Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Minden áron gyereket, avagy mit tennél meg, annak érdekében, hogy babád születhessen? fórum

Minden áron gyereket, avagy mit tennél meg, annak érdekében, hogy babád születhessen? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
126. velociraptor (válaszként erre: 28. - Jenny30)
2010. júl. 11. 14:57

Szia Jenny!


Utolsó mondatodra kérdeznék rá, mit tudsz a petesejt adományozásról?

125. hte23 (válaszként erre: 122. - Mirike3)
2010. jún. 30. 21:56

Igazad van. Mindenkinek ismerni kell a határait. mit tud "bevállalni" Fizikailag, lelkileg, és csunya mert a lombik sokba kerül, anyagilag.


És igaz, nem kell utána soha többet gondolkodni, mi lett volna ha......


Nekem mikor leálltam, sokáig eszembe jutott, ujra kezdem mert szeretném átélni a pocaklakó növekedését.

Aztán rájöttem hogy van két csodálatos gyerekem.


ÉS MÁR NEM SAJNÁLOM HOGY IGY DÖNTÖTTEM.

TUDOM HOGY JÓL.

2010. jún. 30. 20:40

Kedves topik látogatók!

Nem szeretném ha bárki megsértene bárkit:(

Ezért kérlek titeket, hogy csak óvatosan a szavakkal, amennyiben ez nem ok, akkor sztem töröltetem ezt a topikot!

Beszélgessünk..okosan, de ne bántsunk senkit sem!!!!!

Előre is köszönöm!

123. jozsi.38 (válaszként erre: 121. - PAnncsika)
2010. jún. 30. 18:33
a férjemmel azt beszéltük meg ha az első beültetés nem sikerül nem próbálkozunk tovább de erre már nem kell gondolnom
122. mirike3
2010. jún. 30. 17:03
10 év alatt sok műtét, 6 lombik, külföldi gyógyszerek, új műtéti eljárás.... Ment el baba, vettek el beteg babát, örökbefogadási eljárást is végigcsináltuk .... A lányom ma 6 éves (5. lombik), az iker fiaim 4 évesek (6. lombik). Az életemet kockáztattam..... Ma boldog vagyok a gyerekeimmel, s jelenleg fizikailag is sokkal jobb az egészségem. Lelkileg meg összehasonlíthatatlan :) :) Én a tudomány akkori állása szerint és a szervezetem szerint is a végsőkig elmentem, de pont ezért megértem és pontosan értem azokat, akik ezt nem vállalják. Mindenkinek magának kell tudnia, hogy hol az a pont, ahol megáll. Viszont utána soha nem szabad rajta többet gondolkodni, vagy megbánni azt a döntést.
121. PAnncsika (válaszként erre: 115. - Jozsi.38)
2010. jún. 30. 16:53
De mit tettél volna, ha nem sikerül a baba!? Erre komolyan kíváncsi lennék.
120. PAnncsika (válaszként erre: 117. - C75565e593)
2010. jún. 30. 16:52
Nem kell magyarázkodnod. Látom közben lassan megérted, hogy miről is van szó!
119. PAnncsika (válaszként erre: 115. - Jozsi.38)
2010. jún. 30. 16:51
Amúgy meg nem vagyok "lombikos". De talán ez bűn lenne!? Pont ezért titkolják sokan, hogy nem tudnak "csak úgy" teherbe esni. Én nem szégyellem, igaz nem sok embernek mondom, mondtam el.
118. PAnncsika (válaszként erre: 115. - Jozsi.38)
2010. jún. 30. 16:49

Tévedsz! Méghozzá nagyot! Ez tipikus gondolkodás. Ha beleolvasol a naplómba, akkor láthatod. Én azon vagyok felháborodva, hogy miért kell elítélni valakit, mert képes harcolni a vágyáért, de kár is magyarázkodnom úgy érzem.

Én senkire sem haragszom. Sőt. Azt szoktam mondani, hogy ezt dobta a gép. De nem fogok belenyugodni. Csak sokan mintha ezt sugallták volna a hozzászólásaikkal. Nyugodj bele, mert rossz a géned, mert beteg babád lesz és hasonlók.

