 28 napot? a rendes menstruációmtól mint eddig? vagy most ez a mirena totál bezavar.?!?

jó lett volna, ha elolvasom a tájékoztatót, bár ahogy látom, ahány nő annyi féle tünet, probléma.

köszi

Saci

683. Ditta73 (válaszként erre: 682. - Dsaci)
2009. aug. 10. 11:59

Szia!

Gondolom menstruáció alatt tették fel, tehát még valóban menstruálsz :).

Nekem 3 hónapja van fenn, 5 napig voltak görcsök és vérzés a felhelyezés után, utána már csak kicsi szurkálásokat éreztem, és pecsételgetés volt gyakorlatilag a következő mensiig. Ez olyan minimális volt, hogy igazából még tisztasági betét sem kellett, csak akkor "láttam", amikor wc-zés után kitöröltem.

Az 1. mensi 24 napra jött meg és bár napi szinten elég volt a tbetét, de 8 napig tartott és utána még pár nap pecsételgetés. A 2. rendesen 28 napra jött (mint Mirena előtt), de uannyi ideig tartott, mint az 1.. A 3. 21 napra jött, a lefolyása uaz volt, mint az előzőeké.Görcsök nem nagyon voltak, uúgy éreztem a hasam, mint máskor, amikor megjött.

Szóval nálam elég kiszámíthahtalanná váltak a dolgok, de bízom benne, hogy majd beáll.

682. dsaci
2009. aug. 9. 22:45

Sziasztok!

Nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat!

4 napja van fent, eddig minden nap görcsöltem és napi 4-5 tbetétet használok, eddig barnás folyás, ma piros volt. Egyébként totál úgy érzem magam, mintha menstruálnék, mert fáj mindenem, izületeim, fáradékonyság stb.

Egyelőre ennyi, izgatottan várom a további meglepetéseket :-)

681. bak81 (válaszként erre: 666. - Dsaci)
2009. aug. 8. 21:31

Szia!

Valóban eltarthat 3-6 hónapig is míg rááll a szervezeted, de ne aggódj, mert szerintem nem fogsz annyi ideig egyfolytában görcsölni és vérezni sem. Nekem az első három hónapban voltak elvétve görcseim, és a hol erősebb- hol gyengébb pecsételgetés is eltartott kb. ugyanennyi ideg. Most szerintem a felhelyezéstől fáj a hasad, ha lenyugszik a szervezeted pár nap alatt, akkor szerintem ez el fog múlni. (Remélhetőleg mire ezt a választ olvasod már nem lesznek görcseid!)

Nekem 15 hónapja van Mirenám, és az első 3 hónapot leszámítva, eddig szerencsére semmi negatív tapasztalatom nincs. Remélem így is marad. Lassan két hónapja hagytam abba a szoptatást és most két napja illetve így utólag visszagondolva pont 4 hete volt kb. két napig pirosas elenyésző vérezgetésem, de csak annyi, hogy napi 2-3 tisztasági betét elég volt. 1-2 nagyon enyhe görcsölésem volt csak.

680. nemetherika (válaszként erre: 679. - Leticya)
2009. aug. 8. 10:20
gold lilly volt a neve és az ára negyede ennek... tudom a dokim is ezt és azt ajánlotta így ennek is meg annak is megnéztem az árát mérlegeltem és döntöttem szerintem jól..
679. Leticya (válaszként erre: 671. - Vviki2)
2009. aug. 7. 21:35
Hat nem tudom mi volt a neve de baromi draga volt es aranybol volt. Szerintem nem vmi gagyit kaptam....
678. calculus (válaszként erre: 675. - Ágota 77)
2009. aug. 7. 21:27
Köszi,így teszek ,ma felhívtam a dokim és meg beszéltem vele. Jó hétvégét mindenkinek !!!! Sziasztok , Brigi
677. dkata71 (válaszként erre: 668. - Mogyoró)
2009. aug. 7. 13:45

Szia!

