Milyen könyvet olvasol most? Van kedvenc könyved, íród? (beszélgetés)
Köszi!
Amúgy kaptam egy kiselejtezett könyvtárat, és még van vagy 500 könyvem, de a legtöbbjét már olvastam régen, most csak ismételek. :)
Ami viszont nagyon nem megy, az a Doktor Zsivágó. Majd felnövök hozzá egyszer talán. :)
A másik, amire barátnőmék azt mondták, hogy életük legjobb könyve Clive Barker: Korbács. Szerintem nagyon xar.
Tegnapelőtt rámoltam, az Oxigénia már vár az ágyam mellett, Ő lesz a következő.
Fel kellett vidulnom, ezért Romhányit olvastam, ma meg dobozolnak majd egy kicsit Tóthék. :)
még kölyökkoromban párat... az állati elméket, a mesterségem a halált, az üvegfal mögöttet, a malevilt... nagyon szerettem!!!
ezt, amit az előző hozzászóló említ, nem ismerem. Milyen?
A Kazohinia nekem is a polcon parkol én sem bírtam végigolvasni :-P
Robert Merle-től olvastál már?Ő is nagyon jó!
azért kedvencem, mert egyszerűen nagyon jó!!! Olvastatja magát, és olyan képek, események vannak benne, amik nagyon az álom határán mozognak, de mégis megmaradnak a valóságban. Nagyon különleges atmoszférát teremt, amiben nagyon jó benne lenni! Különlegesen ír az emberi jellemekről, ír az elfogadásról, a szeretetről, és a mágikus szerelemről. Sokszor annyira gyermekdedek a szereplők, és a történetek is. Ennek ellenére tragikusak... néha úgy éreztem egy gombóc van a torkomban, annyira szomorú volt. Nagyon érdekes, ahogy az időt kezeli, ha eltelik egy nap, vagy egy év, vagy tíz, csak akkor van jelentősége, ha a szívedben is történt valamilyen katarzis, ami hagyott emléket benned. Ha nem, akkor tíz év annyi, mint egy nap. Ezt olyan fura felfogni nekem, hiszen mindennap jövök-megyek, mindig van valami... és talán nincs semmi, ha a lelkemben nem marad lenyomata a zizegős, loholós napoknak. Tisztelet és figyelmet követel az érzelmeknek, a befelé figyelésnek! ÉS még egy valami... a humora, az optimizmusa nekem sokat segített. A szereplők tragédiáját, dühét nem képes fájdalmasan előadni. Jobban szenvedek én olvasó,ha belegondolok, hogy mi történt, ő pedig már régen másról ír.... mindig egy megértő mosoly, egy kedves összekacsintás rejtőzik, a fájdalmak mögött.
Igen! Van még egy könyve: Szerelemről és más démonokról
Imádok olvasni. Heti 5 könyvet elolvasok minimum.. :))
Jelenleg ezt olvasom: Frances Hodgson Burnett: A padlásszoba kis hercegnője.
Egyébkén a kedven írom Jacqueline Wilson. Nagyon jók a könyvei :)
Javaslom, olvasd el a Tizenhárom almafa-t is :)
Az egyik kedvencem☺☺
nagyon szeretem még Németh László nőregényeit, különösen az Iszonyt!
Coelho, na ő még egy nagy favorit nálam!:)
Én meg a magyar utópia-irodalomból :) De eredetileg Kemény Ködképekjét akartam a Szép új világgal, de meghalt a konzulensem, és az új másfele terelte a munkát :)))
Szathmáry Kazohiniája azóta is itt a polcomon, szégyen-gyalázat megvettem, mert arra gondoltam, hátha beleírom, végül nem, és azóta sem olvastam el :(
Az Eszter hagyatékát imádtam, az Igazi és az Egy polgár vallomásai a másik két kedvenc... Olyan kár, hogy a legjobb írók műveinek sora nem végtelen :(
Én most betegállományban itthon, sokat olvasok, most olvastam újra a Szerelem a kolera idejént, mert vágytam egy kis fülledt, édes virágillatú trópusi melegre, nemsokára nekiesek Spirótól a Messiásoknak. Kíváncsi vagyok milyen lesz, a Fogság mindenesetre nagyon tetszett...
Egy gésa emlékiratai.
Nagy kedvencem Agatha Christie.
Azt még nem olvastam, de sort fogok rá keríteni. :) Nagyon-nagyon szeretem a könyveit..Anyum szoktatott rá :D Addig "rágta" a fülem, még elkezdtem olvasni Tőle, és nem bírom megunni. :)
Egyik nagy kedvencem: Az esküvő
:)
nekem kedvencem Stephen King, de igazából bármit elolvasok!Imádom még Maugham könyveit,főleg az Eső címűt,meg Orwell Állatfarmja is verhetetlen számomra!:)
Ja meg még a Lepkegyűjtő nagy kedvencem!
Danielle Steel - Tudok még szeretni
Ezt olvasom most, nagyon szeretem a könyveit :)