Miért érdemes élni? (beszélgetés)
Nyilván dolgozok, 16 éves korom óta, már gimi mellett is dolgoztam. A jövedelmem annyira elég, hogy kifizessem az albérletet, rezsit, és legyen ennivalóm, meg némi ruhám. Autót venni, rendes számítógépet venni vagy nyaralni már lehetetlen elképzelés.
Attól meg nem leszek boldog, hogy az alapvető minimális szükségleteimet ki tudom elégíteni.
Sziasztok!
Mondjatok nekem indokokat, amiért érdemes élni, ezen a világon maradni?
Nem látok benne semmi értelmet, mert egyre rosszabb minden, egyre nehezebb bármit is elérni, akár társas kapcsolati akár anyagi akár munkahelyi szempontból. Egyetemre járni nincs pénzem, saját lakást otthont teremteni nincs pénzem. Az emberek legtöbbje semmibe vesz, csak mert nincs pénzem, és persze mert őszinte vagyok és azt is tudom, hogy állandóan negatív vagyok így nem kellemes velem lenni. De nem látom minek is örülhetnék. És ne mondjatok olyanokat, hogy örüljek hogy élek meg ajándék az élet, mert egyáltalán nem érzem annak. Kincsnek sem érzem, Isten ajándékának sem mert egy ajándék azért van hogy örüljek, de az élet rohadtul nem okoz örömet.
Én ettől a küzdéstől elfáradtam, nem látom értelmét se kedvem nincs hozzá, hogy még 50-60 évig egyfolytában harcoljak. Azt látom hogy az emberek boldog tudatlanságban mosolyognak, miközben forog a fejük felett a pallos, ami bármelyik pillanatban elviheti a fejüket, a családjukat, az egzisztenciájukat, mindent. Aki kicsit is gondolkozik, az látja, hogy reménytelen irányba megy az egész világ...akkor meg minek küzdjek?
További ajánlott fórumok:
- Miért szeretek élni?
- Ha meghal a magzat az anya meheben, miert kell az anyanak megszulnie? Nem lehet kimeletesebben kezelni a tragediat?
- Mikor és hol érdemes beszélni róla szerintetek?
- Miért érdemes élni? Mit jelent élni? A létezés csak illúzió?
- Pillanatok az életben amiért érdemes élni
- Mi a különbség a NoCarb liszt és a NoCarb Rost sütőmix között? Melyiket érdemes rendelni és miért??