Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Ne offold a kérdést, a családi pótlék fórum csevegője itt található!
A családi adókedvezményt az tudja igénybe venni, aki személyi jövedelemadó-köteles jövedelemmel rendelkezik. Ez származhat munkával szerzett jövedelemből, illetve egyéb adóköteles jövedelemből.
A kedvezmény összege függ a családban élő eltartottak lélekszámától, de a kedvezmény csak a kedvezményezett eltartott után vehető igénybe. De, ha egy családban van kedvezményezett eltartott és eltartott is, akkor is más lesz az adókedvezmény összege, mintha csak kedvezményezett eltartott lenne. Mielőtt a részletekbe bocsátkoznánk, kettő fogalmat nem árt tisztázni. A kedvezmény az az összeg, ami a személyi jövedelemadó alapot csökkenti, tehát a bruttó munkabért csökkenti a kedvezmény, és ez által kisebb összeg után kell szja-t fizetni. A családi adókedvezmény természetesen ezzel teljesen összefügg, de ez az az összeg, amennyivel kevesebb személyi jövedelemadót kell fizetni, tehát több pénz marad a zsebünkben, azaz mintha emelkedne a nettó bérünk.
Szia.
Azt hiszem, hogy lényegtelen egy fórum tekintetében a lakhely.
A lényeg, hogy Óbudától kezdve, Zalaegerszegen át Nyírbogdányig, majd mindenhol munkaszüneti nap lesz a hétfő a köztisztviselőknek, mert bármely város, falu honlapján kiírták, hogy a hivatal zárva. Ez volt a lényeg, nem az hogy ki hol lakik.
S abban teljes mértékben igaza van Tormás30 felhasználónak, hogy törvényben nem létezik a nap, mint munkaszüneti nap, mert Lázár törölte el 2017-ben, viszont hagyva egy kiskaput, hogy az önkormányzatok dönthetnek úgy, hogy munkaszüneti nap, ahogy látom meg is teszik.
Ez természetesen nem befolyásolja az utalás időpontját.
Szia.
Én írtam, hogy a bank nálunk zárva és más, aki takarékos, de valószínű, hogy szabolcsi, mert a viharkárok helyreállítása miatt lesz csak zárva.
Semmiben nem érinti az utalás menetrendjét.
Sehol senki nem írt szerdát, mert a számlára utalást követő máspodik napon viszi a postás ami 4.-e, ahogyan Xy is írta.
Tegyük tisztába...
Július 1-én utalnak,2-án levehető!.
Postán 4-én hordják,de lehet 5,mert van rá példa!
Az azonnali utalás 2020 március 1-től lép életbe,de ezeket a juttatásokat nem érinti,ezek maradnak a régi kerékvágásban.
Ezentúl, ha nem tetszik bármely kérdésem, nyugodtan nyomj egy "piros kezet" és majd a moderátorok intézkednek a hozzászólásomat érintően, ha számodra sértő.
Kellemes hétvégét kívánok!
Kértelek, nehogy rosszul érintsen....Csak egy kérdést tettem fel az alábbi miatt, nem bántásból.
2017. január 1-jén lépett hatályba a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény módosítása (2016. évi CLXXX. törvény 3. §), amely alapján a Közszolgálati Tisztviselők napja, július 1-je, már nem munkaszüneti nap
Ja és nem a fatisem...
Elnézést mindenkitől!
Már megtudtam közben, hogy csak a közszférában lesznek zárva a hivatalok.
Náluk egy a nyomorult városban áram-szolgáltatás javítása (viharkár) miatt lesz zárva a posta és az a két bank ami van, hétfőn.
Egyébként a hivatal a köztisztviselők napja miatt úgy is zárva lenne.
Még egyszer elnézést azoktól akik segítettek, én voltam tájékozatlan!