Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
[link] A linket lehet kiveszik, de hátha valaki még nem tud róla, kisgyerekes bérlet a BKV-n
én is csak azt tudom írni amit az előttem szólok,hogy nekem is amikor még se ovis se sulis nem volt a kicsi akkor"csak" az évi 2-szeri pénzbeni támogatást kaptam,amit mostantól utalványba adnak.
szia.szerintem rájuk "csak" az évi 2x-i pénz jár,ami állítólag most már utalványabn jön.
nekem a fiam ebédel ingyen az oviban, a 8 hónapsra is megkaptam, de rá is "csak" az utalvány jön,más nem..
Ez egy természetbeni juttatás, ez pénzre nem váltható.
Szerintem sehogy, miért nem ebédelnek?
Sziasztok segitséget szeretnék kérni.Nem nekem kellene hanem a szomszéd asszonynak.Gyermek védelmit kap de csak a kicsi ebédel az iskolába a 2 nagy az nem veszi igénybe az ebédet.A két nem ebédes után hogy tudná igénybe venni a támogatást.köszi aki tud segitsen.
Igen van! Mikor igényeltem a családit már 12 nap múlva a számlámon volt egy havi pénz! A Gyásra relatív sokat kellett várnom mert augusztus 13-án adták be a papírjaim és szeptember 29-én utalta az augusztus 31-ig lekönyvelteket!
Szia!Azt tudom pesti mák naponta utal nógrád minden csüt.De szerintem hívd föl őket mert elvileg 30 nap az átfutásidő!
Jó reggelt mindenkinek! Én nem olyan régen néztem a netbankot és akki GYED-en van annak rajta van a számlán, de még sms nem jött maj olyan 7 és 7:15 között jönn majd az sms meg nekem!
Sziasztok! A hóközi utalás hogy van a MÁK-nál? Tud róla valaki valamit?? Van 1 bizonyos nap amikor utalnak, vagy több ilyen is van? 1,5 havi GYET-et várok napok óta.. de még semmi :((
Sziasztok!
Budapesti vagyok és Gyás már rajta van a számlán most jött az utalás.
szerintem nagyon sokk igaság van it le irva mert atol fügetlenül hogy 3-gyerekem jár suliba 1-oviba nem esznek ingyen hanem 50%kot fizettek ami havonta 21000ft be kerül semm én semm a férjem nem keres többet a minimál bérnélés ugy tudunk hust enni minden vasárnap hogy van tyuk,diszno,igy van hus is az asztalon.
sziasztok van egy témám de senki nem válaszolt még.:(tudnátok segíteni? remélem nem szegek szabályt ha belinkelem a topikot:)
[link]
Előre is kösziii
És nyilván, ha véletlenül lebukna, egy jobb módút nem vágna földhöz, ha vissza kellene fizetnie, mint azt, aki azért csalt benne, mert kénytelen volt, hogy legalább a gyerek a suliban egyen főtt ételt.
Jah, a bébiszitternek ugyanannyit fizet, mint 2 gyerekre fizetett. Azért őt se sajnálom, jól elvan.:)
És, hogy miért kapja meg az, akinek ennyi pénze van, a gyermekvédelmit meg mindent, míg a valóban rászoruló sokszor 1000 ft eltérés miatt esik el tőle? Mert, akinek van, az lazábban és könnyebben mer más számokat írni a papírra, más nevére íratni, más számlaszámra kérni..stb..míg a szegény vigyáz rá, óvja, nehogy azt a keveset is elvegyék tőle.
Mondjuk ilyeneket én is ismerek. Minél gazdagabb, annál smucigabb. Ismerek olyat is, akinek az asszony sosem dolgozott, mert nem is kellett, nem volt rászorulva, és 3 gyereket vállalt be, hogy kapjon anyaságit. Persze a gyerekeknek van bébiszitter, aki hozza viszi őket az oviba, sőt még szülőire is elmegy, mert a nőnek akkor volt aerobic.:))) Mondjuk, régen pipa voltam rájuk..ma már nem vagyok. Olyan egy nyomorult hazug világot élünk, ott húzzák le a bőrt az emberről, ahol tudják, hogy ma már azt mondom, hogy ragadjon is meg mindenki minden lehetőséget, ha épp nincs rászorulva, akkor is. És lehet megkövezni ezért a mondatért.:)
sziasztok további jó beszélgetést kivánok!
csak arra kell ügyelni mire az egyik lejár inditva legyen az anyasági hogy meglegyen a folytonoság ne legyen kiesésed anyagilag.
igy ahogy mondod én is igy csináltam!
Szerintem ha megszületik az 5 baba, akkor gyest igényelsz, és ha lejár a gyes, akkor megint igényled a főállású anyaságit. Kettő nem jár egyszerre, de érdeklődj máknál.
Szia!
Hogy sikerült az élesztő nélküli kenyered?
hát akkor gratulálni kell nekik biztos valamit jól csináltak vagy benyalták magukat vagy pénz beszél!
Ja és még a pofátlanság teteje bevették őket a minden gyerek lakjon jól programba.!És 2 autó ház kocsma!És ez egy falu 900fővel.
Szüksége ugyan nincs rá csak vastag a bőr a képén!Én ismerek ilyen!:(
igen egyetértek .csak azt nem értem, hogy erre mi felénk is nagyon sok ember meghazutolja önmagát hogy ezt mért kell csinálni tudom hogy szegény és mégis úgy viselkedik mintha a böre alatt is pénz lenne közben meg alig bir márol holnapra megélni!az ilyen embereket kinem állhatom!!!
Gondolod akinek a bőre alatt is pénz van szüksége van arra a pár ezer forintra?
Szerintem rajtunk kívül még jó pár embernek az egegbe szökik:)
nekem is vannak gyerekeim és hát igen csak meg kell gondolnom hogy mit fözök szinte minden nap fözök hogy változatos legyen a kaja a gyerekeknek.igaz szegényes parasztos kajákat csinálok de mindenki jól szokott lakni vele.
További ajánlott fórumok: