Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Miért kellett így történnie? fórum

Miért kellett így történnie? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért kellett így történnie?

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
285. 55875e9863 (válaszként erre: 283. - Acuko)
2012. szept. 26. 21:11
Egyetértek! És csatlakozom...:)
284. acuko (válaszként erre: 280. - 55875e9863)
2012. szept. 26. 21:10

Én ugyanígy vagyok ezzel Pontosan.

Megerősödtem ugyan, de a hangos szótól, az agressziótól nagyon irtózom.

Ha a TV-ben olyan film megy, vagy jelenet, ahol kiabálnak és veszekednek egymással, vagy értelmetlen erőszak történik, azonnal elkapcsolok. Ésez már igy is marad..

283. acuko (válaszként erre: 276. - 328aadd89f)
2012. szept. 26. 21:05
Én, mint érintett, mindenképpen támogatom a fórum életbentartását. Történetemmel, és szabadulásom történetével és segítséggel járulok hozzá.
282. f1e23b97ee (válaszként erre: 266. - Banyaci)
2012. szept. 26. 20:55

Nagyon óvatosan kell kezelni ezt a családon belüli erőszak dolgot. Én azt mondom teljesen jó ahogy most van.

Majd anyuka vagy apuka 30 nap alatt eldönti szeretne-e tenni feljelentést könny testi sértésért vagy nem. Ha pedig a bántalmazás következtében valamelyik fél 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenved, akkor úgyis hivatalból el kell járni a rendőrségnek.

Mert nagyon félek ebből az egészből az lesz, hogy anyuka kap egy pofont apukától, amiért kihívja rendőrséget. Apukát a rendőrök elviszik bilincsben, meggyanúsítják, pár nap múlva pedig majd elmennek együtt mikor kibékültek és feljelentést tesznek, hogy azok a csúnya rendőr bácsik hogy viselkedtek szegény apukával az intézkedés során.

Sajnos a prakszisomban már nem egy olyan eset volt, mikor anyuka üvöltve tett bejelentést a rendőrségre, hogy azonnal menjünk, mert megpofozott a férjem. Két nap múlva pedig békésen andalogtak az utcán.

Néhány nap múlva pedig kezdődött elölről a cirkusz.

Itt nem törvényt kell módosítani, hanem elválni, ha már két fél oda jut, hogy nem tudnak egymással normálisan kijönni.

281. f1e23b97ee (válaszként erre: 257. - 4ba64ea65e)
2012. szept. 26. 20:46
Ettől nem félek, hogy a mi életünkben ilyen történne. Ennél valamivel intelligensebbek vagyunk, hogy itt vitázzunk. Legyen az akár munka , vagy szabadidő.
2012. szept. 26. 20:46

Én magam is, észrevettem magamon, hogy olyan sérüléseket kaptam lelkileg, hogy a személyiségemben is torzulások léptek fel!

A mainapig vannak szituációk, amikor még a régi helyzet szerint reagálok, pedig már semmi okom nincs rá.

Egyszerűen a berögzült reakciók néha előjönnek.

Habár azóta ezerszer keményebb, és erősebb lettem, de akkor is vannak gyenge pontjaim, ahogy mindenki másnak, de annyi jó ebben, hogy most már tudom mik ezek, és hogyan védhetem ki.

A másik nagy előnye talán az egésznek, hogy ezerszer könnyebben rájövök mások gyenge pontjaira is, és messziről kiszagolom az aberrált köcsögöket. Ennyi a tanulságom személy szerint, erős 4 év volt...

279. 537e413e9f (válaszként erre: 274. - 328aadd89f)
2012. szept. 26. 19:45
Azért ne gondold, hogy annyira ritka! ...sőt mondok még konkrétabbat! Azoknál a nőknél, akinek nincs egészséges életképük, tehát képtelenek egyedül élni, náluk ez igen gyakori jelenség. Közvetlen környezetemben négy ilyet ismerek... és mind a négy esett arról szólt, hogy mivel ott hagyták nőt, így bosszút állnak a gyereken keresztül! Ebből kettő felnőtt és kettő még gyerek, tehát látom, hogy mi lett ebből helyzetből, de az biztos, hogy örökre sérült emberek maradtak!
278. 55875e9863 (válaszként erre: 277. - Banyaci)
2012. szept. 26. 19:12

Sajnos ez eléggé elterjedt dolog, most is és régen is élt ez a fogalom. Csak régebben kevesebb volt a nyilvánosságra hozatal, és a feminista mozgalmak előtt, még jobban kiszolgáltatottabbak voltak a nők. Csak az a baj, ez a mai napig sem változott annyira, hogy azt lehessen mondani, ritka.