117. c75565e593 (válaszként erre: 113. - PAnncsika)
2010. jún. 30. 16:18

Akinek simán meg ya baba dolog az, nem gondol ebbe igazán bele.

Én láttam azt a filmet...és ott nagyon együtt értettem azokkal a párokkal...sokat szenvedtek mire a végére értek!


Volt akinek összejött, de volt akinek nem..de volt olyan is hogy a lombik baba útán jött egy másik is semmi beavatkozás nélkül:)

116. huszka (válaszként erre: 115. - Jozsi.38)
2010. jún. 30. 15:59
Én értem Panncsikát, Te szerintem nem..
115. jozsi.38 (válaszként erre: 114. - PAnncsika)
2010. jún. 30. 15:44
vagyis azért haragszol mert neked nem jött még össze.korábban én is el akartam indulni a lombikozás felé csak a sors közbeszólt hál istennek :-))
2010. jún. 30. 15:23

Még valami. Olvastam a fórumot már korábban is, de nem volt kedvem hozzászólni. Eléggé felbosszantottam magam, főleg a szelekciós beszólás miatt. Akkor ezek voltak a gondolataim:Rátaláltam egy fórumra tegnap. Végigolvastam, és elég határozott véleményem van róla. Hozzászólni nem akartam, mert nem volt kedvem sem vitára, sem mások meggyőzésére, de MEGBÁNTANI SEM AKARTAM senkit.Úgy érzem ezt hangsúlyoznom kell! Lehet így is sokan megköveznek majd. Mindenkinek joga van a saját, külön bejáratú véleményéhez, de annak elmondása a Hoxa egyik lehetősége.

Tehát:

A saját példámból indulnék ki, mint ahogy máskor is teszem. Én huszonakárhány évesen egyáltalán nem vágytam gyermekre, pedig akkor már együtt voltunk a párommal. Csavarogtunk, hegyet másztunk, és még sorolhatnám. Csak gondoltunk egyet és mentünk. Nem kellett igazodni senkihez, semmihez. Nem tudtam volna kényelmes életemet feladni egy gyermekért-így gondoltam. Sőt. Távol tartottam magam a babáktól.Soha nem fogtam a kezemben egyet sem. Nem hiányzott.

Valamikor 30 éves korom tájékán kezdett változni a véleményem, de úgy voltam vele, ha lesz legyen, ha nem, hát jó úgy is.

Majd hirtelen rám tört az anyaság utáni vágy. Csak jött és nem tudtam tiltakozni ellene. Azon kaptam magam, hogy mosolyogva nézem a gyermekeket, kismamákat. Mikor pedig egy gyermek a szemembe nézett, valami megfoghatatlan érzés járta át a szívem. Olyan kellemes, megnyugtató érzés. Talán szeretet. Nem tudom. De, ha visszamosolygott, már kenyérre kenhető voltam, vagyok a mai napig is. Talán erre meg kell érni, mert ennek magától kell jönnie. Mikor ezt súgja az agyad, a szívem. Befészkeli magát beléd, és már nem te parancsolsz. Érzed, hogy el kell indulnod az úton az anyaság felé. Mert ez a sorsod. Nem azért, mert társadalmi elvárás, mert mindenkinek van, mert ez a dolgod. Nem! Azért, mert TE ezt akarod. Éppen ezért nem értem, hogy hogyan tudnak véleményt mondani olyan emberek a témáról, akik nem tartanak itt, hisz el sem tudják képzelni, milyen érzés, mikor legfőbb vágyad az, hogy a karodba fogd azt a csöppséget, hogy igazi férfivá tedd az apját.

Az pedig, hogy meddig mennék el!? Bármeddig...

Miért adnám fel!? Ha elvesztem, összeszedem magam, megpróbálom újra, és újra..., és nem veszek tudomást az agyamra menő dumáról, hogy majd lesz másik, mert tudod a szelekció.

Na, ettől ordítani tudnék! Meg törődjek bele, hogy nem sikerül!? Ki hallott már olyat! Mikor biciklizni tanultam, ha leestem, beletörődtem, hogy nem megy!? Dehogy! Kicsit szipogva visszamásztam és megpróbáltam megint, ezer sebet, horzsolást szerezve, de a végén azért is megtanultam.

Anya, apa ott szipogott velem, de mellettem álltak.

