Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Ne offold a kérdést, a családi pótlék fórum csevegője itt található!
MInt mondtam NE KEVERJÜK ÖSSZE a dolgokat.
Gyes,csp visszmenőleg is kifizetik.....may 3 hónapra....de lehet már csak 2..
Ha valaki egyedülálóságot vagy épp kapcsolatot jelent be,15 nap van a bejelentésre,és ezt NEM fizetik ki visszamenőleg!
Ebben az esetben az hogy a MÁK eddig vacakolt,sajnálatos dolog...tudván,h aránylag hamar intézik a dolgokat...
A családi pótlék folyósításának, szüneteltetésének vagy a folyósítás felfüggesztésének időtartama alatt a folyósító szervnek 15 napon belül, írásban be kell jelenteni:
● a gyermeknek az ügyfél háztartásából történő kikerülését,
● a gyermek, személy tartós betegségére, illetve súlyos fogyatékosságára okot adó körülmény megszűnését,
● a gyermek tanulói, hallgatói jogviszonyának megszűnését, szüneteltetését,
● a 18 éven felüli személy rendszeres jövedelmét,
● az ügyfél 3 hónapot meghaladó külföldi tartózkodásának tényét,
● az ügyfél egyedülállóságának megszűnését,
● az egyedülállóságot meghatározó körülmény megszűnését,
● az ellátásra jogosult nevének, fizetési számlaszámának vagy lakcímének megváltozását,
● az Európai Unió tagállamában vagy EGT-tagállamban történő munkavállalás vagy önálló vállalkozói tevékenység folytatásának tényét,
● az ellátásra jogosult családi állapotában, élettársi kapcsolatában bekövetkezett változást, továbbá - ha az adatváltozás házasságkötésre, új bejegyzett élettársi vagy élettársi kapcsolat létesítésére tekintettel következett be - a házastárs, bejegyzett élettárs vagy élettárs természetes személyazonosító adatát
Az ellátás folyósítását érintő változások bejelentésének elmulasztása az ebből származó jogalap nélküli kifizetés összegének visszafizetését vonja maga után!
szia,én februárban 18-án igényletem a gyes t,és megkaptam következő hó elején..előbb a pénzt, mint a határozatot,postán :)
persze most, h előbb jön az utalás...nem lehet tudni,de elméletileg lehetséges, h már megkapod.)
Sziasztok!
Március 20-án szültem és április 14-én igényeltem a MÁK-nál az anyaságit, a családi pótlékot és a GYES-t. Körülbelül mikor várható a pénz? Meddig tart az elbírálás? A családit a párom igényelte, ő veszi fel a két fiúnk után is, elképzelhető, hogy akkor megkapjuk már ebben a hónapban a kislányra is? Vagy a kislányra még ne várjuk?
Tisztelt Ügyfelünk!
A Magyar Államkincstár Központi Ügyfélszolgálati Osztályára érkezett elektronikus levelét megkaptuk. Köszönjük, hogy kérdésével hozzánk fordult.
Kérdésére az alábbi tájékoztatást adjuk:
A 2014. május elejei munkaszüneti napokra tekintettel a lakcímre utalandó családtámogatási ellátások 2014. április 25-i dátummal, míg a bankszámlára utalandó ellátások 2014. április 29-i dátummal kerülnek utalásra.
A Magyar Államkincstár Központi Ügyfélszolgálati Osztályára érkezett elektronikus levelét megkaptuk. Köszönjük, hogy kérdésével hozzánk fordult.
Kérdésére az alábbi tájékoztatást adjuk:
A 2014. május elejei munkaszüneti napokra tekintettel a lakcímre utalandó családtámogatási ellátások 2014. április 25-i dátummal, míg a bankszámlára utalandó ellátások 2014. április 29-i dátummal kerülnek utalásra.
Felmerülő kérdéseit a Magyar Államkincstár telefonos ügyfélszolgálatán, az (1)-452-2910, (20)-881-9535, (30)-344-0045, (70)-460-9005 számokon is felteheti munkatársainknak, valamint tájékozódhat a www.allamkincstar.gov.hu című honlapunkon.
Tisztelettel:
Magyar Államkincstár Call Center
Miért kapnánk két havit? Nem értem a logikát..
Egy havit kapsz de ELŐBB, aztán slussz passz. Nem kell túl kombinálni meg marhaságokat beszélni.