Kevesen tudják a tüneteket, jeleket, kevesen veszik észre időben, és a fiatalok, ilyen dolgokban tapasztalatlanok, a hasonló családból kikerülők újra teremtik az ördögi kört.

Lehet tenni ellene, de sokszor későn vesszük észre. Utólag okosabbak vagyunk,de van úgy, hogy utólag is újra bele mászunk 1-1 ilyen hülye kapcsolatba.

Pedig a szeretetteljes, boldog családi kép, nem a pofonokkal, és a nő "megnevelésében" rejlik. Hanem 2 intelligens és kommunikációra képes ember közt létesülhet, ha sok más tényező is össze jön.

277. Banyaci (válaszként erre: 276. - 328aadd89f)
2012. szept. 26. 18:49
Akkor jó. Sajnos ismerek olyan asszonyt aki maga is belekerült az ördögi körbe. Méghozzá a testvéremet. Igaz gyerekkorunkban ő volt aki apu és anyuközé állt. S lám ma ő is ilyen kapcsolatban él.
276. 328aadd89f (válaszként erre: 275. - Banyaci)
2012. szept. 26. 18:46
Én is szívesen bekapcsolódok a beszélgetésbe.:)
275. Banyaci (válaszként erre: 272. - 328aadd89f)
2012. szept. 26. 18:44
Én életbentartanám a fórumot azért, hogy beszélgessünk a családon belüli erőszakról. Szívügyem ez is, mint minden olyan dolog, amikor kiszolgáltatottá tesznek embereket, vagy éppen kilátástalan helyzetbe kerülnek. A gyerekek sanyarú helyzete külön is foglalkoztat. Igaz tenni keveset tehetek, hát beszélek ezekről a dolgokról.
274. 328aadd89f (válaszként erre: 273. - 537e413e9f)
2012. szept. 26. 16:15

Szerintem az, amiről Te írtál, sokkal kevésbé gyakori jelenség, bár lehet, hogy csak azért gondolom ezt, mert az esetek többségében rejtve marad és nem tetten érhető.

Úgy gondolom, hogy egy gyereken keresztül a szülőknek játszmázni óriási hiba és az is veszélyezteti, ha erőszakos környezetben nő fel.

Tudom, hogy az éremnek két oldala van, de NINCS az az ok, amiért egy férfi a testi fölényét kell használja a feleségével/társával (vagy bárkivel) szemben. Természetesen ez a nőkre vonatkoztatva is igaz.

273. 537e413e9f (válaszként erre: 272. - 328aadd89f)
2012. szept. 26. 16:04

Azért meg kéne nézni az érem másik oldalát is! Míg a férfiaknál elég gyakori a fizikai agresszió, addig nők is elég gyakran kiveszik ebből a részüket. Mivel mi történik akkor, ha mondjuk férj ki meri mondani, hogy el akarok válni? Teljesen mindegy hogy miért, de ha mondjuk ebben helyzetben a nő a kiszolgáltatott, mondjuk anyagi függőség miatt, legalábbis annak véli, akkor jön az érem másik oldala, a nők részéről a lelki terror, amit általában saját gyerekén keresztül hajtanak végre az apa ellen.

Ekkor kezdődik az ellennevelés és gyerekekben egy olyan ferde gondolat kialakítása, amit lehet, hogy életben orvosolni nem lehet és ezek a nők fel sem fogják, hogy a saját dühükben saját gyereküket teszik tönkre és azt az embert gyűlölik, aki félig meddig saját fő szeretet tárgyukban van jelenminden nap tehát gyerekében. Kísérletekkel igazolták, hogy 6-8 éves gyereknek, ha kb két évig mondogatnak folyamatosan meg nem történt eseteket valósnak feltüntetve, kb 2 év alatt a gyerek valósnak fogja hinni és mint egy emlék úgy fog megmaradni benne.

…és most ekkor ez nem veszélyes??

272. 328aadd89f (válaszként erre: 270. - Banyaci)
2012. szept. 26. 15:42

Mindegy, nem is ez a lényeg.

Én díjazom, hogy azon nők felé szeretnétek fordulni, akiket a családon belüli erőszak érint. Az is fontos, hogy életben szeretnétek tartani ezt a fórumot, hátha segítségére lehet valakinek a jövőben.