Vagy mondhatnám a gyógyszereket is. Ha beteg vagyok, feliratom a gyógyszert, és be is szedem. Igaz, nem vagyok egy nagy orvoshoz járó emberke. Ha megyek, akkor már komolyan beteg vagyok. Mégis, ha kell a hormoninjekció, vagy más gyógyszer!? Miért ne szedném be!? Ha ez az ára a babámnak? Legyen!

Pont ilyen ez is. Hogy is szólt az eskü!? Jóban és rosszban!? A párok együtt mennek az úton, támogatva egymást, ha elfogy az erő, belefásulsz. Nyilván az életemet nem tenném fel rá, meg őszintén szólva a kapcsolatomat sem, mert szeretem a férjem. Ha nem akarja tovább csinálni, keresek más megoldást. Még akkor is fogadhatok örökbe. Ha én nevelem, akkor a sajátom lesz. Olyan emberré válik, akit én teremtettem, ha nem is a szó szoros értelmében. Nem a testemből fakad, de a lelkemből igen. Tehát: sajátom.

Vagyis a megtett út viszontagságaitól válik különlegessé számomra az a gyermek. Nem csak azért kell, hogy legyen, aki idős koromban, majd eltart, vagy ilyesmi, mondhatni hülye ok.

Ha nem az önzetlen szeretni vágyás vezérelne, bele sem fognék. Minek. Van elég szenvedő, eldobott gyermek a világon. Én nevelni, szeretni, óvni akarom. Szívemből, lelkemből. Igen, bármeddig elmennék.

113. PAnncsika (válaszként erre: 97. - C75565e593)
2010. jún. 30. 15:14

A kérdés sem fórumnak való, de ha téged érdekel a téma, akkor lehet róla beszélni. Ám, a baj nem igazán a kérdéseddel van, HANEM!!!!!

Szerintem nem olvastad el figyelmesen a hozzászólásokat!!! Egy-két kivétel van csupán, de a többiek kórusban szólják le, kritizálják, már-már sértegetik a gyermektelen, mégis mindenre képes "anyajelölteket". Nyugodtan ki merem jelenteni, hogy egyeseknek FOGALMUK SINCS, hogy miről is írnak, kiket kritizálnak.

Szerintük, tisztelet a kivételnek, aki nem tud "egy lövés után" teherbe esni, már nem is való anyának, mert ugye a gyógyszer, és egyéb rásegítések, mert az a természet rendje ellen való. Vagyis csúnyán kifejezve, dögölj meg gyermek nélkül, mert te nem érdemled meg! Felháborító ez a viselkedésmód! Milyen könnyű ám név nélkül írogatni valamiről. Én az ilyen embereknek azt kívánom, hogy csak egy kicsit lássanak bele egy szaporodni nem tudó nő, család fájdalmába. Bár némely hozzászólást olvasva igenis nekem is az a véleményem egyesekről, hogy bizony nem anyának valók!

2010. jún. 30. 14:57

Sziasztok:)

Szerintem egy nőnek sokat kel szenvednie...mire eljút abba a szakaszba, hogy baba legyen...

Van egy film

SEJTJEINK

aban szuperül benne van ez az egész....én láttam...de végig sírtam...mert picit beleképzeltem magam a szituba...

A fórum célja nem a vita...hanem inkább megismerni a másik oldalt, azokat aki k átélték..vagy előtte vannak..

111. spinneli (válaszként erre: 107. - Mandulacska2)
2010. jún. 30. 14:39

Nem azt írtam, hogy mindenki, de sajnos lehet ezt is tapasztalni.


Én sem gondolom, hogy fel kell adnia valakinek, de meg kell húzni egy bizonyos határt, ahonnan, bármilyen szomorú be kell engedni az elfogadást, hogy saját gyerek lehet, hogy nem lesz.

Hogy hol a határ, mindenki maga dönti el, remélhetőleg ott, ahol még lelki egészség megvan.

Volt, nem itt egy másik topikban egy hölgy aki nagyon szépen leírta, hogy hogy ment ezeken a stációkon végig.

Azt hiszem a nem akarok gyereket topikban.

2010. jún. 30. 14:39

Bocsánat én azt irtam hogy minden 10. pár ha nem több vmelyike meddő,azért legtöbb esetben a nő.

TEhát kihangsúlyozom minden 10.!!!

Szóval ha csak lombikkal lehetne babájuk akkor ne próbálkozzon???

Ilyen téren aki rákos az se kapjon kemót meg semmit ,mert ez a sorsa meg fog halni ha nem akkor pedig szerencséje volt.

Nem is értem te mint orvos hogy gondolkozhatsz így!!

Nálatok kinél volt a baj hogy örökbefogadtatok??


Kicsit morbid lenne swterintem ha minden meddő pár inkább örökbefogadna!!

Én és szerintem sok más lombikos társam is mindent megteszünk a babáért ,és igen végig járjuk a lehetőségeinket és majd csak utána lehet elgondolkodni az örökbefogadáson.Tudod a legtöbb nőt a lelkiismerete nem hagyja hogy ne fusson mindent végig a sikerért!!

De nem ez a fajta vagy!!


De igen nem mindenki alakalmas rá ebben igazad van!!!

109. huszka (válaszként erre: 105. - Mandulacska2)
2010. jún. 30. 13:55
Teljesen egyetértek Veled! :)
108. huszka (válaszként erre: 100. - Trapiti)
2010. jún. 30. 13:55

A szelekciót már korábban egy "kedves" leányzó megemlítette...én arra reagáltam elsősorban. DE! Zsanetta azokra értette, hogy "nem szaporodnánk, ha nem lenne lombik", akiknek olyan szervi problémájuk van, hogy nem eshetnek teherbe természetes úton. Ezt valószínűleg félreértetted!

Egyébként meg a lombikot mindenki döntse el saját magának.

És köszi a gratulációt a génállományomhoz! :)

107. mandulacska2 (válaszként erre: 106. - Spinneli)
2010. jún. 30. 13:34
Szerintem nem feltétlenül nyomorítja el magát lelkileg. Miért hanyagolná el a kapcsolatot? Azt szerintem másoknak is meg kell érteniük, hogy szomorú, és inkább tartani kell benne a lelket. Mégis hogy érezze magát, ha látja, hogy másnak van gyereke, csak neki nem? Meg azokat, akik nem törődnek a gyerekükkel , és mégis van. Ha abbahagyja a próbálkozást, attól még nem lesz boldogabb, mert csak az ürességet érzi. Aki tényleg akar gyereket, az szerintem mind így érez. Szerintem nem lehet csak úgy félretenni ezt, és feladni, ok, beletörődök, és élem az életem, nekem nem lehet. Legalábbis én nem tudnék. Egy család csak gyerekkel lesz család . Gyerek nélkül pár.
106. spinneli (válaszként erre: 104. - Mandulacska2)
2010. jún. 30. 13:27

pedig én is így látom, van egy szint ahol sajnos saját magát nyomorítja egy nő, akinek nem lehet gyereke.

Ez a kp.-i téma, csak ezért él, és elhanyagolja magát (lelki értelemben) és az egyéb kapcsolatait is.

Szomorú, persze nem mindenki jut el idáig, személyiségfüggő.

