Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Ne offold a kérdést, a családi pótlék fórum csevegője itt található!
Na ez a probléma, hogy 3 külön cégnek adták el a tartozásom. Ebből ki lett fizetve minden, az utolsó bérletiltásom az októberi fizumból volt. Két cégtől és a munkáltatómtól várom a kifizetéses papírokat, amivel tudom igazolni, hogy nincs tartozásom, mert a harmadiknak most jutott eszébe. Csakhogy telefonszámuk nincs, a megadott címen már nem léteznek, és a cégbíróság oldalán csődeljárás van a céghez írva. Ha a kezemben lesz minden papír, akkor tudok a bankba menni, hogy levetessem az inkasszót és tudok feljelentést tenni, hiszen egy már kifizetett tartozást akarnak behajtani. Addig a fizumat is úgy tudom menteni, hogy a férjem számlájára kérem az utalást, és csak a "kis" pénzeket hagyom rajta. Nevetséges lenne ez az egész, ha nem lenne nagyon gáz 🤷♀️
Nyilván nem szeretnék kifizetni újra egy már kifizetett tartozást.
Akkor ha jól értelek, akkor lényegében a családihoz nem fognak hozzányúlni? (ne haragudj, ha értetlennek tűnök, csak már teljes a káosz az agyamban...)
Szia
Én is voltam ilyen helyzetbe és bár igaz hogy családi pótlékból nem vonhatnak a jogszabály szerint de sajnos a bank azt nem nézi hogy mi és kinek a pénze csak azt hogy van rajta pénz. Azt tudod csinálni hogy bemész oda aki inkasszót tett rá és megpróbálsz vele egyezkedni ha valamennyit befizetsz azonnal leveszi az inkasszót. Ha nem akkor igen csak azt a 28.500 Ft ot kapod meg de csak személyesen a bankba. Remélem tudtam segíteni sok sikert! 😊 Szép napot!
Sziasztok!
Nekem fura kérdésem lenne. Inkasszózták a számlám, most spec - 100ezer rajta az egyenleg 🤦♀️ (hosszú a történet, a lényeg, hogy míg leveszik az inkasszót lehet akár 3 hónap is, aztán jöhet a visszaigénylés).
A bankban azt mondták, hogy elméletileg nem vonhatnak le teljes összeget a családiból, csak bizonyos százalékát, de azt sem tudom kártyával levenni, csak személyesen. Viszont jogszabályban meg azt olvastam, hogy a gyerekek után járó járulékokból nem vonhatnak. Megint máshol, hogy minimum az öregségi nyugdíj összegét meg kell hagyni, ami 28500ft,viszont a családi 26600.
Tud valaki segíteni, aki volt ilyen helyzetben, hogy mire számíthatok?
Köszi szépen a válaszokat
Sziasztok jó reggelt
Államigyerektartás számlán ,erste bank Tatabánya
Szia!
A gyerektartás 18 éves korig fixen jár, havi x összeg.
Ha júliusban tölti be, egész havi jár, ha nem tanul tovább a bíróságon kell kérned a gyerektartás megszüntetését.
Az adókedvezményt addig tudod rá érvényesíteni, míg családi pótlékot kapsz utána.
Szia!
Nem lesz emelés.
Sziasztok!
Februártól családpótlék emelés lesz??
Köszi irj!
Köszönöm a válaszod :)
Ha nem tanulna tovább akkor azt jeleznem kell a munkáltatómnak,illetve az apja munkáltatójának júliusban?
Sziasztok!
Tudom nem családi pótlék,de lenne egy kérdésem: a nagyobbik gyerkőc július 5-én tölti be a 18. életévét,én veszem igénybe mindháromra az adókedvezményt-kell jeleznem a munkahelyemen,hogy betölti a 18-at? És ami a gyerektartást illeti,ha nem menne tovább tanulni: augusztusban akkor még időarányosan jár (5 nap) vagy arra a hónapra még jár? Ezt is jeleznem kell a munkáltatónak? Válaszaitokat előre is köszönöm! Szép napot Mindenkinek :)
Sziasztok!
4. munkanap,azaz csütörtökön.