Az ilyen segítő szándékú embereknek köszönhetően talán szerepet kap majd a törvényalkotásban is a családon belüli erőszak, mint büntetendő cselekedet. Szerintem ez nagyon fontos lenne.

Innentől engem nem az foglalkoztat, hogy igaz-e az alapsztori, hanem az, hogy Ti mit és miért tennétek ezzel a fórummal.:)

2012. szept. 26. 15:41

Jajjj, istenem adj erőt, csak ne induljon el a szarkasztikus humorom, mert azzal 200 évre fellendítem a fórumot... Annyi időm meg nincs.

A karakterkódolás miatt vannak a hasonló betűk. Egyébként a 3 felhasználó 3 különböző személy, akik valószínűleg nem is ismerik egymást. Más fogalmazás, más személyiség, más szóhasználat. Az IP címük is más, ha utána csekkolnánk, lemerném fogadni. Az én telómról is tudnék ilyen betűket beírni, de lusta vagyok rá, ékezetek nincsenek a blackberryin, így ez más rendszer is. A többi telefon is más-más rendszerű, vannak hasonlók, és vannak amik teljesen eltérőek.

A másik mind 3 személy máshogyan viselkedett. Kizárom a lehetőségét annak, hogy annyira dörzsölt skizofrén legyen, hogy ennyire jól megtudja játszani a 3 személyiséget.

Na jó ebből elegem van most már.

Az áldozat ártatlanságát kell védeni, a bűnösnek pedig a bűnösségét...

Bezzeg, ha a mi gyermekünkkel történne ilyen, kicsit másképp néznénk a dolgot!

270. Banyaci (válaszként erre: 269. - 328aadd89f)
2012. szept. 26. 15:28
Nah én meg sem néztem eddig. Ez tényleg furcsa.
269. 328aadd89f (válaszként erre: 268. - Banyaci)
2012. szept. 26. 15:24
A kívülálló nem töröltette magát, hanem törölték. Biztos volt ok rá.
268. Banyaci (válaszként erre: 267. - 4f8ae69d1b)
2012. szept. 26. 15:20
Értem én. Én nem néztem meg annyira, de nem is karom. Olvastam arról, hogy volt valaki aki lehúzta a jószándékú fórumozókat. Az viszont tényleg furcsa, hogy az is töröltette magát aki nem közvetlen érintett, hanem kívülálló fórumozó. Ettől még a történet valóságos.
2012. szept. 26. 15:13

Nem a cikkel vagy az élethelyzettel van bajom,mert sajnálatos,hogy ilyen dolgok léteznek..tudunk a családon belüli erőszakról!!

Nekem csak pusztán feltűnt valami,visszaolvasgattam pár hozzászólást,onnan mikor belépett Xyz/x..és ahogy Noranna,és Tothagi87 beszélt..csak vissza kell olvasni a párbeszédet..apróság a balra dőlt ékezet,de csak ők "hárman"használták..ha ez az egész sztori igaz is lenne,kétlem,hogy így beszélgetne a pár egymással..ha valakit terrorban tartanak,akkor nem néz vissza a hoxára 20 perc múlva..Ági szerint törölve lett Noranna,holott még simánelszólta magát,hogy törölve lett Noranna,holott még fennt volt a rege..mindegy..vagy három ember szórakozott itt a topicon,vagy egy ember..a lényeg,mindhárom regisztráció törlődött..Azon pedig cseppet sem csodálkoznék,ha még a mai napon valki friss reggel visszajönne védeni e dolgot..Nem az első fórum,hogy átverik az embereket!

266. Banyaci
2012. szept. 26. 15:08
Pedig a családon belüli erőszak nem olyasmi amit hagyni kell. Beszélni kell róla. Sokat, sokszor, csakazértis. S bármennyire is kételkednek sokan, a cikk valóság. Mert aki nem élte át, nem ismeri a folyamatot. Sokkal előbb ugrott volna a nyúl a bokorba.Mint amikor olyanok adnak gyereknevelési tanácsot, akiknek nincs még sajátjuk. Az anyukák hamar kiszagolják.
265. 55875e9863 (válaszként erre: 264. - Banyaci)
2012. szept. 26. 15:04

Pontosan...

Egy darabig még úgy is működne, aztán amint szét hordták a morzsákat, elévül...

Mint a többi fórum. :(

264. Banyaci
2012. szept. 26. 14:49
Nem érdemes hagyni behalni a fórumot. Idetévedhet valaki, akinek szüksége lehet rá.
263. 537e413e9f (válaszként erre: 260. - Acuko)
2012. szept. 26. 12:43

Időnként döbbenetes dolgokat olvasok itt és csodálkozom, de mégsem, mivel én is tapasztalom!

Különösebben nem tudok mit hozzáfűzni csak azt, hogy mindenki egy kis szeretetre, biztonságra és elismerésre vágyik. Ha ezt nem kapja meg, akkor elkezd gondolkodni és nem is érti, hogy mi hiányzik, de nálam talán ez a három szó fogalmazta meg legtömörebben, hogy mit is szeretnék tulajdonképpen. Ha bármelyik is hiányzik, akkor fogjuk érezni, azt hogy valami nem stimmel, valami nincs rendben az életünkben és ösztönösen elkezdjük keresni.

Amit végig olvastam igen gyakori probléma, hogy férj jól keres így gyakorlatilag, zsarolja és lelki terrorban tartja a másikat, de azért ez fordítva is igaz lehet! Az hogy az élet kinek mit tanít, mindenkinek magának kell megtanulnia, ezt nem lehet kikerülni vagy elmenekülni előle! Az hogy most tanult valaki valamiből, még nem jelenti azt, hogy választása jó lesz legközelebb, ha csak annyit fogalmaz meg önmagában, hogy erre figyeljen. Nem elég erre figyelni, hanem azt is tudni kell, hogy mit szeretnénk a másiktól, mi az aminek örülünk és miért is őt választottuk. Tanulni sohasem késő csak erre is rá kell jönni és baromi nagy erő kell, ahhoz, hogy múltunkon túl tudjunk lépni és nem abból kiindulva, ami rosszat akkor kaptunk, ne arra alapozva keressük a másikat. Ameddig valaki a múltját nem zárta le, addig nem lesz jó választása, mivel jelenét is akaratlanul irányítani fogja.

Mindenkinek fontos a múltja és tanulni kell belőle, de ha mindig abból indulunk ki, akkor nem biztos, hogy jól döntünk. Azért mert valaki gazdag még nem jelenti azt, hogy automatikusan ilyen jellem, tehát azért elzárkózni se kell feltétlenül, tehát ne ebből induljunk ki. Időt kell adni a másiknak, hogy megmutassa ki is valójában és csak utána dönteni.

Az hogy férfiak ÁLTALÁBAN agresszívekké válnak ez sajnos jellemző, de nem mindenkinél hasonló esetben. Ez egyfajta akaratgyengeség, ami annyit jelent, hogy férfiak nem mernek szembenézni önmagukkal és nem teszik fel a kérdést maguknak, hogy miért is akarjuk rákényszeríteni az akaratunkat?? Miért jó ez nekünk, ha megváltozik olyan lesz, amilyet mi szeretnénk, hisz nem így ismertük meg, ő is egy önálló jellem volt és azt szerettük meg. Az agresszivitás egy súlyos lelki probléma, ahol férj nem meri kijelenteni, hogy a kapcsolattal gond van így erőszakosan megpróbálja úgy átformálni, amire azt gondolja, hogy jó lesz neki. Persze tiltakozás a vége… és utána jön a folytatás. Igazából nem tudok mit javasolni csak azt, hogy le kell ülni és megbeszélni, hogy nyögje már ki végre, hogy mi a valódi baja. Az hogy szüléssel felszednek néhány kilót a nők az természetes, tehát ez csak álmagyarázat, és igazából azt gondolom, hogy férj szeretne menekülni a kapcsolatból, csak ezt nem meri kimondani, pedig mennyivel egyszerűbb lenne és békességben megegyezni.

2012. szept. 26. 11:23

Sajnos valóban törölve lett Noranna.

Mindenki elszámolhat a lelkiismeretével, ki mit mondott neki, és az mennyire volt építő jellegű, és kedves ebben a nehéz életszakaszban.

Csak remélni tudom én is túlélte az éjszakát.

De a történet úgy érzem nem ért véget, a valóság folyamán tovább él ez a mindennapi rémálom, és erről mi már nem tudhatunk semmit sem.

Aki egy picit is tudja, milyen egy agresszív férfi, az tudja milyen következményekkel kellett számolnia. Én magam is tudom, évek után is égnek a sebeim és a pofonok, rúgások helyei.

De pont annyi erőt ad már nekem, hogy soha többé ne engedjek ilyet elfajulni.