Ezek a tünetek amit leírtál ez mind jelentkeznek nálam is ,ne ijedj meg nincs semmi baj szerintem a szervezetünket egy kicsit megviselte a szülés, és a kor is számít ,mert 30 év után amortizálódun mint az állat és teljesen máshogy reagál a "berendezésünk" mint "lány" korunkba.Nekem az első fiam születése után semmi mellékhatása nem volt a spirálnak. Amúgy nekem most kezd ráállni a szervezetem pedig februárba lett felrakva és az összes mellékhatás kijött ahogy a leírta a kis füzetecske, ja és DUPLÁN, és én is elrohantam a dokihoz mint egy zizi és benyögte hogy sajna öregszik a szervezet nem vagyok mai csirke(38). Amúgy most megyek valamikor dokihoz kiváncsi leszek hogy most mit mond,ha érdekel majd leírom. Szia!

2009. aug. 7. 10:47

3 hete tették fel nekem

ha van is pici vérzés vagy folyás azt csak a wc papiron, a betét tiszta

a görcsölés nem is inkább görcs, hanem annyi hogy érzek valamit 2-3 naponta, 1-2 perc ,de nem durva

-férjem nem érzi :) a szálakat

pattanásom nincs

hullik a hajam, de ez természetes a babám 3 hónapos:(

néha fáj a fejem:(

talán ennyi...

ja eddig szedtem rutascorbint és 1000mg c vitamint...

jővő héten megyek a Balcsira ha esetleg belemennék a vizbe ?jótanácsok?

-1. ne sokáig vizes fürdőruhába ...

-2......

675. Ágota 77 (válaszként erre: 669. - Calculus)
2009. aug. 7. 09:00

Szia!

Szerintem is halasszátok el a Mirenát egy hónappal. Ha fenn van, akkor teljesen kiszámíthatatlan lesz a vérzések és folyások milyensége, mennyisége, gyakorisága, ami eltarthat akár hónapokig is. Legalábbis a tapasztalatok ezt mutatják nagy számban... Bár a mennyiség az általában kicsi, inkább csak folyás de akár egész hónapban is előfurdulhat.

674. vviki2 (válaszként erre: 668. - Mogyoró)
2009. aug. 7. 08:16
Nekem megjött 2 napja, bár tényleg alig van....mininmális. Görcsölgettem is, és mielőtt megjött erős, tejeskávészínű folyás "jelezte"... Most van fent 3 hónapja.
673. vviki2 (válaszként erre: 666. - Dsaci)
2009. aug. 7. 08:13
Én is görcsölgetek még híbe-hóba és pattanásaim is vannak. Bár én még szoptatok, így nálam ez is okozhatja. Türelem...:-))
672. vviki2 (válaszként erre: 669. - Calculus)
2009. aug. 7. 08:11
Én a helyedben eltolnám egy hónappal a felhelyezést.
671. vviki2 (válaszként erre: 670. - Leticya)
2009. aug. 7. 08:11
A sima spiráltól igen, erősebb és bővebb lehet a vérzés. DE, ez nem sima spirál. Ez a MIRENA!!!!!
670. Leticya
2009. aug. 6. 22:01
Hat nekem a spiral nem jott be. A menzeszem majdnem 2 hetig tartott es nagyon eros volt. Ja es gorcsoltem amit nem szoktam. Kozotte folyton vereztem vagy jott vmi mas. A ferjemet szurta szex kozben. Ugyhogy en megszabadultam tole. Ez volt kb 2 eve es meg most sem alltam helyre rendesen. De az osszes ismerosom panaszkodik hogy a verzese hosszabb erosebb es gorcsos.
2009. aug. 6. 21:47
Sziasztok! Azt szeretném még megkérdezni Tőletek,hogy most raknák fel kb 10 napon belül a Mirenát,de szept elején elutazok a férjemmel,a gyerekek nélkül,és nem szeretnék vérezni, szerintetek toljam el egy hónappal,vagy addigra minden rendbe jön??? Nem olvastam vissza régebbre mert nem nagyon van rá időm , Jó éjt mindenkinek sziasztok, Brigi
2009. aug. 6. 16:00

Sziasztok!

Most kellene meglennie a mensimnek,és erős görcsök mellett(ez ugye nálam már megszokott:)),ilyen fehér sűrű folyásom van.Nagyon sok,2-3 tisztasági betét kell egy nap.Ez normális? Volt valakinek ilyen? Tegnapi nap kellett volna megjönnie,tegnap nagyon erős volt ez tejszerű folyás,ma már kevesebb.Mi lehet ez? Gomba biztos nincs,most voltam keneten,negatív minden eredmény,nem viszket,nem értem.:(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook