Nekem a rizses lecsó. Amikor a menyem állapotos volt, /nem terhes!/, úgy bezabált belőle, és nagyon dícsérte. Aztán néha a lecsót úgy is el szoktam készíteni, hogy karikázok bele egy szem krumplit. Attól olyan különleges lesz az íze. Nem régen vásároltam az Auchanban só nélküli ételízesítőt, ami édeskés, de ételbe téve nagyon jó. Próbáljátok ki.
A medvehagyma egy állati egészséges növény, intenzív fokhagymaízzel. Olyan a levele, mint a gyöngyvirágé és salátákat, rakott ételeket, főzeléket lehet belőle csinálni. Nagyon finom, gyakorlatilag úgy lehet használni mint a spenótot, vagy a mángoldot.
Én karácsonykor szoktam baconba csomagolt pulykamellet sütni, áfonyaszósszal és sütőtők, meg krumplipürével. Minden évben ezt kell csinálnom, mert a család imádja! Nem csak finom, de a színei tálaláskor!!!
Sütni sajnos nem nagyon tudok.De van pár receptem,amit imád a családom.Azt mondják,hogy ezek csak akkor jók,ha én készítem öket.A közös családi kedvenc a padlizsán sajttal sütve.De a petrezselymes burgonyát is csak akkor eszik meg,ha én fözöm.(Ezek is megtalálhatók itt a "Receptek"-ben).
na szóval: a csirke melett kiklopfolom teszek bele sonkát,sajtot,vízbe ásztatott aszalt szilvát,petrezselyem zöldet.az egészet összetekerem hús tűvel összefogom,bepanírozom és kisütőm.én olajsütőben szoktam sütni hogy egyenletesen és hamar megsüljön.ennyi