Milyen emberek azok akik lelövetik a kutyákat? (beszélgetés)
ezt az indokot én is teljesen megértem és elfogadom. egy kóbor eb a szomszédasszonyom orrát harapta le.
viszont minden ok nélkül (szadizmusból) élőlényre lövöldözni nálam is kiveri a biztosítékot
Ez esetben meg tudom érteni a likvidálást... régóta kóborolnak, gondolom enni nem kaptak, csak idő kérdése ez esetben, hogy mikor keresnek táplálékot; ez ugye valamilyen kisebb állat, ne adj Isten gyerek :S
Persze utólag lehet felhördülni, de amikor utcára kerültek senkit nem érdekelt, hogy mi lesz velük. Miért nem fogadtátok be őket vagy vitettétek menhelyre?
Szomorú.
Mindentől függetlenül ne sétálgasson kóbor kutya az utcán. Se szépen kettesben, se sehogy.
Ne haragudj, de Te is hibás vagy ha láttad, hogy régen kóborolnak, miért nem léptél a jegyző, vagy valamelyik állatmentő felé. Lehet tényleg azok a kutyusok ölték meg az őzet.
Kutya és mindenféle állatbarát vagyok, de sokszor úgy érzem aki csak a hangját hallatja és nem cselekszik semmivel sem különb, mit aki a munkáját végzi, mert az a vadász azt végezte, ha kihívták, neki kötelessége volt kilőni őket, főleg, mert a vadállományt kell védeni neki.
Ne hidd, minden attól függ mennyire szoktatod magadhoz. Egy csirke is tud ragaszkodni hozzád, a disznó kimondottan értelmes lény.
Az emberrel is ha nem foglalkoznak,érzelmi sivár lesz...és talán pont ezért vetemedik ilyenekre.
Egy komplett regény lesz az első hozzászólás?
18 perc. Lassan elfogy a türelmem...
Persze hogy ritka.
Nálunk 2-szer volt kint a vadász lelőni a "kóbor" ebeket, de ők falkába verődve fenyegetést jelentettek más kutyákra, macskákra, emberekre. Persze előtte nem egyszer volt figyelmeztetés, hogy aki kint tartja a kutyáját számoljon a lehetőséggel; de csesztek rá a "felelős" gazdik; így végső megoldásként ezt alkalmazták.
Ez lehetett olyan 2 éve, azóta egy kutya sem lófrál gazdátlanul az utcán.
Így ezt az indokot még meg tudom érteni; de kedvtelésből kutyát lövöldözni igen beteg dolog.
..és a szelíd őzikét, vagy szarvast, nyuszit ?
Én egyiket se lőném le..emberen már elgondolkodtam .
További ajánlott fórumok:
- Kérdések azokhoz, akik értik az emberek reakcióit.
- Bevallom, nem értem azokat az embereket, akik nem akarnak...
- Miért marják egymást azok az emberek, akik állítólag szeretik egymást?
- Miért azok az emberek foglalkoznak más öltözékével, akik nem annyira stílusos,divatosak?
- Régen sose értettem azokat az embereket, akik előbb adtak...
- Lehet hinni azoknak az embereknek akik itt segitséget kérnek,