Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében? (tudásbázis)
Ebben tévedsz!
Sok ilyen kórház működik, csak tb támogatás nélkül, így viszont már nem lehet szarrá keresni vele magad!
A gyógyszerlobbi hatásmechanizmusa is ezen alapszik: az egyénnek szinte semmibe sem kerül, mert a tb finansziroz, így csak néhány döntéshozót kell megvenni ahhoz, hogy dőljön a lé.
Megírnád a nevét?
(Privátban is jöhet.)
Van egy állatorvos barátom, ő akkor is be tud rúgni, ha tudja, hogy alkoholmentes. A saját szememmel láttam!
Egyébként egyszer egy bécsi diszkóban egy osztrák-magyar toxikológus csapat végzett egy érdekes vizsgálatot: mondták a fiataloknak, hogy bevizsgálják nekik minden következmény nélkül a vásárolt drogot a következő bulira, hogy ha ócska, akkor legalább ne vegyenek többet attól a dílertől. Gyűjtöttek is mintákat, és 90% felett hatástalan anyagot találtak a "diszkódrogokban"! (C-vitamin, zöldtea, stb.) Ehhez képest mindenki be volt állva, mint az órarugó, a pszichostimulánsok minden hatását mutatták, még a pupillareakciót is!
Melyik egyetemen doktorált? Mi volt az alapképzettsége?
Az orvosok és fizikusok, biokémikusok többsége hülye akkor, nem csak mi.
Az viszont érdekes, hogy miért nem használják ezeket a csodakészülékeket kórházakban (pontosabban: miért nem az összes kórházban). Meg lehetne spórolni a százezer Ft-os MR-eket, CT-ket stb. Egy kórháznak ez érdeke lenne, sokkal olcsóbban működne, és a betegek is jobban viselnék. Ez tehát nem gyógyszermaffia- és egyéb összeesküvés-elméleti kérdés. Vajon miért csesznek ki magukkal? Valószínűleg azért, mert nem látják igazoltnak az adott módszert.
Ha annyira jól működnének ezek a készülékek, akkor az első lenne, hogy egy pénzember nyit egy kórházat, és szarrá keresi magát. Ez eddig még úgy néz ki, nem történt meg.
Csak közbevetőleg megjegyzem:
Aki nekem a TGY-t tanította, fizikából doktorált és a munkájának a témája a VOLL-készülék volt.
Én nem értek a fizikához, de ő (a doktorija alapján következtetek) igen.
Mégis úgy tűnik, hogy itt mindenki okosabb mint ő, mert talán őt is meg lehetne győzni ezekkel az érvekkel, hogy az egész hülyeség...
A félreértés elkerülése végett: jelen esetben a "természetgyógyszat" alatt elsősorban azokat a módszereket értjük, melyeket a tudomány nem fogad el vagy nem ismer (tehát most nem a gyógynövényekről van szó, hanem elsősorban az energiagyógyászatról, homeopátiáról, effélékről).
A fizikai magyarázat azt valószínűleg ezeket jelentheti:
1. Fizikai vagy annak tűnő kifejezéseket használnak a hatásmechanizmus leírásakor, anélkül hogy az adott fizikai mechanizmus létezése vagy az adott esetbeli szerepe igazolt lenne.
2. Igazoltan létező, és az adott esetben is bizonyítottan részt vevő fizikai mechanizmusokra hivatkoznak.
Ha fizikai magyarázat alatt az 1. esetet érted, akkor igen, fizikaiak a magyarázatok. Ha a 2.-at, akkor nem.
Rezgése, rezgésszáma egy ingának is lehet, ettől még nem fog gyógyítani; energiája is van mindennek, ez önmagában kevés az üdvösséghez.
nem fizikaiak a magyarázatok?
még sosem hallottam olyat, hogy hókusz-pókusz gyógyulj meg, és hát meggyógyult az illető...
Rezgésszámok,energiamezők... talán innen indul az egész.
Üdv! Gondolom egy fizikushoz van szerencsénk.
Ha fizika a akkor a magyarázatok miért nem fizikaiak? (Bár drnéni beszélt valami ACTH-kortizol tengelyről.)
Azért hisznek,mert működik.
Nem értem egyáltalán, hogy merül fel a kérdés? Ez nem hókuszpókusz,hanem FIZIKA!!!
Azt is kérdezhette volna a kérdés kirója, miért hiszik az emberek, hgy a víz 100 fokon forr?
Engem az édekelne inkább,miért nem hisznek?
Más néven bárki visszajöhet.
Klón.
szinte az összeset:))))
de ha észre sem veszed, akkor még súlyosabb:))
További ajánlott fórumok:
- Hiszel a homeopátiás csodaszerekben? Én nem.. Győzz meg az ellenkezőjéről
- Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár?
- Orvos természetgyógyász segít itt Kérdezzetek
- Hiszel a természetfeletti dolgokban és mi a véleményed róluk?
- Megfázás, influenza természetes gyógymódokkal, esetleg homeopátiával
- Terhességi cukorbetegnek lehet homeopátiás készítményt, vagy gyógynövényeket alkalmazni természetesen a diéta tartása mellett?