Mi tévő legyek? Miért ilyen? (beszélgetés)
A pasik ha betegek, a halálukon vannak.
Ha egy nőnek egészségügyi problémái vannak, az fogja be a száját, ne nyavalyogjon, a nőnek nem fájhat semmi, nem lehet rosszul sem.
Ez alól tapasztalatom szerint nincs kivétel.
Ha rosszul vagyok, nem mondom, nem szólok róla, megtartom magamnak. Megpróbálom úgy intézni a dolgaimat, hogy többet tudjak pihenni.
Ha esetleg mondom, és fintorral visszavág, akkor mondom neki, hogy leszel még Te is szarul, akkor ne várj tőlem semmi megértést.
Pár napra rá éppen fájt a háta, vagy a feje, vagy éppen náthás lett. Visszavágtam: ne nyavalyogj! vegyél be gyógyszert és tartsd meg magadnak a fájdalmadat!
Egy pasitól ne várj támogatást betegség ügyében. Nem képesek az átérzésre.
Ilyen esetekben nehéz a megítélés, az érem két oldala miatt.
Egy egyik oldal az, hogy ezek a reakciók enyhén szólva negatívak, de a másik oldal, hogy mi vezetett ahhoz, hogy ilyeneket mond? Valószínűleg nem ilyen 4 éve egyfolytában. Biztos volt ez nagyon szép és jó...
4 éve vagyunk kapcsolatban. Kb. 1 éve állapítottak meg nálam pánikbetegséget. Most akarok leállni a gyógyszerről. Ami mellékhatásokkal is jár. Pl: ingerlékenyebb, érzékenyebb vagyok. Gyakran szédülök, hányingerem van.
Mikor hazaért a párom munkából, megkértem, hogy miután ebédelt vigyen el vásárolni. Megebédelt. Pihent, s mikor felhoztam ,hogy mikor indulunk, és én már elkészültem, ő megsértődött.
Elkezdi: nincs szükségem rá(d??). Mármint arra értette, hogy ilyen állapotban vagyok, hogy így viselkedek..
Felhoztam neki, hogy este elkísérem édesanyjához ott is maradok vele, ez volt a reakció: Nem hiányzik, hogy szédüljél nekem, meg hogy hallgassam, hogy rosszul vagy....