2010. jún. 30. 13:08
Hát mit ne mondjak, engem is elszomorít, ahogy a "természetes szelekcióról" és a "szaporodjon az, aki erre alkalmas" -ról beszélnek néhányan. Egyszer Czeizel Endre előadásán voltam, és ő szomorúan mondta, sokan azt hiszik, hogy az egészséges gyerek az jár. Persze én is egészséges gyereket szeretnék. Csak úgy gondolom, hogy attól még senki sem alkalmatlan a "szaporodásra", hogy nem jön össze neki. Csak valami nehézség van előtte. Én még nem próbálkoztam, és nem is szeretnék rákban meghalni, szeretném a gyerekemet látni felnőni. De mindent megtennék azért, hogy lehessen gyerekem. És szomorú, hogy ezen házasságok mennek tönkre. Egyébként akkor is mennek tönkre házasságok szép számmal, ha természetes úton jön össze a gyerek, vagy nincs gyerek. Az is tönkre tud tenni egy házasságot. és szerintem ez nem "csak egy baba miatt". Egy baba nem tehet erről. Akkor nem szeretik egymást eléggé. Én nem ítélem el azt se, aki örökbe fogad, mert biztos nagyon szereti. De nekem és sokaknak biztos hiányozna valami, egy űr lenne, ha nem lenne saját gyerekem a páromtól, nem mástól. És nem a társadalmi elvárások miatt. Ma már inkább a társadalom nehezíti meg , hogy gyereke legyen valakinek. Pl. nők munkahelyet is nehezen találnak, mert nem akarják őket felvenni, mert biztos gyereket akar, vagy ha gyereke van, mert táppénzre megy. Elég szomorú lenne, ha megint ott tartanánk , hogy csak a kiváló genetikai kódú szuperembereknek lehetne gyerekük.Nem is értem, hogy egy egészségügyis hogy mondhat ilyet.
104. mandulacska2 (válaszként erre: 41. - Db5df1d25b)
2010. jún. 30. 12:36
miért lennének idegbeteg hisztérikák? Ezek szerint neked nem olyan fontos a gyerek. De másoknak igen. Ettől még nem idegbeteg hisztérikák.
103. mandulacska2 (válaszként erre: 24. - Sunshine24)
2010. jún. 30. 12:32
Ez nem természetes szelekció. Inkább egy egészségügyi probléma. Ezzel az erővel hagyhatnánk meghalni egy beteg gyereket kezelés nélkül, vagy meggyógyul, vagy nem, mert szelekció. Szerintem mindenkinek joga van a gyerekhez.
102. mandulacska2 (válaszként erre: 98. - Huszka)
2010. jún. 30. 12:27
Még nem olvastam végig a hozzászólásokat. Én nem ítélem el a lombikosokat, inkább részvétet érzek irántuk, mert nem sikerül természetesen. Szerintem természetes, hogy mindenki megtesz mindent azért, hogy gyereke lehessen.
2010. jún. 30. 12:24
Én mindenáron szeretnék gyereket. Remélem, nem lesz szükség lombikra, hormonokra, stb, de ha igen, akkor is belemennék. Szerintem e nélkül nem érdemes élni.
100. trapiti (válaszként erre: 98. - Huszka)
2010. jún. 30. 12:05

Már ne haragudj, a természetes szelekció úgy jött szóba, hogy valaki azt mondta, ha nem lenne lombik nem szaporodnánk... azért ezzel nehéz egyetérteni.

És gratulálok a génállományodhoz ;)

99. huszka
2010. jún. 30. 07:23
És még egy szösszenet. Én igenis szeretném a saját génállományomat továbbörökíteni, mert a családunkban igencsak vannak jó tulajdonságok kódolva (persze rossz is), ami nem feltétlenül neveltetés kérdése!
98. huszka (válaszként erre: 97. - C75565e593)
2010. jún. 30. 07:20
Persze, ezzel nem így ebben a formában nem is lenne baj, csak meg kellene tanulni megfogalmazni úgy a véleményüket, hogy az a másikat ne sértse meg. Engem személy szerint nagyon sért, hogy itt a természetes szelekcióról beszélnek, holott ennek ahhoz semmi, de semmi köze. És igenis, el vannak ítélve a lombikosok és azok, akik mesterséges úton esnek teherbe. Itt nem arról van szó, hogy nem nyilváníthatja ki senki a véleményét, hanem annak módjáról. És, ha tényleg figyelmesen végigolvasod a hozzászólásokat, vannak bántó megjegyzések és vélemények! Ami szomorú..főleg egy orvos "ujjából"!
2010. jún. 30. 00:07

Nincs ebben a kérdésben semmi sértő.

Vannna akik minden áron babát szeretnének, vannak akik nem...vannak akik örökbe fogadnak, vannak akik nem...

De visszaolvasva senki nem ítélt el senkit.....

Nem sértő dologról beszélünk...van aki írt saját élményről...van aki csak kíváncsi hogya zajlik egy ilyen beavatkozás.

Igaz van egy két megjegyzés...de ez mindég így van..

Írta valaki a saját véleményét aki orvos...ő leírta miért nem...ezt a megoldást választotta...ez egy lehetőség élhet vele bárki aki elszánta magát:)

Persze az embernek vannak félelmei..kétségei...az , hogy egy gyermek egészséges lesz vagy sem...arra nincs garancia...ilyen az élet...

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook