Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Ne offold a kérdést, a családi pótlék fórum csevegője itt található!
Hagyjátok már ezt az online kalkulátoros szemetet... cseppet sem hivatalos.. a hivatalos a Nyugdíjfolyósító honlapján van, ott meg február 1. az utalás időpontja.
Online kalkulátor a hitelekre van szakosodva... irja a baromságot hogy szaladjanak hozzájuk hitelért..
Kedveskéim holnap lesz pénz ne várjad itt a link
Én is láttam
Nem érnek rá utalni sok a dolguk 29 fokban kávézni meg röhögcsélni az ügyfél meg le van sz.....a
Sziasztok! Én meg ezt találtam! A 2017 januári hónapra vonatkozó családi pótlék utalási időpontja:2017 február 2. (csütörtök) ,de itt a link is! Tehát csak holnap lesz a számlán.
Mikor érkezik meg a pénz a számlámra?
Lássuk, hogyan is működik mindez! A bankok az elszámolásforgalmi rendszerbe naponta tíz alkalommal, óránként küldik be az addig felgyülemlett átutalásokat. Ezek az időpontok minden munkanap 7:30 és 15:30 között óránként vannak, majd van egy utolsó ciklus is 17 órakor, mely a elsősorban vállalkozók napzárását segíti. Ha munkanapcsere miatt szombaton dolgozunk, akkor azon a szombaton csak 13 óráig lehet átutalást beküldeni aznapi teljesítésre, egyéb szombatokon és más munkaszüneti napokon pedig egyáltalán nem mozognak az átutalások (legfeljebb bankon belül, de ott sem mindegyik bankban).
Mivel van egy olyan szabály is, hogy az átutalásokat az említett ciklusokat követően egy megadott határidőre jóvá is kell írni, ezért 15 percen belül lehet számítani az átutalások jóváírására. Ez azt jelenti, hogy ha átutalással pénzt küldenek neked, arra az alábbi időpontokban számíthatsz munkanapokon: 8:30 és 16:30 között minden óra 30. és 45. perce között, majd 17:55 és 18:10 között. Vagyis a pénzed minden óra 30. perce körül érkezhet meg, reggel 8:30 és délután 16:30 óra között, illetve 18 óra körül.
Kivételek, melyek erősítik a szabályt
Mivel nagyobb mennyiségű tranzakció feldolgozása esetén eseti jelleggel ez az idő meghosszabbodhat, ezért nem lehetetlen a megadott időintervallumokon kívüli jóváírás sem, de a legtöbb esetben nagy valószínűséggel az órák 30. perce körül fognak megérkezni a bejövő átutalások.
Amennyiben az átutalást küldő fél a napi utolsó ciklust már nem érte el, akkor az átutalás a következő munkanap első ciklusában reggel fél nyolckor indul csak el. Ha a küldő fél péntek délután csúszott le róla, akkor bizony a teljes hétvégén át, azaz hétfő reggelig kell várni a pénzre, és ez igaz a 3 vagy 4 napos összevont hosszú hétvégéken is.