Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mi kell az apasági vizsgálathoz? fórum

Mi kell az apasági vizsgálathoz? (tudásbázis kérdés)


12. Laar
2013. nov. 7. 09:21

Sziasztok!

Beszéltem a Genezis-centerrel 46800.-, postai csomagban küldik, saját magunk kell levenni, visszaküldés díját mi fizetjük meg ha kinyomtatva kérjük az eredményt, nem elektronikusan az még 2000.-.Ha személyesen jönnek levenni a mintát, nem igazán ajánlotta az Úr, nincs szükség rá, akkor utiktg-et kell fizetni, autót stb. 160km-nél kb 120rugó, van még egy megoldás a személyes, fel kell menni Pestre. Azt mondta nagyon jól működik a postai dolog 3-5 munkanap alatt van eredmény.

2011. febr. 1. 20:46

Szép estét!


Meg tudná valaki mondani, hogy mi a hivatalos útja egy apasági dns tesztnek?

10. victorymiki (válaszként erre: 9. - GabrielAn)
2010. jún. 15. 17:08

Kedves GabrielAn!

Én személyesen végeztettem apasági vizsgálatot a www.dns-teszt.hu Genezis Centerrel és összesen 53800Ft-ot fizettem. Ez a legolcsóbb amit találtam, de le a kalappal,ahogy végzik a feladatukat. Sok szerencsét.

Miki

2010. jún. 3. 03:56
Apasági vizsgálat ára után érdeklődnék, illetve hogy ügyvéden keresztül lehet-e ezt intézni, van-e ezzel kapcsolatban valakinek saját élménye?
2009. okt. 15. 13:02
Lehet,hogy hülyeséget kérdezek,de engem nagyon érdekelne.Az anyának mindenképp bele kell egyezni a vizsgálatba,ha az apuka követeli?Tehát ha a gyermek édesanyja nem egyezik bele,az apuka nem tehet semmit?
2009. okt. 15. 09:31

Az apasági vizsgálathoz manapság nyálból a gyermek és a feltételezett apa DNS bizonyos szakaszait hasonlítják össza, azaz a génjeit. Mivel a gyermek 46 pár kromoszómája közül 1 pár az ember nemét határozza meg a többi 50-50%-ban az apától és anyától ered, ez a vizsgálat alapelve. Az anya bevonása akkor szükséges, ha a gyermek feltételezett apjának a testvére vagy édesapja, mint potenciális apa szóba jöhet, ugyanis az egyenesági rokonok génállománya -rokonságuk miatt-hasonló adatokat hordoz.


Magyaro-on több vállalkozás foglalkozik apasági és rokonsági DNS vizsgálattal.

Áraik br.78-tól 99 ezer Ft-ig bezárólag. Vizsgálati módszerük teljesen azonos, tehát az eredmény szempontjából nincs különbségség közöttük. Interneten mindenki megtalálható.


Akit érint javaslom lépjen, mert az idő az ilyen ügyeket nem gyógyítja, sőt elmérgesíti és nem mindegy a gyerek milyen korban tudja meg az igazságot!!!

2009. máj. 1. 13:18

Érdeklődök tájékoztatását két ágra bontom. 1. Tudni szeretnék az igazságot kié a gyerek, jogos az örökös személye egyeneságú leszármazott-e, fizessen a férfi tartásdíjat, elváljon-e – a feleség, barátnő félrelépett, nehogy már más gyerekét neveljem, szeressem egy hazugság által, megbocsátok-e feleségemnek, annak ellenére, kiderült megcsalt ??? Habitus kérdése vérre megyünk és azonnal ügyvédhez szaladunk és kell a hatóság vagy emberiségünket elővéve odaállunk partnerünk elé és őszintén elmondjuk mi bánt és miről szeretnénk megbizonyosodni. A DNS teszt eredményét szintén intelligens módon megbeszélhetik és döntést hozhatnak válnak, fizetnek, rendezik a sorokat. A kultúrált út egyben a pénztárcánkat sem fosztja ki. Ne feledkezzünk meg, hogy egy gyerek jövőjéről, életéről hoznak döntést !

2. Bírósági út, hivatalos, hatóság, törvények, bírósági végzés a gyerek sorsáról, nem találjuk a magunk útját. Sajnos ekkor drága minden, teszt, ügyvéd, bírósági eljárás.


Nyugati DNS vizsgálatot végző laboroknak szigorú követelményeknek kell megfelelniük, folyamatok ellenőrzöttek a rendszerek automatizáltak, emberi beavatkozás minimális. Analízis eredménye egyértelmű, azaz 100 %-ban kizárható az apaság vagy 99,9..%-ban az apaság alátámasztást nyer.

Ezt nem kell szakérteni, nem kell konzultáció, mert egyértelmű. Konzultációként elmondják milyen valószínűséget ad a vizsgálat, hogy kell a mintákat levenni. Kicsit túlmisztifikáltan kezelik, itt nem egy öröklődő betegség kialakulása, megléte stb. vizsgálnak, hanem kié a gyerek. Választ várunk !

Persze , ha bíróságon akarunk fellépni, akkor állami intézmény orvosszakértői elött azonosítják a mintaadókat, dokumentálnak….

Azonban a labori analízis semmiben nem különbözik a hatósági vagy informális teszt esetében, ez nincs hatással az eredményre, az nem lesz pontosabb. Önöknek kell tisztázni az igazságot akarják tudni informális teszttel és rendezik kapcsolatukat vagy bíróságon szeretnék igazukat érvényesíteni.

Hozzáteszem, eredmény tudatában a bírósági végzés is kikövetkeztethető.

2009. ápr. 27. 22:25

Azt gondolom ez elsősorban bizalmi kérdés, mint ahogy orvoshoz megyünk. Valakinek elegendő az online megrendelés és letölthető eredmény, míg más inkább előnyben részesíti a személyes kontaktust, legyen az akár csak telefonos v. email kapcsolat.

Tudtommal Mo.-on ma kettő gazdasági társaság végez üzleti alapon apasági v. rokonsági tesztet (nem számítva ide az egyetemi intézetek állami infrastruktúrán történő "maszekolását"), és nem véletlen, hogy mindkét helyen lehetőség van személyes találkozóra, megrendelésre és szakértői konzultációra. Nyilván az állandó ügyfélszolgálat fenntartása növeli a költségeket. Nem mindegy az sem ki adja a szakvéleményt. Mo.-on hivatalos v. hatósági ügyben, peres eljárásban törvényileg csak igazságügyi szakértő által készített szakvélemény fogadható el. Érdemes rákérdezni a megrendelés előtt, hogy rendelkezik-e a kinézett cég Mo.-on bejegyzett igazságügyi genetikus szakértővel! Ha igen, a kért és kapott szakvélemény később bármilyen peres eljárásban is felhasználható.

4. 7130b15964 (válaszként erre: 3. - Fujicat)
2006. dec. 31. 21:14
Mert ugye a gyerek a kettőből "adódik" össze, valszeg pontosabb eredményt kapnak (esetleg kizárhatják az anyaságot is, na az csúnya eset, de előfordulhat).
2006. dec. 31. 21:04
lehet hülyeséget kérdezek: miért van szükség az anyára? az nem egyértelmű? egyáltalán azt minek nézik?
2006. márc. 23. 14:32
Valamelyik nap találtam egy honlapot ebben a témában,de ha agyonütnek se tudom megmondani, hogy hol.Az árakat viszont némileg megjegyeztem.Apasági teszt anya-apa-gyermek mintájának beadásával, apa-gyermek mintájának beadásával 100-110ezer forint.A mintát a száj nyálkahártyájából kell venni.Csak azért néztem utána ezeknek az infóknak,mert lakhelyemen elég sokan megkérdőjelezik kisfiam apjának kilétét...többek közt drága anyósom is...Ezzel gondolom nem túl sokat segítettem...De ha valaki nagyon rád van szállva emiatt,fizesse meg az árát!!!
2006. márc. 12. 16:59
Mi kell az apasági vizsgálathoz? Hol és mennyiért végeznek ilyet?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook