Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Azért milyen sz*r már hogy aki tisztességesen,normál körülmények között nevelni a gyerekét,dolgozik és nem hagyta abba az iskolát,az meg nem kap semmi segítséget.
bocsánat, az első pont tehát a gyermek életkora kisebb mint 5 év : életkor < 5 év
Óvodáztatási, sok feltételnek együtt igaznak kell lenni:
1. a gyerek életkora > 5 év.,
2. gyermekvédelmire legyen jogosult,
3. határozatban legyen megállapítva, hogy halmozottan hátrányos helyzetű:
- a szülő(k) alapfokú iskolai végzetsége, ÉS
- a szülő alacsony foglalkoztatottsága,
- a félkomfortos, komfort nélküli szüks,lakás illetve egészségtelen lakókörnyezet .
ebből a háromból kettőnek igaznak kell lenni, akkor halmozottan hátrányos helyzetű a gyernek.
4. óvoda igazolása rendszeres óvodába járásról,(min 2 hónap)
kb. ennyi .........
Sziasztok! Bocsi,hogy megkérdem,lehet már más is megtette,de mi az az óvódáztatási ? Ki kapja azt ? Nekem nem aktuális,csak érdeklődöm. (Nálunk vmi ilyesmit csak a cigány családok kaptak)
pest megyeben mikkor lesz erzsebet utalvany?
A férjem augusztusban igényelte, és a nagy már 16 lesz decemberben. Mindegy hány éves a nagy, a lényeg, hogy addig jár, amíg nem lesz a kicsi 8, vagy a nagy nem tölti be a 18-at. Nincs ilyen törvény, hogyha újra igényled, a nagy nem lehet több, mint 14.
nálunk az önkormányzat ósztya az erzsébet utalványt mi 26án kapjuk
Köszi a válaszod !Sokat segítettél!
Lehet szüneteltetni a Gyet-et, de arra figyelj hogy ha az igénylés feltételei már nem állnak fent, akkor nem tudod újra kérni. Én most Gyeten vagyok, ami ugye a legkisebb gyerek 8 éves koráig jár, viszont az igénylés feltétele hogy a legnagyobbnak is 14 alatt kell lennie az igénylés pillanatában. Nekem a nagy már 15 lesz, tehát ha most megszűntném és nem jönne be.. akkor nem kérhetem újra. Miért nem beszéled meg a főnökkel hogy csak 6 órában jelentsenek be amíg tart a Gyet? Heti 30 órát meg nem haladóan lehet mellette munkát végezni.
Én egész évre visszamenőleg megkaptam.2 éve kértem a módosítást a MÁK-tól,9.hónapban,és január 1-től visszamenőleg megküldték a 9 hónapot.
úgy tudom, visszamenőleg 3 hónapra adják meg
valaki tugya hogy az egyedülállokénti cspét hámy honaptra agyák visza azt az ezer pár száz forintot mert én e honap elején igényeltem de már két éve egyedül álo vagyok
Sziasztok. nem tudja valaki mikor utalja a mák az erzsébetutalványokat? amit a gyermekvédelmire kapunk.?
"""megszabják ma azt hogy hol vásárolj holnap meg azt hogy merről vegyél levegőt és merre fújd ki lassan""""
Ebben az esetben ha te ezt így érzed, nem kötelező ennyire kötött és téged ennyire borzasztó helyzetbe hozó ellátást igénybe venned, tehát mondom , nem kötelező!!!!
Igen, előírják, mert nem biztos, hogy arra költik el nagyon sokan a pénzt amire szánták....
Ha közpénzből megy a dolog azok felé is el kell tudni számolni akik kitermelik azt... mások sem kapnak már levegőt mert annyira keményen dolgoznak és alig van látszatja, mert a jövedelmük több mint felét szoc. alapon megkapják olyanok akik képtelenek(butaság, tudatlanság), illetve nem is akanak saját sorsukon javítani(lusták, csalók) és mindig másoktól várják a segítséget! Tehát annak is vannak szempontjai akiktől származik a Te rgyvk-d, óvodáztatásid, lakásfenntartásid ilyen olyan segélyed.És szerintem ez is teljes mértékben jogos igény!
Az ápolási az amire azt mondom, hogy megalázóan kevés, de csak azok esetében akik TÉNYLEG ÁPOLNAK! Na itt az emelés előtt azért megvizsgálnám az összes ápolási díjon lévőt, mi az ő ápolási tevékenysége, miből áll!
Az egészségi állapotodat, hogyan, hány %-ra minősítették?
Talán a jogosultságot ELBÍRÁLÓ szervtől érdeklődj, hidd el jobban jársz! MÁK! csak bátran!
sziasztok! ajatok nekem jó tanácsot ma elvittem a kislányomat Audiologiára hallás vizsgálatra és ott ki muttaták hogy kb:80 százalék hallás csökkenése van és azt mondták hogy ujra kell meg műteni illetve kis csövecskét be ültetni a mind a két fülébe és igy jár e emelt családi pótlék és gyes jár e továbbra is eddig meg vonták.irjátok meg mindent.sziasztok.jó lenne privátba irni
tetike ezt ott kellett volna megkérdezni!
sziasztok! ajatok nekem jó tanácsot ma elvittem a kislányomat Audiologiára hallás vizsgálatra és ott ki muttaták hogy kb:80 százalék hallás csökkenése van és azt mondták hogy ujra kell meg műteni illetve kis csövecskét be ültetni a mind a két fülébe és igy jár e emelt családi pótlék és gyes jár e továbbra is eddig meg vonták.irjátok meg mindent.sziasztok.
Szia Előszőr is regisztrált munkanélkülinek kel lenned az egy háztartásban élők jövedelme nem lehet több 25650ft De itt ha pl vagytok 3 az nem 3 számít az első ember 1 nek a következő 0.9 a következő 0.8 számít .A munkanélküli kis könyv kell és a papír a munkanélkülitől ,hogy nem vagy jógósult munkanélkülire
Szia!
Én is gyeten voltam.Dolgoztam 1 évet és ahogy lejárt a munkanélkülim mentem újból igényelni a gyetet.Szóval vissza lehet menni.
Sziasztook!Én uj tag vagyok!Szeretnék segítséget kérni!Gyeten vagyok ,de szeretnék dolgozni menni ,ha véletlen nem jönne be a melo utána vissza mehetek gyetre?
Bocsánat,hogy itt kérdezek,de a téma szerinti fórum haldoklik.
A kérdésem:nem tudok dolgozni betegség miatt,kérni szerettem volna szoc.segélyt.Elsőre elküldtek egy-két papírért,de aztán már több és több kellett.
Lényeg,mi kell ahhoz,hogy én is 0 ft-tal betegen jogosult legyek erre a szoc.segélyre?Olyanok válaszát várom elsősorban,akik ezt a tortúrát már végigcsinálták.
Válaszokat köszönöm!!!FONTOS!!!!
Észak Korea veszélyes...csak nem jutunk arra a szintre...
tavaly január óta azt szajkózzák hogy emelték az ápolási díjat ehez képest 1000 ft kaptam kevesebbet ha azt mondják emelik a családit akkor az azt jelenti hogy lehet el is tőrlik :)
nem az a lényeg hogy milyen az a bolt és hogy megfizethető e hanem az hogy megszabják ma azt hogy hol vásárolj holnap meg azt hogy merről vegyél levegőt és merre fújd ki lassan olyan mintha észak kóreában élnénk
sziasztok meg tudná nekem valaki mondani hogy ÉRD en mikor oszák a bözsit...előre is kösszönöm.
Igen még jár az óvodáztatási támogatás, amit ha jól tudom decemberbe osztanak.
További ajánlott fórumok: