Mikuláslevél (beszélgetés)
Az én fiam, kiírta egy papírra nagy betűkkel:
SZENT MIKLÓS IDE! és persze odarajzolt egy nyilat is :D ami a cipőjére mutatott :D
És mikor mosolyogtunk - vérig sértődött. Jogosan. Pedig nem nevettünk, csak mosolyogtunk.
Ezért nem szabad dorgálást sem a Mikulástól...vérkomolyan veszik ám!
jójó, mondjuk nálunk még nincs pici :(
a 34 éves kis gorillám meg nem biztos hogy díjazná ha összemaszatolnám az ablakot :D
Mit meg nem tesz az ember azokért a büdölkölkökért :D
És minden perce megéri :D
Azt hittem az ablakra csináltátok :D
Tényleg szuper ötlet!
Nekem is baromi fárasztó volt ám hajnali háromkor ébredeni, hogy a nagy fiaimnak a cipőbe tegyem a csomagot :D de ők is elvárták ám!
A havas kéznyom de jó!
A tej meg süti nekem amerikás, de az is igaz, hogy ezt látják minden filmben, tehát az is jó :D
Tovább fejlesztve: ott felejtett fél pár kesztyű :D Tárgyi bizonyíték :D
Mínea Versikéje a Mikulástól
Kiscsomagot most kibontja,
mi az ajándéka, most megtudja.
Csicseregték a madarak,
Hogy akadt néhány feladat.
Segítettél anyukádnak
Piros meglepetés jutalmad!
De ne felejtsd el kicsi lány,
A takarítás sem hátrány.
Ha rendet raksz a szobádban,
nem lesz virgács a csomagban.
Mit látsz még a kis csomagban?
Meglepetés, mi szépen csillan?
Megsúgom, az csillámpor,
Valódi, az Északi-sarkról!
A te gyerekeidet te ismered a legjobban :D
De ha vmit írsz, legalább dorgálás ne legyen benne, ha egy ilyen "nagyhatalmú" valaki "bántja", az igencsak nagy törést tud okozni egy gyermeki lélekben. A varázs elmúlik, és félelem lesz belőle. Minden gyerek hiszi (teljesen jogosan!!!!), hogy ő JÓ. Csupa nagy betűvel, JÓ. Ha ebben a hitében meginog....az baj. A Rossz nem azt jelenti, hogy nem csinált rendet....főleg egy gyereknél. A ROSSZ, az maga az ősgonosz...gyerekeket rabol, és embereket öl..stb.stb. Nekik még minden fekete és fehér.
Ha a Mikulás akármilyen kicsikét is azt mondja, hogy ő ROSSZ....talán még el is hiszi, és akkor valóban az lesz.
Ha írsz, akkor csak dícsérj!!! Minden apróságért! Büszke lesz, és megerősíted az önbecsülését :D
Szerintem a Mikulással való kommunikáció egyoldalú :D így nem is igazán nevezhetjük annak. De szerintem meg pont ez benne a jó. A Mikulás "csak" ajándékot hoz, így jelzi, hogy ki volt jó és ki nem. Aki nem, az kap virgácsot. Hatásosabb mint bármilyen levelecske - hangsúlyozom, szerintem :D
Ha lesz írsz bármit...hogy, mit csinált jól stb. pont elveszed a gyerektől azt a szabadságot, hogy úgy értelmezze a dolgokat, ahogy ő szeretné...lehet ő mást gondol magáról...hogy ő mi mindent csinált jól, vagy akár rosszul. És ezek a gondolatok hozzá tartoznak a varázslathoz, hiszem a Mikulás mindent lát...azt is amit az anyu nem.....