Remélem Noranna is rendbe jön, és jó fordulatot vesz az élete, ő egy jó ember, csak túl naiv és tudatlan fiatal volt egy ilyen kapcsolathoz, nem ismerhette fel sehogyan hogy egy olyan párkapcsolatba került, amit elkellett volna hagynia örökre, amíg még lehetősége volt rá.

Remélem érkezik hozzá egy megmentő, aki megfogja a kezét, és kisegíti a sötét-mély veremből.

261. acuko
2012. szept. 26. 11:11

Na, akkor jelentgem, mindkét regisztrált felhasználó törölve lett.

És akik szkeptikusak voltak, azok elgondolkodhatnak nyugodtan, hogy esetleg mégis igaz volt minden, és a nő most mit kap a férjétől.

kívánom, hogy akik nem hittek ebben az egészben és nem hiszik el, hogy iylen létezik, szóval, hogy ők és soha senki más ne kerüljön ilyen helyzetbe!!!!!!

260. acuko (válaszként erre: 259. - Banyaci)
2012. szept. 26. 10:51

Nagyon, nagyon igazad van!!

Én is elhiszem, mert tudom, hogy pontosan igy történnek a dolgok!! Sajnos én tudom. :(

Csak az nem hiszi el, aki ilyen helyzetben még nem volt. Amúgy valóban egy kivülálló számára érthetetlen és elfogadhatatlan hogy emberek igy élnek. De még egyszer hangsúlyozom: Aki nem volt ilyen helyzetben, az el sem tudja képzelni, hogy ilyen van. És örüljön neki.

És valóban.

Ez egy együttérzést és segitséget igényló fórum, cikk, hozzászólás. Miért kell ebben is a negatívomot, az átverést keresni?? Nem értem.

Miért kell összeesküvéselméletet gyártani még ebből is? Hihetetlen.

És ha valóban igaz?

"Mert inkább adok 100 hazugnak jó szót fölöslegesen, mint hogy egyszer elmulasszam, ha az szükséges."

Így van! Ha a földön fekvő ember segitséget kér, akkor először megnézik, hogy nem szimulál-e, és majd esetleg ha nem áll fel, vagy már hörög, akkor hivnak hozzá mentőt??

Ilyen hozzáállással mindenki megdögölhet. :(

259. Banyaci
2012. szept. 26. 07:41
A történet nekem túl életszagú. A cikk teljesen fedi egy bántalmazott nő érzéseit és a folyamatot is ahogyan ilyenkor zajlik. Én elhittem, elhiszem. Ám ez én vagyok. S ha mégsem lenne igaz akkor mi lenne? Semmi. Mert inkább adok 100 hazugnak jó szót fölöslegesen, mint hogy egyszer elmulasszam, ha az szükséges. Persze van amikor kilóg a lóláb. Ez itt nem az. Túl igazi.
258. Banyaci (válaszként erre: 210. - 4ba64ea65e)
2012. szept. 26. 06:28
Én is itt vagyok,csak a gyerekek elaltattak.
257. 4ba64ea65e (válaszként erre: 248. - F1e23b97ee)
2012. szept. 26. 04:20

Amúgy hol vitáznak? Nem találom azt a részt ahol egymásnak irkálnak oldalakon át.

Viszont megnéztem mikor indult a vita, ahogyan te hívod. Kora délután.

Igaz, én még fiatal vagyok, kevés tapasztalattal, de csendben érdeklődöm, az nem munkaidő?

Vagy csak nekem tűnik úgy, hogy az utolsó mondat

"èn szeretlek, de este lesz miről beszélnünk"

Az esetleg erre utal???

Szerencsétlen Sherlock most forog ám!

Sok gyökér, a földön fekvő emberbe rúg bele.

Nopara, azélet nagy játékos, még visszaüthet.

Keresnétek inkább a tanulságot, hogyha saját nyomorult életetekben hasonló történne időben lépjetek!

256. 55875e9863 (válaszként erre: 255. - Acuko)
2012. szept. 25. 23:29

Igen ilyen tendencia van...

Nem baj, mindenki elszamol a sajat lelkiismeretevel, es aludjon nyugodtan az aki jo szandeku.

A rosszak mindig elnyerik melto buntetesuket, ez alol nincs kivetel...

Vannak meg csodak, vannak meg remenykedok, es vannak akik lepnek is.

Nyugi, ne aggodj acuko! ;)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook