Mi az élet értelme? (beszélgetés)
Teher alatt nő a pálma.
Nem feltétlenül értek vele egyet. Magamból kiindulva inkább azt mondanám, mindannyiszor talpra álltam, csakazértis.
Persze, sokan erősebbnek gondolnak, mint amilyen voltam, akár hat évvel ezelőtt is, merthogy minden szarral erősödik az ember.. de valójában nem így van. Nem lesz erősebb az ember. Csak megszokja. És aztán észreveszi a jó élményeket is.
Egyszer a gyermek onkológián nézegettem a szülőket, hogy mosolyognak mind. És mondtam a dokinak, hogy úristen, milyen erősek ezek az emberek. De nem erősek voltak. Csak megszokták.
Én az életem végén, amikor visszagondolok majd a múltra, most 34 vagyok, szóval tegyük fel, hogy olyan 44 év múlva..nem szeretnék az élet értelmeként a sok szörnyűségre visszagondolni. Ellenben a sok nevetésre, jó élményre igen.
Hogy EZÉRT volt értelme..a sok jóért. :)
Ismered azt a mondást, hogy?
"Crescit sub pondere palma!"
"pszichológiai értelemben vett hitelességet"
Például?
Szerintem nagyon lesarkítva: IGEN!
Mért van a bibliában, hogy az ember nem lehet egyszerre két "úr" szolgája?
Mi az a két "úr"?
Azért lehet onnan is mazsolázgatni...
hidd el kedves, tudnék mesélni arról, milyen, amikor minden leomlik körülötted.
Amikor hirtelen MINDENKI meghal, amikor egyedül vagy, és nem tudod mi lesz holnap, vagy, hogy lesz e egyáltalán.
Nincs kapaszkodó. Van, aki továbbcsinálja, van, aki belerokkan. Ennyi. Az emberi természetünktől függ..van, aki túlélő, van, aki nem. (és itt átvitt értelemben értem a nem túlélőket..akik belesüppednek, és nem jönnek ki belőle)
A történtek árnyékában mondom. Az élet értelme az élmény.
A halálközeli élményt átéltek és a szellemi irodalom szerint az élet értelme:
- BÖLCSESSÉGBEN való növekedés/fejlődés
- SZABADSÁGBAN való növekedés/fejlődés
- SZERETETBEN való növekedés/fejlődés
A szellemi irodalom figyelembe veszi a reinkarnációt (újjászületés), azaz, ezen képességek továbbörökítését egy másik életben. Ez a három EGY CÉL és minden életcélt/életfeladatot magában foglal. Olyan mint a Jolly Joker.
:DDDD
olyan gyorsan tudtam a helyes választ, hogy erre nem fordítva írom be???? :O
:)))
Ez az életcéllal van összefüggésben, azaz a karmikus sorsfeladattal. Ha valaki teljesíti a sorsfeladatát, akkor teljes és értelmes életet élt. A kérdés, hogy mi számít értelmesnek. Ezt egoista szempontból nem tudjuk megítélni. Mert egy egoista szerint "evés-ivás" az élet. Holott nem csak erről szól. Magasabbról inspirálva, egy lélek elébe megy a sorsfeladatának, és akármilyen nehéz, megküzd vele, mert bizony szenvedések kísérik, ugyanis a kollektív áramlattal szembe kell mennie. Ez azt jelenti, hogy nem ott, nem akkor és nem azt kapja meg, amire szüksége van, hanem addig nyesegetik, amíg méltó nem lesz arra, hogy megkapja azt, amire igazán vágyik. Ez viszont áldozatvállalást, erőt, bátorságot és hitet igényel, hogy valaki végig tudja csinálni. A cél, hogy teljesebbé váljon önmaga számára. Önkiteljesítés.
Az ilyen útnak a legfőbb motorja az önmagunkhoz való HŰSÉG és ŐSZINTESÉG! Enélkül nem fogja tudni megcsinálni. Ezt csak maga veheti el magától és maga is adhatja meg, ez a szép az egészben. Senki nem befolyásolhatja a végső döntését.
Egy értelmes élet nem biztos hogy "sikersztori", az egoista szempontok szerint. Materiálisan lehet szegény, de szellemileg lehet nagyon gazdag. Itt már csak az a kérdés, hogy ki melyik út szolgálatában áll.
Mert ki tudja?
"Utolsókból lehetnek az elsők, és az elsőkből az utolsók?"
élmények, élmények, élmények
Ahogy idősödöm, egyre inkább erre jövök rá .:DD
További ajánlott fórumok:
- Szerinted mi az élet értelme?
- Mi az értelme az életnek?
- Mi értelme van az életnek?
- Meg akarok halni. Semmi értelme az életemnek. Amit csak...
- Az élet tényleg értelmetlen amúgy?
- Mivel lehetne értelmét találni az életemnek? 30 feletti vagyok és se saját lakás, se jó munka, se rendes párkapcsolat, se család?