Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Az jó is tud lenni mikor néha elengedheted ici-picit magad és nem kell rágódnod azon mit eszel ma/holnap.Nállunk is szokott ilyen lenni:DÉn pl kifejezettem szeretem a sült párizsit:D
szerintetek 5.ig kapunk családit?nem tudtam még télapóra venni semmit...
Igaz,csak ne lenne senkinek anyagi problémája kár hogy nem élhetünk így.Sajnos ez mindig probléma lesz.
nekem az egyik "örökölt" fiam dongalábbal született....
Nekem ezt sem kell bemutatni..a saját anyámat nem érdekelte az sem, ha az avar alatt alszom.
de még milyen nyugalmat.szivesen kipróbálnám.
jah és nem feltétlen pénzre gondolok itt,hanem mondjuk élelmiszercsomag,vagy ilyesmi...tehát igen a pénz nem boldogít,de nem árt ha van olyan boldog tudok lenni ha nem kell sakkoznom h ma mit eszünk...ezért ma pl sült párizsi volt az ebéd meg vacsora is kenyérrel,amit én sütöttem...ez van sajna
Ha arra a mondatomra gondolsz miszerint nem hiszem,hogy azért költi el valaki az utolsó pénzét mert beírják,hogy hamarabb jön a családi pl...akkor azt csak általánosságban írtam ,nem gondoltam konkrétan senkire...
Én is ennyi idő voltam,én is elváltam 1x már nekem már csak az anyukám él,de ő is munkanélküli messze is van tőlünk nem tud(és nem is akar nagyon) segíteni.anyósom apósom betegek nem lehet rájuk számítani,de sajna sokszor kell hóvégén kérni tőlük hogy kihúzzuk.Én sajna csak a magam módján tudok segíteni pl kinőtt ruhák cipők...De jólesik és ez a lényeg:)
nekem a nagylányom tejfehérje allergiás,a kissebb tejcukor allergiás.
Nem boldogít, de ad egyfajta nyugalmat az embereknek.
ez nagyon szép gesztus tőled...van akinek a saját rokonsága sem segít...pl nekünk,pedig tudják a helyzetünket nagyonis.....
25149es hozzászólásomban írtam, amire pont azt írtad, hogy olyan nincs, hogy valaki egy beírás miatt elkölti a maradék pénzét (nem mintha olyan nehéz lett volna 5ezret elköltenie az illetőnek)
én boldog vagyok így is,hátha még pénzem is lenne,afülemig érne a szám mindig.
Én is tudom milyen nehéz körülmények között élni. 15 éves korom óta állok a saját lábamon, a családomból senki nem él már, nem volt anno segítségem, amikor elváltam. Nehéz, de találékony időszak volt.:)
Valószínű épp ezért segítünk (mert nem beszélhetek egyes számban, hiszen a családommal közösen segíünk) másnak.
A mondás úgy tartja a pénz nem boldogít de igen persze nem minden esetben,létünk egyik alapja.
Már ne haragudj ,de mikor és mivel????
ez milyen jó lenne,lehet kéne kérelmezni,mert ez amit egy hónapra adnak egy gyerekre ez édes kevés....sőt nekem van egy tartósan beteg is...
Én pl a gyerektartást vártam a multhétre,de sajnos nem jött meg.Aki meg olyat ir,hogy minek annyi gyerek,az nem tudja milyen nehéz körülmények között élni,és aki azt írja hogy ő nem várja az sem.1 lurkóra is rengeteget kell költeni,hát akkor 2-3-4 stb..-re:(és mivel manapság nincs értéke már a pénznek nagyon nehéz kijönni belőle,ha csak azt veszi az ember hogy egy cs. pelus 4600 ft.Mert mondjuk az én esetemben sajna az se mindegy milyet adok rá,mert csak 1 fajtát bír el.és havi 2x megvenni már az is sok.Igenis nem szégyen várni a családit!!
Látod, épp most mondod, hogy sok emberre rásütik, hogy hazudik..épp most sütötted rám te is, hogy én hazudok...:)
Akkor most ez hogy is van? Az egyiknek szabad, a másiknak nem?
mindenki pénzből él.a mai világban minden héten utalhatnának.valljuk be,hogy ez így van.hi.hi.hi.
Olyan is ír ide, aki nem is kap csp-t, mert még nincs gyereke..:)
És az a helyzet, hogy én azt vettem észre, hogy általában azok nem tudnak normálisan értelmezni egy egy hozzászólást, és azok veszik magukra a dolgokat, akiknél nem csak pénzügyi gondok vannak...nemrégiben oldalakon keresztül hajtottam valakinek, hogy a másik nem úgy gondolta, ahogy ő értelmezi, mire a végén nagy nehezen felfogta, és úgy fejeződött be a szitkozódás.
Sok embernek kell a pénz és ez miatt ingerültebbek is az emberek én csak azt nem szeretem ha valaki jobban tud mindent de ö sem biztos a dolgában.
Sziasztok! Lemaradtam róla mi is történt itt.De két dolog biztos aki itt van az várja a családit plusz feltöltődést jelent sok embernek a nehéz napokban ,hogy "baj"társai vannak.Néha az is sokat segít ha reményt kaphat,hogy valami hamarabb jön.Ja és nem hiszem ,hogy bárki elrohan elkölteni utolsó pénzét mert beírják,hogy hamarabb jön a pl a családi.De az igaz ,hogy az ember meggondolja mit is írjon ...mert hamar rásütik,hogy hazudik.De jó ez az oldal régóta olvastam mielőtt regisztráltam.Csak némely emberek azt gondolják előjogaik vannak mert régebben regisztráltak.Attól még lehet valaki hiteles,hogy új......Amúgy kitartást hátha holnap mégis csak lesz........
látom, ma is zajlott az élet.eszméletlen.
én is így keveredtem ide:)bár én nem kérdeztem hanem helyzetjelentést adtam mert kiváncsiságbol érdeklődtem a mák-nál.nekem ezért szoltak be.pedig csak segíteni akartam azzal hogy megtudtam valamit az illetékestől és leírtam.
Hozzáteszem persze azt is, hogy akit az első vitában említettem, azt törölte is Hoxa, vagy valamelyik moderátor. (nem tettem panaszt rájuk). Szóval vannak, akik így keverednek ide, beírnak, aztán itt ragadnak, mert van pár értelmes ember, akikkel tényleg lehet jókat beszélgetni...igaz lassan elfogynak.
További ajánlott fórumok: